Aπό πολλούς θεωρείται το βιβλίο της χρονιάς, η συγγραφική προσπάθεια του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη.

Μία πραγματικά ριζοσπαστική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και της γενικότερης ύπαρξης του τουρκικού κράτους στην περιοχή, περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τίτλο ''Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;'' του στρατηγού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.

Στην παρούσα μελέτη ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους» (με αποκορύφωμα τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την καταγωγή πολλών κορυφαίων αξιωματούχων και πολιτικών της Τουρκίας, όπως ο Ερντογάν, ο ίδιος ο Κεμάλ, ακόμα και ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής).

Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν,  εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

ΑΠΟΨΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ                                                       
στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Παλαιάς Βουλής

Με αφορμή τα περί πραξικοπήματος, η κυρία Κανέλλη είπε ότι ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ένας αφοσιωμένος, έντιμος πατριώτης που λοιδωρήθηκε και σκυλεύθηκε από άτομα που λένε ότι σέβονται τον ελληνικό στρατό. Για δε το βιβλίο είπε ότι πρόκειται για ένα ξεστραβωτικό εργαλείο σε μία εποχή κατά την οποία ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως πλαγκτόν.

Η Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για δήθεν πραξικοπήματα και για πρόωρη και εξοργιστική αποστρατεία του Φραγκούλη Φράγκου σε μια περιόδο κατά την οποία η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των υπηρεσιών τέτοιων ανθρώπων. Υπενθύμισε δε ότι η παρουσίαση του βιβλίου συμπίπτει με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης οπόταν η Ελλάδα που προήρχετο από χρεοκοπία κατάφερε να διπλασιάσει το έδαφός της.

Ο Γιώργος Λιάνης έκανε λόγο για φαντασιόπληκτους υπενθυμίζοντας τη ρήση του αείμνηστου Μάνου Κατράκη "κολοκύθια στο πάτερο". Διερωτήθηκε μήπως πρέπει πλέον να πάει κάποιος φυλακή από όσους μίκρυναν και ντρόπιασαν τη χώρα ενώ για το στρατηγό είπε ότι υπέδειξε εμμέσως το δρόμο για έξοδο από την κρίση αφού ανέφερε ότι ο Φίλιππος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών καθώς κατάφερε να νικήσει στη μητέρα όλων των μαχών: να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Ο καθηγητής Κώστας Μάζης αναφερόμενος στο βιβλίο είπε ότι σηματοδοτεί έναν οδηγό γνώσεων για τη σημερινή Τουρκία. Στη γειτονική χώρα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης με ιδιαίτερη αναφορά στον Πόντο.


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’ Έλληνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet που αναφέρεται βεβαίως στο βιβλίο "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;"του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Αμυνας Φράγκου Φραγκούλη.

Η ίδια εφημερίδα (Hurriyet) δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Ταχά Ακυόλ με τον τίτλο « Τι λέει ο Ελληνας Στρατηγός;» . Στο άρθρο γράφει:

O Στρατηγός Φράγκος Φαγκούλης έγραψε πως ο Πορθητής, ο Ατατούρκ, ο Ερντογάν και ο Αρίντς δεν είναι Τούρκοι. Γέλασα και το άφησα. Δεν χρειάζεται ούτε καν να αποδειχθεί ότι τα ονόματα στα οποία αναφέρθηκε ο Φράγκος είναι Τούρκοι, ούτε καν χρειάζεται να σταθούμε στον ισχυρισμό αυτό. Αλλά είναι καλύτερα να γράψουμε ότι τα λόγια του Φράγκου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένοι αναγνώστες μου θέλησαν να γράψω για αυτό. Όσο και αν ο άνθρωπος είπε ανοησίες , υπάρχει μια πλευρά που θα πρέπει να ληφθεί στα σοβαρά ως «άποψη Ιστορίας».

Τα λόγια του Φράγκου είναι ανοησίες, αλλά είναι μια σημαντική πολιτιστική και ιδεολογική βάση πίσω από αυτά : Δυτικοί Οριενταλιστες και πρώτος ο γνωστός Οριενταλιστής H.A Gibbons είχαν υποστηρίξει ότι το Οθωμανικό κράτος είναι «ένα Βυζάντιο στο οποίο είχε γίνει επάλειψη ισλαμικού βερνικιού». Σύμφωνα με τον Gibbons που εξέδωσε το βιβλίο του το 1916, οι Οθωμανοί ήταν μια περίπτωση που έγιναν μουσουλμάνοι «παγανιστών τούρκων και χριστιανών ρωμιών» κατά τρόπο επιφανειακό. Οι μουσουλμάνοι τούρκοι δεν μπορούσαν να ιδρύσουν ένα οργανωμένο κράτος όπως το Οθωμανικό . Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει το πολύ πολύ ήταν η συνέχιση του Βυζαντίου με ισλαμικό βερνίκι . Στην ίδια βάση ήταν και το βιβλίο του Γάλλου Eduard Driauld .

O απόστρατος Στρατηγός Φράγκος που παρακολουθεί με θαυμασμό τις επιτυχίες της Τουρκίας έναντι της βαριάς κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, έγραψε ότι το «μυστικό σχέδιο» των τούρκων είναι «η επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» .Ακόμα έγραψε ότι στην Τουρκία, το ανώτατο όριο, ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι τούρκοι κατά το 40% και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί λέγοντας ακόμη πως η πλειοψηφία είναι «κρυφοχριστιανοί»

Μετά από όλα αυτά λέει : « Στην Τουρκία ζουν λαοί οι οποίοι επ’ ουδενί δεν είναι τουρκικοί και οι λαοί αυτοί περιμένουν το πράσινο φως από την Ορθοδοξία για να ιδρύσουν ένα νέο Βυζάντιο» Ισως το βασικό μήνυμα του ανθρώπου στο βιβλίο του να είναι το εξής: « Το πράσινο φως από την Ορθοδοξία για την σύσταση του Βυζαντίου».

Να κλαις ή να γελάς για αυτές τις ακραίες ιδέες σε αυτήν την εποχή! Και μάλιστα για το γεγονός ότι οι ιδέες αυτές έφθασαν ακόμα και στο επίπεδο του Έλληνα Αρχηγού των Χερσαίων Δυνάμεων.!

Σε αυτήν την εποχή δεν μπορεί να συσταθεί ούτε Βυζάντιο, ούτε και Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και οι δύο περιπτώσεις δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα άγουρα οράματα. Σε αυτήν την εποχή η επιτυχία των Εθνών μετριέται με την οικονομική ανάπτυξη , τις μάρκες που δημιουργούν και με την δημιουργικότητά τους, καταλήγει ο αρθρογράφος .

 
Η παρουσίαση του βιβλίου στη Φλώρινα,  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00 πμ στο ξενοδοχείο ΑΤΕΡΟΝ στο Αμύνταιο.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης, Δήμαρχος Αμυνταίου.
Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Εσκίογλου, καθηγητής ΑΠΘ, ο Γιώργος Λιάνης, π. βουλευτής και δημοσιογράφος, ο Νίκος Μέρτζος, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πασχαλιά Ζαμπούνη.

ΠΗΓΕΣ:                            www.orthodoxia-ellhnismos
  www.protothema.gr


4 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Φραγκούλης Φράγκος προκρίνεται να παίξει μακροπρόθεσμα αυτό το ρόλο. Αφού διαπραγματεύτηκε ανεπιτυχώς την κάθοδο του στην πολιτική με ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη παραμονή του στο ΥΕΘΑ ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ξαναβγαίνει στο πολιτικό παλκοσένικο με το γνωστό ρεπερτόριο του «Τουρκοφάγου»!

Όπως συμβαίνει όμως συχνά με τους ακροδεξιούς, η προβολή του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας, θεωρείται διαβατήριο για την άνοδο στο τρένο της εξουσίας και τη παραμονή σε αυτή. Η Κύπρος πλήρωσε για τον Ιωαννίδη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο στις 29 Μαίου στο Τουρκικο Προξενείο γιορτάζου και η ελληνική ηγεσία σπεύδει για να παρευρεθεί. Κάθε χρόνο στις 29 Μαίου όλοι οι Έλληνες μνημονεύουν την ημέρα ως αποφράδα ημέρα (Άλωση της Κωνσταντινούποληςινε ). Και φέτος βέβαια έγινε το ίδιο. Μπορεί να μας πει ο κ. Φραγκούλης πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.!

Δημοσίευση σχολίου