11:48 μ.μ.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Γράφει ο  Παύλος Χρ. Αλτίνης - Δικηγόρος
Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. νομάρχης Φλώρινας

Η Δύση είναι σε φοβερή κρίση. Όπου και εάν εμπλέκεται, με ό,τι και εάν καταπιάνεται τα κάνει θάλασσα. Ό,τι κατάφερε να δημιουργήσει μετά από έναν φοβερό παγκόσμιο πόλεμο και ενώ ήταν αναγκασμένη να συνεχίζει να πολεμάει στον «ψυχρό πόλεμο», τώρα, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ειρήνης και χωρίς να εμπλέκεται σε κανέναν «ψυχρό πόλεμο», το καταστρέφει!

Καταστρέφει το κράτος πρόνοιας, την παιδεία, την υγεία, την δικαιοσύνη και την ασφάλεια. Και τα καταστρέφει αφού τα άφησε να εκφυλιστούν στα χέρια μιας διεφθαρμένης και ανίκανης δημόσιας διοίκησης, και μίας ακόμη πιο διεφθαρμένης και ακόμη πιο ανίκανης «πολιτικής ηγετικής τάξης». Και τα καταστρέφει διότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να τιμωρηθούν οι κλέφτες! Ποιος όμως να τιμωρήσει τους κλέφτες; Οι φίλοι και συνεργάτες τους; Ή να τιμωρήσουν οι ίδιοι οι κλέφτες τον εαυτό τους;

Η Δύση κινδυνεύει να καταρρεύσει από τους ακραίους μουσουλμάνους. Η πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Δύσης δεν μπόρεσε να καθυποτάξει τους «ξυπόλητους» πολεμιστές της Κορέας, του Βιετ-Ναμ, του Ιρακ, του Αφγανιστάν. Η Δύση αφού συνεργάστηκε με δικτάτορες όσο την βόλευε, μετά τους ανέτρεψε χωρίς να έχει καταλάβει ότι δεν υπήρχαν διάδοχοι που να είναι αποδεκτοί ταυτόχρονα από τους λαούς και από την Δύση. Στην Δύση δημόσιοι υπάλληλοι σκέφτηκαν αυτήν την πολιτική, την σχεδίασαν και την εφήρμοσαν. Οι πολιτικοί της Δύσης δεν φαίνεται να έχουν ικανότητες ή την δύναμη να αντιταχθούν στις λάθος πολιτικές των υπαλλήλων τους. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ηγέτες!

Οι πανίσχυρες διπλωματικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, όπου ενεπλάκησαν νοθεύοντας την πολιτική διαδικασία και με ηθική αρχή το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», τα έκαναν θάλασσα. Πρόσφατο παράδειγμα οι χώρες της «Αραβικής άνοιξης», και πριν από αυτό το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και πριν η Γιουγκοσλαβία. Όπου μπλέχτηκαν το μόνο που κατάφεραν είναι να καταστρέψουν. Πουθενά δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν, ούτε να αντλήσουν οφέλη για τον εαυτό τους.


Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις αρχές της, τις αρχές αυτές που την έκαναν πανίσχυρη τις προηγούμενες δεκαετίες, τις αρχές του Ελληνικού Πνεύματος και του Χριστιανισμού. Ο δεύτερος είναι απόρροια του πρώτου, και συνίσταται στο ότι αυτοί που ηγούνται πολιτικά της Δύσης είναι ανεπαρκείς, που άγονται και φέρονται από απρόσωπους και ανήθικους υπαλλήλους.
Η Δύση μπορεί να ξαναγίνει αυτό που ήταν, αρκεί να ξαναβρεί την ψυχή της, να ξαναβρεί τις αρχές της. Αλλιώς θα υπερισχύσουν οι ακραίοι και μεταξύ αυτών πρώτοι οι ισλαμιστές ακραίοι.

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Φτώχεια στην κρίση,αν είναι αυτή η Δύση.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Δύση,μωρέ Παύλοοο;
Ανατολή του κερατά είναι και οι Βαβυλώνιοι και οι Χάζαροι που της κάτσανε στο σβέρκο..
Σαν τα πιθήκια πάνω στο βούβαλο...

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά την Ελλαδίτσα μας φταίνε αυτοί που άνοιξαν την πόρτα της τη δεκαετία του 80 στους κανταφηδες και στους αραφάτ. Οι σφιχταγκαλιασμοί και οι αδελοφοσύνες του Ανδρέα Παπανδρέου, φυσικά με την πλάτη των ψηφοφόρων που τον οδήγησαν στην εξουσία. Και ας το παίζουν τώρα όψιμοι φιλοευρωπαϊστές και δυτικόφιλοι. Υπερβάλλοντες πολλές φορές το παίζουν και υπερπατριώτες. Αφερίμ!

Ανώνυμος είπε...

Η Δύση εκμεταλεύτηκε αυτούς τους λαούς (βλέπε πετρέλαια Αυφγανιστάν) και τώρα πληρώνει το τίμημα.Έσπειρε θύελες και ......ανέμους.Είναι τόσο απλό!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ανήκει στην δύση;;;

Δημοσίευση σχολίου