Δεν ήταν μόνο ΑΡΓΑ λόγω ώρας. Στις 8 το βράδυ στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, έγινε βλέπετε  η συνάντηση φορέων στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας για να συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο για την επιδότηση θέρμανσης.
Αργά είναι ούτως ή άλλως για διεκδικήσεις .  Αργά ήταν ούτως ή άλλως. Σε λίγο κόντευαν και τα μαύρα μεσάνυχτα.
Από τους 25 φορείς που κλήθηκαν, ζήτημα να ήταν οι 5. Θα μου πεις λίγοι και καλοί. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος για να καταπιεί την αποτυχία της συνάντησης, ήταν στην αρχή ειρωνικός …»φαίνεται οι Φλωρινιώτες δεν έχουν πρόβλημα». Ο κ. Ασπρίδης μίλησε για την αποτυχία της συνάντησης και έριξε το βάρος στην έλλειψη δημοσιοποίησης και στο γεγονός  ότι έγινε σε δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει κατά τη γνώμη του σε μία ειδική συνάντηση και μόνο με αυτό το θέμα. Η κ. Μούσιου τότε μας απήλλαξε από το βάρος της αποτυχίας, ενεθάρρυνε τους πάντες λέγοντας πως το ποτήρι το βλέπει μισογεμάτο και πως οι παρευρισκόμενοι μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι λίγοι και καλοί. Η δύναμη βλέπετε της θετικής σκέψης.
Κάπως έτσι πήραν θάρρος τα παιδιά και σε λίγο άρχισαν τα συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία της συνάντησης, για τη τηλεθέρμανση – που ακόμα δεν την είδαμε αλλά μας έλυσε το πρόβλημα- για το ψήφισμα – διεκδικητικό πλαίσιο του δήμου, για τη δύναμη που έχει η Φλώρινα να διεκδικεί και να μη παίρνει τίποτα και κάτι άλλα  τέτοια νόστιμα.
Αυτό το ψήφισμα – διεκδικητικό πλαίσιο , ενθουσίασε και τον Μητροπολίτη μας , ο οποίος δεν έβλεπε πίσω του την άδεια αίθουσα, αλλά έβλεπε μόνο τον δήμαρχο ο οποίος μάλλον τον εμπνέει και δεν παρέλειψε να τον συγχαρεί.
Τώρα θα μου πείτε τι είναι αυτό το ψήφισμα. Είναι μία αράδα με εναλλακτικές προτάσεις για να  κάνει πιο εύπεπτο το μεγάλο πρόβλημα από τη τιμή εξίσωσης  του πετρελαίου. Το περιβόητο επίδομα το ονομάζουν και το διεκδικούν ως επιδότηση.  Και μάλιστα σύμφωνα με τον πανέξυπνο κ. Γιάννη Αντωνιάδη, όσο πιο πολύ πετρέλαιο θα ξοδεύει κανείς τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα παίρνει. Ευφυέστατο! Τώρα που θα βρεί ο άλλος – ο κάτοικος Φλώρινας τόσα χρήματα για να βάλει  5 τόνους πετρέλαιο για να πάρει – όταν θα πάρει – επιστροφή τα 1000 ή 1500 ευρώ, αυτό είναι άλλο θέμα.
Μια άλλη φοβερή ιδέα είναι ο Τοπικός Πόρος  να μετακυλίσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να έχουν  έκπτωση  οι κάτοικοι στο ρεύμα. Εν ολίγοις , θα διαπραγματευτούμε και τα κεκτημένα επειδή ορισμένοι ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν τον τοπικό πόρο.  Κι όμως όλα αυτά καταχειροκροτήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση.
Ο κ. Σωτ. Βόσδου, τους προσγείωσε λίγο , τους είπε «δέστε τα στοιχεία από το ΉΦΑΙΣΤΟΣ δηλ. πόσοι και ποιοι και πόσο πετρέλαιο έχουν καταναλώσει και κατεβείτε στη Αθήνα με τεκμηριωμένη πρόταση.                                                                                                                                            Όσο οι υπόλοιποι επεξεργάζονταν τη πρόταση του κ. Βόσδου, - δεν είναι και τα πιο φωτεινά μυαλά , ο κ. Ασπρίδης που τόπιασε το θέμα καλύτερα από τους άλλους συμφώνησε και μάλιστα πρότεινε – έστω και αργά- να γίνει μία μελέτη για να ιεραρχήσει τα προβλήματα της Φλώρινας  και να τα τεκμηριώσει.                                                    
Για του χρόνου βέβαια αυτό ή του παραχρόνου, αλλά έτσι για να μας βρίσκεται βρε παιδιά.  Δε μιλάω μόνο για τη μελέτη να μας βρίσκεται αλλά και  για τον όρο τεκμηρίωση.  Να το δείτε θα παίξει πολύ τελευταία. Είναι η νέα πρόταση Και μάλιστα τεχνοκρατική.
Στη συνέχεια ο κ. Ασπρίδης, παρασυρόμενος από τον εαυτό του – είχε έμπνευση - ΄ταριξε στις κυβερνήσεις που ξέχασαν τη Φλώρινα διαχρονικά και επέμενε σε φθηνό ρεύμα, αφού ο τόπος παραγωγής του ρεύματος είναι εδώ. Εμείς βλέπετε ξέρουμε να διεκδικούμε και μας φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις. Εμείς πάντα άμοιροι ευθυνών και χωρίς μοίρα στον ήλιο.
Αυτή η τελευταία ιδέα είναι του κ. Αντωνιάδη – το φθηνό ρεύμα - ο οποίος χρόοοονια τώρα τα λέει και γι αυτό τον συνεχάρη ο δήμαρχος . Τον κ. Αντωνιάδη.
Περιττό να αναφερθώ στους "συνήθεις" (πρόεδρο Εργατικού Κέντρου, ΕΒΕ , Εμπορικού Συλλόγου- ο τελευταίος δεν παρέλειψε για χιλιοστή φορά να κλείνει το ρήμα ταλανίζω- όλο τα ίδια και τα ίδια. Κάτι πήγε να πει και η δημ. σύμβουλος κ. Κωτσαλίδου για ανισότητες, σταθερός ο κ. Καρατζίδης στις γραμμές του ΚΚΕ ,κτλ, κτλ, κτλ. 
Για όλα αυτά και άλλα κάτι τέτοια ωραία, τους τάριξα χοντρά και όσο μπόρεσα με την ιδιότητα της Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας το άκαιρο της υπόθεσης διότι όλα είναι τετελεσμένα και τα ημίμετρα των προτάσεων που κατέληξαν  να γίνουν αποφάσεις. Με ασπιρίνες δεν γιατρεύεται ο καρκίνος.  Έθιξα και το θέμα της έλλειψης ενδιαφέροντος για τη συνάντηση από μέρους φορέων και πολιτών, εκφράζοντας την άποψή μου.        «Μας δουλεύετε».Αλλά όπως καταλαβαίνεται αρνητικές σκέψεις δεν γίνονται δεκτές.
Ο κ. Αντωνιάδης στο τέλος ανέλαβε να συνοψίσει και κατέληξε στο να διαπραγμετευτούν – αυτοί λένε να διεκδικήσουν – το επίδομα θέρμανσης σε μεγαλύτερο ποσοστό και να θέσουν όλες αυτές τις εναλλακτικές ανοησίες.
Και μετά.. Τι νύχτα ήταν εκείνη Θεέ μου! Ακόμα τρέμει ο λογισμός.. Πήρε τον λόγο ο δήμαρχος για να φτάσει στο δια ταύτα.
Τι …λέτε. Τι τεκμηριωμένες προτάσεις και κουραφέξαλα- σαν να ήθελε να πεί. Πάρτε το δελτίο καιρού στα χέρια σας και ελάτε να κατεβούμε στην Αθήνα.  Έτσι θα τεκμηριώσουμε τα επιχειρήματά μας. Τι ψηφισμένα νομοσχέδια και "ανοησίες." Αν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται και έφερε ως παράδειγ μα την Εγνατία που αλλιώς σχεδιάστηκε, αλλιώς ψηφίστηκε και αλλιώς κατέληξε. Συνεχάρη τ ον κ. Αντωνιάδη ως τον μόνο ρεαλιστή της βραδιάς  και ..τους έπεισε.
Έτσι κατέληξαν να συστήσουν την ομάδα διαπραγμάτευσης  με 11 – 12 μέλη – τέτοια σύνθεση μεταξύ μας  δεν έχει ούτε ο Ολυμπιακός- και σύσσωμοι να κατέβουν στην Αθήνα.
Αν εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε πως αυτό ονομάζεται διεκδίκηση, συγγνώμη αλλά εγώ επιμένω να το λέω διαπραγμάτευση. Ένα παζάρι πρόχειρο , που νομιμοποιεί όλα τα άδικα μέτρα και δίνει λόγο ύπαρξης στην ανυπαρξίας μας.
Ντόρη Κουτουράτσα
19-9- 2012  

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή.. η πρόταση του Σωτ. Βόσδου.. για τον Βοσκόπουλο είναι κουραφέξαλα;;; Μάλιστα.. "Μια λεπτομέρεια.. χίλιες λέξεις". (Φλωρινιώτικη παροιμία)

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΗΣ ΚΑΝΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ Η ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ?ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ.......

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


9.03 η έκφραση κουραφέξαλα, είναι δική μου. Αν παρακολουθήσεις σε βίντεο το λεγόμενα του Βοσκόπουλου θα διαπιστώσεις πως ούτε στάθηκε στη πρόταση Βόσδου. Αντιπρότεινε μάλιστα το δελτίο καιρού. Δεν απαξίωσε μόνο τον Βόσδου.. Τον μόνο που παραδέχτηκε ήταν ο Αντωνιάδης και μάλιστα το τόνισε.
Η έκφραση κουραφέξαλα εκφράζει την απαξίωση για όσα άκουσε ο Βοσκόπουλος εκείνη τη βραδιά.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


9.05 Στην αρχή αναγνώστηκε ένας κατάλογος με 25 φορείς. θα το ψάξω μήπως τους είχε καλέσει και δεν πήγαν

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΤΟΡΗΣ .....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ...

Ανώνυμος είπε...


Στην επιτροπή διαβούλευης όλοι δικοί του είναι. Θυμάμαι τότε για τα κολωνάκια πως τους μάζευαν με τηλέφωνα για να έρθουν να ψηφίσουν. Τώρα αν δεν τους κάλεσε είναι ότι ο άνθρωπος δεν θέλει δημοκρατικές διαδικασίες. Αποφασίζομεν και διατάζομε. και αυτούς που κάλεσε και πήγαν στο τέλος έκανε ότι ήθελε αυτός και ο Αντωνιάδης. Και στο τέλος όλες οι κότες θα τον ακολουθήσουν.

Ανώνυμος είπε...


Nτόρη σε ρεπορτάζ που είδα σε άλλο μπλοκ δεν λεει ότι παρέστης και παρενέβης ενω στο μπλοκ του ραδιο φλωρινα σε άκουσα κιόλας. Φταίει μάλλον η αρνητική σκέψη . Έχεις δικηο.

Ντορη Κουτουράτσα είπε...


Μόλις, κάποιος μου παραπονέθηκε τηλεφωνικά πως γράφω καλά σχόλια για τον ευατό μου. Ας τα έριχνε και αυτός χοντρά για να έγραφα και γι αυτόν καλά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

οι διεκδικήσεις γίνοντε έξω στις πλατείες και στους δρόμους...δέν γίνοντε σε κλειστές αίθουσες συνεδριασεων κεκλεισμένων των μυαλών...Ντόρις θα το πώ δια της πλαγίας...ζήσε ΜΆΗ να φάς τριφύλλι ή το άλλο κατόπιν εορτής πολλά τα "πανηγύρια"...κίνημα πλητόμενων πολιτών για την θέρμανση απο το Μάρτιο πού ήταν? δυστυχώς η σοφή παροιμία των φρονύμων τα παιδιά πρίν ΠΑΓΩΣΟΥΝ μαγειρεύουν και στην προκειμένη ούτε δράμι προετοιμασίας υπήρχε αλλα ούτε μυαλό στην χαράδρα...το τραίνο και για αυτό το θέμα χάθηκε και του ασφαλούς ή κατόπιν τετελεσμένων μέσα απο την βολεψιά τους πολλά εκλεγμένα κοκόρια θα λαλήσουν για την θέρμανη ...άρε καυσόξυλο που θέλουν άν και το..κάρβουνο είναι μία άμεση και φθηνότερη λύση..

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης καλό θα είναι να είναι λιγότερο φειδωλός στα συγχαρητήρια προς το δήμαρχο. Και γενικότερα να είναι πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του γι αυτόν. Ο προκάτοχός του τους προγκούσε και τους έκραζε κάτι τέτοιους τύπους.

Δημοσίευση σχολίου