8:47 μ.μ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |







Το Σαββατοκύριακο της ανοχής, δεν παίρνει παράταση

«Φύλλο» δεν κινείται στην πολιτική ζωή αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον πρωθυπουργό να ξεκουράζεται, λόγω επέμβασης , στη νοσηλευτική κλίνη και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιμένει το νέο μέλος της οικογένειάς του και γι΄ αυτό, να μην έχει ανακοινώσει κανένα πρόγραμμα δραστηριότητας για τις ημέρες αυτές.
Στο σύνολό τους οι πολιτικοί φαίνεται ότι επέλεξαν αυτό το Σαββατοκύριακο για ανασύνταξη δυνάμεων , μετά από μακρά προεκλογική περίοδο δύο αναμετρήσεων  που ξεκίνησε πριν από το Πάσχα και ενόψει της μητέρας των μαχών για την αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων, αλλά και τον ανακαθορισμό του ρόλου των κομμάτων στις νέες εξελίξεις.
Η εκκωφαντική σιωπή σε θέματα επικαιρότητας, επισκιάζεται μόνο από την εντεινόμενη κριτική ότι η «εθνική ομάδα» της  κυβέρνησης, συμμετέχει στον «τελικό» για τη νίκη της αναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων, με ...αναπληρωματικούς και με έναν νέο τραπεζίτη στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.
Παρά την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν τα κόμματα της κυβέρνησης, ο απόηχος της  δημοσιοποίησής της χθες, έτυχε εξαιρετικά θετικής αποδοχής από τους πολίτες, αλλά με έντονη επιφύλαξή για την υλοποίησή της.

Η πλήρης διάψευση της ικανότητας των τελευταίων δύο κυβερνήσεων (Γ. Παπανδρέου αλλά και της «τεχνοκρατικής» Λ. Παπαδήμου ) να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν δίνει κανένα περιθώριο αναμονής των πολιτών στους νέους υπουργούς. Οι δηλώσεις τους με την ανάληψη των υπουργείων, αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή αμφισβήτηση των διακηρυγμένων  προθέσεων και στόχων. Δημοσιεύματα όπως αυτό του «Βήματος» ότι σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, σχεδόν ... 70.000 νέοι εργαζόμενοι εισήλθαν στο Δημόσιο κατά την  διετή περίοδο της κρίσης και της απαγόρευσης προσλήψεων, προκαλεί νέο προβληματισμό για το αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αυτό το κράτος. Δημιουργεί ταυτόχρονα δυναμική στις απαιτήσεις των Νεοδημοκρατών κυρίως ψηφοφόρων για «ρουσφέτια» που επιχείρησε να ανακόψει ο πρωθυπουργός με την κατηγορηματική  δήλωσή του ενάντια στα «φέουδα», μειώνοντας τις αντιστάσεις του κυβερνώντος κόμματος και αυξάνοντας τη δυσαρέσκεια του πολιτικού σώματος.

Να σημειωθεί δε, ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης στηλίτευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρατισμό» διότι τασσόταν υπέρ των αναγκαίων προσλήψεων σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου (Υγεία, Ασφάλεια κλπ) όταν ακριβώς σε αυτούς τους τομείς-ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε! Το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι Δημοσίου, ο συνολικός αριθμός του έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Και ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς...
Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι τι λέει η τρόικα, αλλά ποιες ανάγκες κάλυψαν αυτοί οι εργαζόμενοι, καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έλλειψη προσωπικού: Λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών, 23 κρεβάτια εντατικής θεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία, είναι κλειστά με αποτέλεσμα να χάνονται ...3.000 Έλληνες πολίτες το χρόνο που τα είχαν απόλυτη ανάγκη!
Μόνο που τις αποκαλύψεις της  πελατειακής πολιτικής που άρχισαν μόλις έφυγε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι πρόθυμοι να τις ακούσουν με την ίδια ζέση πλέον οι πολίτες.  Η εποχή του «μαζί τα φάγαμε» - φταίνε τα αναπηρικά επιδόματα για την κατάρρευση της οικονομίας, έφτασε και αυτή στο τέλος της.

Καμία ανοχή σε κανέναν. Καμία περίοδος χάριτος, καμία αναμονή για να αποδείξει η κυβέρνηση ότι στο ...μέλλον θα γίνει καλύτερη. Μέγιστος χρόνος, αυτό το Σαββατοκύριακο, για την ανθρώπινη ανάγκη ανασύνταξης και των πολιτικών. Σε άλλη περίπτωση, εάν δεν αντέχουν, ας μην έπαιρναν μέρος στο Ολυμπιακό άθλημα να αναστήσουν την οικονομία της Ελλάδας.

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη
24/06/2012  Aναδημοσίευση eklogika.gr

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

απωλέσθη ...τέως, ο ευρών θα αμοιφθεί

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλέ.. το Λιτσάκι λιάζεται..

Δημοσίευση σχολίου