4:57 μ.μ.

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΓΥΑΛΙΑ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Οι χθεσινοβραδυνές εκδηλώσεις στη Φλώρινα, συνδιοργάνωση  της Ι.Μ. Φλώρινας,  της Περιφ. Ενότητας Φλώρινας και του δήμου Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους Τούρκους, δεν αποτύπωσαν μόνο μία ιστορική διαδρομή σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά.
Η βιωματική προσέγγιση της 100ετίας και όχι μόνο – το δρώμενο ξεκινούσε εκεί κάπου στα 1350 μ.Χ, μας έδωσε ένα δείγμα, μίας στοχευμένης δράσης από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της.



Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στα μάτια χιλιάδων Φλωρινιωτών αλλά και στις οθόνες από το κανάλι 4Ε, καταγράφηκαν στο μυαλό αλλά και στη καρδιά.
Τα μηνύματα που ακούστηκαν πολλά. Τα μηνύματα που δόθηκαν ακόμα περισσότερο.                    Ο στόχος προφανής. Η Εκκλησία αναλαμβάνει ρόλο δυναμικό. Σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Για τη Μακεδονία, για τη Φλώρινα, για την Ελλάδα για την ίδια την Εκκλησία.

Οι πολιτικοί της Φλώρινας, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν ούτε στον ρόλο του συνδιοργανωτή. Προφυλαγμένοι, στην ανοικτή ομπρέλα της Ι.Μ. Φλώρινας, ίσως κατάφεραν να προστατέψουν τα φιλόδοξα όνειρά τους για πρώτη θέση στην εξέδρα, αλλά ως εκεί.

Το γενικό πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης με τίτλο, «με δάκρυ, αίμα και όραμα» αξίζει συγχαρητηρίων. Ειδικώς όμως χρήζει κριτικής, την οποία και θα κάνουμε στη συνέχεια.
Μία φορά τουλάχιστον στα 100 χρόνια, ως θεατές, μας βάλανε στη μηχανή του χρόνου για να αναδιπλώσουμε πτυχές . Ευτυχώς δεν ήταν πολύ τσαλακωμένες.

Το μέσον κινηθήκε εντός των ορίων μας. Με χρώμα και ήχο τοπικό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι επιτέλους βρήκαν ρόλο για να αναδείξουν την ιστορία τους και η συμμετοχή στο δρώμενο μεγάλου αριθμού Φλωρινιωτών, τουλάχιστον δεν απέκλεισε πολλούς.
Σηκώσαμε Σημαία και Σταυρό, εκτός του σταυρού που κουβαλάμε στη πλάτη μας.
Πατρίδα και Θρησκεία, ήταν το μήνυμα για να κλείσουν οι εκδηλώσεις. Δια χειρός Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Το μήνυμα έχει πολλές αναγνώσεις.   
                                                                                               
 Για να αναστηλώσει τις χαμένες μας αξίες; Ίσως.                                                                              Για να μοιραστούν πολιτική και Εκκλησία ρόλους και ευθύνες; Ίσως.                                             Για να αναλάβει η Εκκλησία και την αναστήλωση της πολιτικής ζωής; Ίσως;  

Σύμφωνα με το λόγο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, οι καιροί επιβάλλουν να κρατάμε τεφτέρι, για να κλείνουμε λογαριασμούς.
Ένας απολογισμός λοιπόν, δεν βλάπτει. Εκτός των άλλων και για όλα αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε χροοονια τώρα με τίτλο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, αποδείχθηκαν μπούρδες. Χωρίς στόχο. Με πολλά λεφτά που τελικά αναρωτιέται κανείς ποιόν  και αν εξυπηρέτησαν. Τον τόπο, τους διοργανωτές ή τους διοργανωτές και το συνάφι τους;
Τελικά, η διοργάνωση εκδηλώσεων, μήπως είναι θέμα Θείας Έμπνευσης;

Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 30-7-2012


29 comments :

Ανώνυμος είπε...

O Mακαριώτατος κράτησε λογαριασμό μόνο για τη Τρόικα. Για τα εγχώρια άνθη κουβέντα. Κάτι Βατοπέδια, κάτι Άκηδες και κάτι άλλοι παραγράφηκαν;

Ανώνυμος είπε...

Εκδηλώσεις(ετυμολογία=αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις)ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Οταν υπάρχει πίστη,αρχές και αξίες και έσω πυξίδα,τότε αναζητείται απλώς η έξοδος τους.
Οταν υπάρχει η έσω παρακίνησις, τότε μπορεί εύκολα να γεννηθεί η έμπνευση(η από εντός πνεύση δηλαδή)παρακίνησις προς τα έξω, η οποία μάλιστα να υποβάλλει,να εμπνεύσει και να συνεγείρει τις ανάλογες έσω αρχές του πλήθους.
Τότε η εκδήλωση μετατρέπεται σε διαδήλωση των έσω πιστεύω όλων,σε σημείο η έσω παρακίνησις να επιτύχει την κοινή παρακίνηση όλων, την κοινή δράση όλων, κι όχι απλά τη νοητική συμμετοχή τους. Τότε απολαμβάνεις ένα έργο τέχνης, μια εκδήλωση των δικών σου πιστεύω,όταν το βιώνεις.
Κι όταν το βιώνεις και με τις 5 αισθήσεις σου και με άλλες τόσες συναισθήματος.
Προϋπόθεση όμως όλων η έσω καλλιέργεια ή η έμφυτη τάση ή προδιάθεση ή ακόμα και η ανώτατη μορφή της: η θεία έν-πνευσις και η ισόθεος
έν-πνευσις,εξ αγάπης πατρίδος.Χριστός και Ελλάς.
Οχι μόνο εκδηλώσεις δημιουργεί και διαδηλώσεις αλλά και μείζονα και μέγιστα έργα, όταν αυτό καταστεί απαραίτητο και αναγκαίο.
Διότι και η Θεία Χάρις επιχαίρει και αγαλλιά με το έσω κάλλος,όταν αυτό εξέρχεται προς δόξαν των αξίων ημών πιστεύω...
Και τότε η θεία επιβράβευσις βεβαία και ισχυρή και γλυκυτάτη και παντοδύναμος και εύχαρις..
Τότε ισχύει το ευαγγελικόν:
΄΄ευλογημένος ει, ότι ουκ συ ομίλησας΄΄.

Φιλοποίμην

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα- ας με βοηθήσει όποιος μπορεί- τον Άγιο Αγαθάγγελο. Για να είμαι πιό ακριβής αισθάνομαι ένα είδος επιβολής ενός Αγίου. Σαν να τον ανακάλυψαν και να μας τον επιβάλλουν. Σκέφτηκα πως μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά δεν είμαι ο μόνος που το αντελήφθην. Όποιος θέλει ας μου απαντήσει

Ανώνυμος είπε...

Η σκηνοθεσία δεν ήταν τυχαία. Ο Σαρτίνι του δρώμενου μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, όπως και η Ρούλα Κορομηλά για την παρουσίαση.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τον Λιάνη τον έφαγε λάχανο ο π. Ιουστίνος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν αληθεύει. Ερευνήστε το. Έμαθα πως θα πέσει πολύ δημόσιο χρήμα για τον θρησκευτικό τουρισμό, το οποίο θα διαχειριστουν οι Ιερές Μητροπόλεις. Και μάλιστα θα προωθηθεί ο θρηασκευτικός τουρισμός αντί του κοινωνικού τουρισμού. Δηλαδή θα διοργανώνονται από Ι.Μ εκδρομές σε μοναστήρια κλπ. κλπ. αντί των κοινωνικών, διακοπές,ίαματικά λουτρά κλπ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΝΟΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΔΙΚΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.
Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΜΙΚΡΟ-ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.
ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΜΠΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΨΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΡΙΝΟΥΝ..
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΜΠΤΑ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΝ ΚΥΡΙΟΥ.
Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΒΑΛΛΕΙ,ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΑΓΕΤΕ ΟΠΙΣΩ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΜΙΚΡΟΙ..
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,
ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΙΛΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΡΑΚΑ ΤΟΥ.
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ,ΕΝΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΝΕΠΑΦΟ.
ΑΔΙΚΟΙ,ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ..
ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ..

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΝΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

1.59 Αδικα επιτίθεσαι κι εσύ στον 11.49. Το σχόλιό του δεν αφήνει αιχμές κατά της Εκκλησίας. Άλλωστε αυτό που περιγράφει είναι σύνηθες. Έχω ακούσει κι εγώ πως και άλλο κράτος κάνει το ίδιο προκειμένου να στηρίξει την Ορθοδοξία. Μακάρι να ήταν επισκέψιμοι βυζαντινοί χώροι στη Φλώρινα. Αυτό σημαίνει παράλληλα και ανάπτυξη. Αλλά στη Φλώρινα τα πάντα είναι στάσιμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που τα παίρνουν όλα στραβά. Τα σχόλια εκφράζουν διαφορετικές οπτικές και είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Υπάρχει κόσμος που ενθουσιάστηκε με τις εκδηλώσεις. Άλλοι τρόμαξαν με τον δυναμικό ρόλο της εκκλησίας, άλλοι ενοχλήθηκαν, άλλοι χάρηκαν και άλλοι έμειναν αδιάφοροι.Όσοι δεν ενθουσιάστηκαν είναι αντίχριστοι; Για όνομα του Θεού!

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση "ΑΙΜΑ , ΔΑΚΡΥ. ΟΡΑΜΑ",θα πρέπει να παραδεθούμε πως ήταν σοκαριστική ακριβώς επειδή δεν ήταν αναμενόμενη. Συμφωνώ με την εκδότρια πως ήταν δομημένη και στοχευμένη, και προσεγμένη. Μέχρι τώρα τί έχουμε δει; Πασαλείματα τα οποία τα διογκώνουν τα τοπικά ΜΜΕ. Φυσικό είναι μετά το σοκ να υπάρχει και ανησυχία από ορισμένους. Μέχρι τώρα οι διοργανωτές των εκδηλώσεων είχαν μάθει να αλωνίζουν και τα αυγά, Τώρα έχουν μέτρο σύγκρισης. Τώρα αν μπαίνει η Εκκλησία μπροστά καλά κάνει αφού μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

βρε τους έβαλε γυαλιά ο π. Ιουστίνος και τώρα λέτε ότι θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

1.59 εσύ γιατί δεν κατονομάζεις τους σατανιστές; Ξημερώματα βρίζεις; Είδες πουθενά καμία άδικη κριτική; Και επικαλείσαι και την ισχύ του Ιησού! Κάτι παπαδάκια δηλ. παρατρεχάμενοι των παπάδων σαν εσένα έχουν απομακρύνει τους ανθρώπους από την εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Oυδείς αντιλέγει ότι έχει πολλά μεμπτά το πλήρωμα της εκκλησίας,αφού αποτελείται από ατελείς ανθρώπους,σε κάθε περίπτωση.
Ας δούμε όμως πόσα μεμπτά έχει η παραγωγός πολέμων και λαθρεμπορίων και ναρκωτικών και πόνου και δουλεμπορίων και τόσων άλλων δεινών η σατανιστική,ηγεσία της γης, με τα κατά τόπους τσιράκια τους.Αμ πως,δηλαδή..δίκαια ίση κριτική.
Ξεκινήστε από τους μεγαλύτερους ηγέτες στη γη, για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές, αν είναι ή όχι τσιράκια κοινών σατανιστών ή όχι.
Μην πάτε στα ουροτσιρακάκις ουροτσίρακα παπαγαλοειδή τους, κατά μικροτόπους, που είναι και γραφικοί δήθεν θολοκουλτουριάρηδες.
Τόσο, που κατηγορούν μεν τα παπαδαριά για αναχρονιστές χριστιανούς, ενώ αφήνουν επιλεκτικά τους λειτουργούς αναχρονιστικότερων σατανιστών στη γη.Με τις κουδούνες και κέρατα.
Επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.
Κάντε κριτική στα παπαδαριά, κάντε όμως και στους τελετοαναχρονιστές σκουριασμένους δήθεν πιο έξυπνους από τους άλλους, στην πράξη δε πιο χαζούς κι από τα λάχανα,σατανιστές, με τα κέρατα τους τα τράγια.Ρε ουστ, κουτοπόνηροι..
Ισομερή κριτική σε όλους.....
Ούτε κατήγοροι παπαδαριών, ούτε συνήγοροι σατανιταριών. Απλώς,ισομερής κριτική σε όλους.
Βαρεθήκαμε τόσους αιώνες τους δήθεν έξυπνους σατανιστές να κάνουν κριτική στους αγαθούς ανθρώπους των λαών. Ούστ, επιτέλους..

Ανώνυμος είπε...

7.34 δεν μας πείθεις για την ισομερή κριτική σου. Λάβε υπ όψη σου πως με το ράσο αφίενται οι αμαρτίες. Γι αυτό μη βάζεις τόσο εύκολα το χέρι σου στη φωτιά για το παπαδαριό. Οι πνευματικοί άνθρωποι είναι λίγοι, δυστυχώς ακόμα και στο παπαδαριό. Φιλοδοξίες και πάθη χαρακτηρίζουν τους περισσοτέρους. Γι αυτό ας αρκεστούμε στο λόγο του Θεού που είναι ο Χριστός. Αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς μεσάζοντες. Το σημαντικό είναι να σκοτώσουμε το σατανά που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Παπάδες και πιστοί. Και μετά οι σατανιστές είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Ανώνυμος είπε...

Την εκδήλωση την παραδέχτηκαν και οι εκτός Φλώρινας. Δημοσιογράφος σε κρατικό κανάλι, την παραλήλησε με έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνούσα φίλε 12,48μμ για την έλλειψη της δέουσας πνευματικότητας των περισσοτέρων,ακόμα και των κληρικών, οπότε θα φτάναμε στο ίδιο συμπέρασμα , ότι δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες.
Εκεί υπάρχει μια ένσταση: οι σατανιστές στη γη και οργανωμένοι είναι και κυβερνούν τη γη, σε σημείο να μη χρειάζεται ο σατανάς να ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά,αφού ελέγχει τις ηγεσίες,τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα αγαθά του πολιτισμού στη γη.Ψάχνει δε τρόπο, μέσω της παγκοσμιοποίησης, να περάσει τον δικό του κοινό βασιλέα όλων στη γη, αφού καταστραφεί η αλωθεί κάθε οργάνωση, ενάντια σε αυτόν.
Η πρώτη δε οργάνωση που επιθυμούν πλεον να καταστραφεί ή να αλωθεί πλήρως είναι η εκκλησία του Χριστού.Οχι βεβαίως η μόνη.
Ο καλύτερος τρόπος αυτό να γίνει είναι να θέλουμε όλοι ΜΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.Ειδικά οι χριστιανοί.
Ενώ οι άλλοι να έχουν όλους τους μεσάζοντες.
Να βλέπεις ανθρώπους πιο χαζούς κι από τα λάχανα στο Δημοτικό, κι όταν μπαίνουν στο κύκλωμα των σατανιστών να γίνονται τενεκέδες μεν που ήταν αλλά δήθεν αφέντες, στην πράξη τενεκέδες τσιράκια, το ίδιο λάχανα όπως πριν.
Αρα,το να ζητάμε ΜΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ είναι σα να ζητάμε ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ χριστιανών,δηλαδή προεξοφλούμε ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ Η ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ.Μόνοι τους,δηλαδή.
Μακάρι να ήταν έτσι.Πάμε στο άλλο άκρο όμως .
Οχι, ούτε εσύ πείθεις,αδελφέ.Αντιθέτως.
Ακόμα και ο χειρότερος ιερωμένος στη γη, όποιας θρησκείας κι αν είναι, είναι πολύ καλύτερος από τον καλύτερο οργανωμένο σατανιστή στη γη.
Κι όταν επιζητούμε την κριτική του ιερωμένου,ακόμα και του πεπτωκότος ιερωμένου,πρέπει να έχουμε περγαμηνές μαχών ενάντια στον σατανά, ακόμα και στον μέσα μας, όπως λες, για να μπορούμε να το κάνουμε.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω,αδελφέ.
Οι αμαρτίες μας,εκτός της νηστείας και της εξωμολογήσεως,αίρονται με μάχη για αρχές και αξίες και ιδανικά.Δια ιδίου παραδείγματος.
Οχι δια αναλώσεώς μας στην κριτική των άλλων,ειδικά την όποια επιλεκτική κριτική....

Ανώνυμος είπε...

1.01 μμ Ρε μπας και ο σκηνοθέτης ήταν αυτός των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν μας το λένε; Και αυτό δεν σας το λέω με κακία. Το λέω επειδή οι φερόμενοι ως συντελεστές της σκηνοθεσίας είναι ερασιτέχνες για μία τόσο επαγγελματική δουλειά.Και εγώ ο αδαής διερωτώμαι. Ερευνάται τας γραφάς; ή Πίστευε και μη ερέυνα;

Ανώνυμος είπε...

10.22 Τα σατανικά συμπτώματα που περιγράφεις δηλ. ..."Να βλέπεις ανθρώπους πιο χαζούς κι από τα λάχανα στο Δημοτικό, κι όταν μπαίνουν στο κύκλωμα των σατανιστών να γίνονται τενεκέδες μεν που ήταν αλλά δήθεν αφέντες, στην πράξη τενεκέδες τσιράκια, το ίδιο λάχανα όπως πριν." τα παρατηρούμε και στο πολιτιτικό σύστημα και στα τσιράκια των παπάδων κοινώς στο παπαδοκύκλωμα. Γι αυτό τι έχεις να μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

Εύκολο αδελφέ 7.00μμ, πλην ευχαριστώ για την αρνητικήν συνηγορίαν, θετικώς τούτη εσόμενη.
Aπλώς όλοι οι οργανισμοί βάλλονται από μέσα, με στόχο ακριβώς τον έλεγχό τους, την αποσάρθρωσή τους και την ίδια την κατάργησή τους,ει δυνατόν.
Μάλιστα δε οι ιερεωμένοι είναι αυτοί που ακριβώς αξίζει να διαφθείρει ο πονηρός.Το προσπαθεί.Με όλα τα μέσα-τρόπους, που διαθέτει.
Οπως και τον ίδιο τον Κύριο, στην έρημο.
Εκεί έλαβε την απάντηση: πήγαινε οπίσω μου!!!
Η διαφθορά ορισμένων λειτουργών του Κυρίου είναι ΑΠΛΩΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΦΘΟΡΕΑΣ, άρα και Ο ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ!!!
Η ύπαρξη διαφθαρμένων ή ανάξιων ιερωμένων δεν σημαίνει και αιτία κατάργησης του συνόλου των εκκλησιών.
Κι ακόμα περισσότερο για να φουσκώνουν οι τενεκέδες του σατανισμού ή οι λοιποί μονομερείς κριτές, επί δικαίων, που είναι και το εύκολο.
Γιατί εύκολο είναι να κρίνεις και να τσαμπουκαλεύεσαι τον πράο λειτουργό της εκκλησίας.Αλλά δεν είναι δίκιο, ούτε αντρίκειο, αν πρώτα ο ίδιος δεν έχεις δείξει το ανάλογο ηθικό και ανδροπρεπές ανάστημα.
Οσο είναι ποτέ η κριτική έργο των ανθρώπων, ακριβώς διότι είναι ελλιπείς,αφού δια του Ευαγγελίου κρινόμαστε όλοι.
Είθε ο Κύριος να μας αξιώσει όλους,όχι δια να προβαίνομεν εις κριτικάς,αλλά να πράττουμε όλοι, ουχί τα φαύλα αλλά τα κρείττω...

Ανώνυμος είπε...

Κρουα τι έγινε; Από το κράξιμο το γυρίσαμε στο κύρυγμα;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Όλα είναι ενδιαφέροντα και το κράξιμο και το κήρυγμα. Και είμαστε ανοικτοί σε όλα εκτός της κακοήθειας.

Ανώνυμος είπε...

Ερευνάτε τας γραφάς φίλε 10.03. Δεν το συζητάμε. Αυτό βέβαια που λες είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο που λέει ο λόγος.

Ανώνυμος είπε...

Aυτός που κάνει εύκολη ''κοινωνική κριτική''(κουτσομπολιό δηλαδή),έχει την ευχέρεια να ..μελετήσει ποιάς γραφάς;
Μπααα.Ούτε καν το κείμενο ενός αστυνομικού συμβάντος κάθεται να διαβάσει,ακόμα κι αν το μπορεί.Βίρααα, η σπάτουλα του σπρέχεν..
Του αρέσει να του το μεταφέρει άλλος.. ''κοινωνικός κριτής'' ψου ψου,μάλιστα δε και.. εμπιστευτικά,τας αναλύσεις και τας κοινωνικάς παραμέτρους του γεγονότος, κλπ κλπ
Κι αυτός με τη σειρά του να το μεταφέρει, πάλι εμπιστευτικά,δηλαδή όσα θυμάται και τον βολεύουν,με λίγο αλατοπίπερο κοκ κοκ
Περσεφόνη

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Περσεφόνη (σχόλιο 9.24) αυτή είναι η συνήθης κοινωνική κριτική στη Φλώρινα. Για να γίνω ακόμα πιό σαφής, είναι η ρουφιανίστικη πρακτική. Ο ψίθυρος. Από τους ρουφιάνους και τη τακτική τους η Φλώρινα δε πρόκειται να γλυτώσει. Αυτό είναι το κατεστημένο της Φλώρινας.

Θωμας Νόβας είπε...

Επειδή βλέπω πως όλοι σχολιάζουν ανωνύμως,κάνω πέρα τους φόβους μου για τις επιπτώσεις,θέλοντας να πω τα εξής και μάλιστα επώνυμα:Γιατί περιμένουμε από την Εκκλησία να ηγηθεί της εξόδου από την κρίση;;Ποιοι έχουν προσωπικό όφελος από την υπ
οστήριξη στα σχέδια της Εκκλησίας για ηγεμονία στις κοινωνικές εξελίξεις;;Γιατί περιμένουμε από την Εκκλησία με τα αδιαφανή οικονομικά της,να μας δώσει μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης;;Τι έχει κάνει η Εκκλησία,εκτός από λεονταρισμούς τύπου Ιερώνυμου,για να ανακουφίσει τον προϋπολογισμό του κράτους;;Τι φόρους πληρώνει;;Η συμφωνία για μισθοδοσία των κληρικών,είναι δια παντός;;;Γιατί οι ιερείς υπόκεινται στο ειδικό μισθολόγιο;;;Γιατί ο μη ορθόδοξος πληρώνει φόρους για την ορθόδοξη Εκκλησία;;;Και άλλα πολλά έχω στο νου μου,μα δεν μου επιτρέπεται να τα πω στο συγκεκριμένο βήμα...Αυτό που έχω να πω είναι αδιαπραγμάτευτο:Ο παπάς παπάς και ο ζευγάς ζευγάς...κι ας φώναζε ο Χριστόδουλος για το αντίθετο!!!!!

δημοσιεύτηκε στο face book

Ανώνυμος είπε...

Θωμά Νόβα, αγνοείς μάλλον πως η Εκκλησία είναι μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων. Επιπλέον το ζήτημα κινείται - νομίζω- ώστε να δημιουργηθεί στρατιά φουνταμενταλιστών. Αλιώς δε βγαίνει η ιστορία για τους πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το κράτος το ανύπαρκτο και τους ελλειματικούς πολιτικούς, εύκολα μπορεί να τους υποκαταστήσει η Εκκλησία. Αυτό που φοβάμαι είναι η φιλοδοξία του παπαδαριού στη προκειμένη περίπτωση. Γιατί, η παππάς ή ζευγάς. Κακά τα ψέμματα.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όλα τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Φλώρινας. Η δική σας σκέψη 0μολογώ είναι δομημένη. Δεν θα πω το ίδιο για τα σχόλια των αναγνωστών - δεν κατακρίνω ούτε κρίνω κανέναν - καμία- αλλά θα πρέπει να παραδεχθούν και οι ίδιοι πως αποσπασματικά σχολιάζουν ενώ εσείς κάνατε μία συνολική κριτική σε επίπεδο εκδήλωσης και στόχων τα οποία σαφώς έχετε διαχωρίσει. Με ικανοποιεί που ενώ σε ορισμένα σημεία είστε "τσουχτερή" δεν εκφράζετε κατινιά ούτε αρνητισμό.Τα ζυγίζετε τα πράγματα και γι αυτό οφείλω να σας συγχαρώ. Το δημοσίευμά σας πργματικά μπορεί να προβληματίσει για κριτική επί της ουσίας. Για οποιον βέβαια μπορεί να προβληματιστεί ανάλογα.

Δημοσίευση σχολίου