;

Ένας ακόμα δήμος και ο δήμος Φλώρινας ,χωρίς τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη !                                                                                                                                         
Δεν τα κατάφεραν τελικά οι του δημοτικού συμβουλίου να επιλέξουν κάποιον υποψήφιο εγνωσμένου κύρους και εμεπιρίας ή κοινής αποδοχής, μετά μάλιστα  από τρείς απόπειρες εκλογικής διαδικασίας!

Πως λένε, μία του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και τον τσακώσαμε; Ατυχώς βεβαίως παρ όλο που ένας εκ των υποψηφίων κατάφερε να συγκεντρώσει 19 ψήφους και μάλιστα όλες αυτές  τις ψήφους από τη συμπολίτευση! Τρεις ψήφους ακόμη ήθελε ο κ. Λάζαρος Ναλπαντίδης τ. δήμαρχος Πρεσπών για να αναλάβει τον ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη! Αλλά… Φαίνεται πως δεν ήταν κοινής αποδοχής. Λέτε να μην ήταν ούτε και εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας;

Η αντιπολίτευση «σύσσσωμη» θα μπορούσε να πει κανείς ή σχεδόν «σύσσωμη» , μουλάρωσε λέει, επειδή  δεν προηγήθηκε κάποια διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης  πριν την ψηφοφορία, ώστε να καταλήξουν ανώδυνα, ηρωικά και ανεπαίσχυντα στην επιλογή του καταλληλότερου προσώπου για τον ρόλο του Συμπαραστάτη.  Αυτά είχε πει ο κ. Ασπρίδης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και συμφώνησε και η κ. Μούσιου. Για τον κ. Καραντζίδη δεν το συζητάμε, το έχει δηλώσει πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τον θεσμό. Τα ίδια βέβαια επικαλέστηκαν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρ όλο που είχαν και πρόταση ολοκληρωμένη να μελετήσουν και πολλούς υποψήφιους για να επιλέξουν.

 Δικαιολογίες εν αμαρτία, τα είχε χαρακτηρίσει αυτά ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος  στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο  και το είχε πει:  «Αν δεν μπορεί να εκλεγεί σήμερα συμπαραστάτης του δημότη, δεν μπορεί να εκλεγεί ποτέ. Αν πραγματικά θέλουμε ο θεσμός να λειτουργήσει, μπορούμε να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε συμπαραστάτη σήμερα. Ειδάλλως, καταλήγουμε πως δεν μπορούμε να τον εκλέξουμε ποτέ, πως αντιπολίτευση και συμπολίτευση δεν μπορούμε να τα βρούμε για έναν τόσο σοβαρό θεσμό και την επόμενη φορά μπορεί να μην υπάρχει και κανένας υποψήφιος για τη θέση.»

Τελικά,  μάλλον δεν ήθελε η αντιπολίτευση τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και ο λόγος του δημάρχου εκ του αποτελέσματος δείχνει να είναι προφητικός. 

 Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν ήθελε η αντιπολίτευση  τον κ. Ναλπαντίδη… Λέτε;  Αν είναι δυνατόν, ο μέχρι προ τινος σύντροφος εν όπλοις του Αιμίλιου Ασπρίδη, κ. Λάζαρος Nαλπαντίδης (τ. Γραμματεύς  του δήμου Περάσματος, τέως συνάδελφος  ως τ. δήμαρχος Πρεσπών, να χάνει την ευκαιρία να επενδύσει γνώση και εμπειρία υπέρ του δημότη, από δικούς του ανθρώπους! Δηλαδή δύο φορές χαμένος ο Ίλαρχος Λάζαρος Ναλπαντίδης; Δεν μπορώ να το πιστέψω! Έχασε ο άνθρωπος την εκλογική του δύναμη  στις  πρόσφατες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Ντόρας, να χάσει τώρα και ως υποψήφιος Συμπαραστάτης του δημότη; Δεν το χωράει ο νους μου!

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη πανελλαδικά σχεδόν καταδικάστηκε απ΄ παλιές νοοτροπίες, καθεστωτικές σκέψεις, συμφέροντα, κομματικές και παραταξιακές προτάσεις και επιλογές, συμπάθειες και αντιπάθειας, έλλειψη αντικειμενικής κρίσης, προσωπικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής και αδιαφορία.

Είναι άξιο απορίας, πως ανάμεσα σε 40.000 ή 50.000 πολίτες, δεν υπήρχε κάποιος που να πληροί τις προϋποθέσεις, δηλαδή να μπορεί να συμπαραστέκεται στον συμπολίτη του και να τον βοηθά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει;;;;

Ντόρη Κουτουράτσα

28-10-2012

8 comments :

Ανώνυμος είπε...


πλάκα - πλάκα και αν το καλοσκεφτεί κανείς με αντιπολίτευση του δήμου Φλώρινας συμνβαίνουν δύο τινά. Ή δεν ήθελαν τον θεσμό του Συμπαραστάτη ή δεν ήθελαν τον Ναλπαντίδη για Συμπαραστάτη και βρήκαν την δικαιολογία της διαφωνίας και της διαμαρτυρίας για την διαδικασία για να μην εκτεθούν. Στη πρώτη περίπτωση εκτείθενται στους δημότες που τους ψήφισαν στη δεύτερη περίπτωση στον πολιτικό τους φίλους. Το αποτέλεσμα είναι πως είναι εκτεθειμένοι. Το θέτεις πολύ ωραία το θέμα κρουά.
Σημείωση: Οχι πως δεν εκτίθεται η συμπολίτευση με αρχηγό τον Βοσκόπουλο που προσπάθησε να επιβάλλει τον Ναλπαντίδη για Συμπαραστλατη. Εδώ κ. Βοσκόπουλε δεν τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάζος Ναλμπαντίδης, "κολλητός" του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου, έχασε την ευκαιρία να τζεπώσει έναν καλό μισθό. Κορόϊδα Φλωρινιώτες, βλέπετε πως εξασφαλίζουν τον εαυτούλη τους και τους "κολλητούς" τους; Κι' εσείς κάθεστε και τους καμαρώνετε!

Ανώνυμος είπε...

άραγε με ποιά ιδιότητα ο ιδιοκτήτης πανδοχείου στις πρέσπες ονόατι ιλάριος ήταν και στην εξέδρα των επισήμων ένα σκαλί κάτω απο τον βοσκό και ένα σκαλί στον δρόμο ο ταξιθέτης τραβούσε φωτογραφίες ...τα κατακάθια της γαλάζιας μεταπολιτευτικής κουμπαριάς δέν ξεχνάνε τις κουμπαριές ....

Ανώνυμος είπε...

ΌΧΙ παιδιά, της Φλωρίνης παιδιά, ο Λάζος ο Ναλπαντίδης είναι υπεράνω χρημάτων. Δόξα τω Θεώ παίρνει συντάξεις,έχει κάνει επενδύσεις και νοικιάζει στο κράτος, τι να τα κάνει άλλα 2000 ευρώ; Ήθελε να μας συμπαρασταθεί. Και ο Βοσκόπουλος που καταλαβαίνει από αγνές προθέσεις είπε να τον στηρίξει. Και συμφώνησαν 18 δικοί του και μία ξύπνια δηλ. έξυπνη του Ασπρίδη. όλοι τους αγνών προθέσεων

Ανώνυμος είπε...

άμα λάχει οδηγάει και μερτσέντες και αέρα η ντόρα όχι η ντόρις στα πανιά του..είναι βλέπεις συνήγορος του βοσκοπολίτη όπως λέμε κοσμοπολίτης κυμπάρης και πολύ σέξιιιιιι καραπουρό μπόι ....ιλάριος ο μέγας καβαλάρης όμως για κακιά του τύχη βρέθηκε ο μέγας μάγκας ο τσέπας τσέλιγγας με τα όλα του και έχασε το μουλάρι ο ιλάρι που καβάλαγε επι χρόνια το δημαρκιακό μουλάρι ...Λέτε να γίνει υποψήφιος δήμαρχος ? για όλα τα έχω ικανό τον ιλάριο να διώξει τον βοσκό και να μαζώξει την στρούγκα στην μουγκα...ξέρει ο ταξιτζής του που διορίζει πιόνια σε βουλευτικά ή δημαρχιακά γραφεία πόντιοι κι δυό ξέρουν την παραμύθα πολύ καλά να πουλάν στον κόσμο που τους ψηφίζει σάν τα πρόβατα ..

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολίτευση αντέδρασε επειδή δεν είχε κανέναν δικό της να προωθήσει. Σιγά να μη νπιάζονταν για τον δημότη ή για τον θεσμό! Ο Ασπρίδης που πουλούσε μαγκιές στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, ξέχασε πως τη πρώτη φορά είχε ψηφίσει με τα δύο ΄χερια και είχε συμπαρασταθεί στον δικό του Συμπατασυάυξ δηλ. στον Περιβολάρη που ήταν τότε υποψήφιος; Τότε η διαδικασία ήταν διαφορετική; Για τη Μούσιου δεν το συζητάμε. Όπου φυσήξει άνεμος. Τώρα το παίζει αντίσταση στον Βοσκόπουλο για να το παίξει αθώα περιστερά.Κανλενας τους σε νοιάζεται ούτε για τους δημότες ούτε για τους θεσμούς. Για το δικό τους παιχνίδι νοιάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον...άνωθεν εντολές εκτελεί ο Δήμαρχος! Κάτι δε "κάθεται καλά" στην όλη ιστορία... Τριανταφυλλίδης γραφείο τύπου και "Ίλαρχος" για συμπαραστάτης του δημότη!!! Ο νοών νοεί τω....

Ανώνυμος είπε...

TH NEA NTOYΠΚΑ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΙΜΑΡΚΟ ΤΗ ΜΑΤΑΤΕ ΜΠΡΕ;
ΑΜΑ ΓΚΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΣΤΑ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΤΣΙΜΑ ΤΣΙΜΑ ΒΓΚΑΛΕΙ ΤΟ Ν.Δ ΕΝΑ ΕΝΤΡΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙ ΜΠΑΖΕΙ ΣΕ ΝΤΡΑΣΙ ΣΚΕΝΔΙΟ ΝΤΙΟ. ΠΟΙΟ ΣΚΕΝΤΙΟ; ΓΚΙΑ ΤΟ 2014.
ΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΑΡΚΟ ΕΝΤΡΑ ΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΙΟ ΤΟ ΣΤΑΤΙ ΠΑΕΙ ΓΚΙΑ ΝΤΙΜΑΡΚΟΟΟΟ....
ΤΟ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΝ ΒΓΚΑΖΕΙ ΕΝΤΡΑ Ν.Δ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΝΤΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΟΣΚΟ ΒΟΛΕΥΤΗΑΤΟ.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΓΚΆΛΕΙ ΚΑΙ ΝΤΙΜΑΡΚΟ ΤΟ ΣΤΑΤΙ;

Δημοσίευση σχολίου