8:48 π.μ.

O ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


«Κάθε φορά που ακούω πολιτικούς να ξεστομίζουν «αλήθειες» , μου έρχεται στο μυαλό ο ψεύτης βοσκός. Θες η βλαχιά που τους δέρνει με αυτό το αρχοντοχωριάτικο στυλ, θες οι ψηφοφόροι που άγονται και φέρονται σαν κοπάδια, δικαιολογούν κατά κάποιον τρόπο τους συνειρμούς μου. Και μετά είναι και η πολιτική απαξία. Ποιος πιστεύει τη σήμερον ημέρα πολιτικό; Η μόνη διαφορά με τον βοσκό του παιδικού παραμυθιού είναι πως, αυτός έκλαψε πικρά και ορκίστηκε να μη ξαναπεί ψέματα, σε αντίθεση με τους σύγχρονους βοσκούς , που αποδεικνύονται αμετανόητοι ψεύτες.
Το ψέμα- και αυτό δεν είναι ψέμα-λειτουργεί σαν κάλυμα που πολλές φορές το χρησιμοποιούμε για να σκεπάσουμε τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν, που μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα» Χωρίς ψέματα νιώθει πως δεν είναι αρκετά έξυπνος, ενδιαφέρον, σημαντικός, για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του και να τον αγαπήσει». Σε κάθε περίπτωση το ψέμα καλύπτει ένα κενό. Κενό στην ψυχή που εμφανίζεται ως φόβος, έλλειψη θάρρους, έλλειψη πίστης στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας.
Αυτά λέει η ψυχολογία για το ψέμα, και αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι ψέμα.
Έχουν τους λόγους τους λοιπόν και οι πολιτικοί μας που το έχουν ρίξει στο ψέμα. Ούτε θάρρος έχουν, - καλά για αυτοεκτίμηση δεν το συζητάμε- , από εξυπνάδα σκίζουν και σήμερα είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν «να τα σκεπάσουν». Στη περίπτωση«σκεπάσματος», οι πλέον βλάκες, χρησιμοποιούν τη μέθοδο της μισής αλήθειας.Λένε μία αλήθεια για να σκεπάσουν ένα μεγάλο ψέμα.
«Ο δήμαρχος είναι ένοχος»! Το είπε ο Eισαγγελέας! Και ο κακομοίρης ο δημαρχούκος, τον Μάιο που του επιδόθηκε το βούλευμα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώκονταν για 50 εκατομύρια ευρώ, την ίδια στιγμή έδινε συνέντευξη τύπου και μας έλεγε πως θα λάμψει η αλήθεια! Το ίδιο μας έλεγε μέχρι και προχθές. Εχθές όμως, ούτε μιλιά, ούτε λαλιά, που σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέως είναι ένοχος για 17 εκατομμύρια ευρώ ! Εν ολίγοις ο δήμαρχος μπορεί να πάει και ισόβια!  Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο λέω, - το καταλάβατε –τον τ. δήμαρχο Θεσσαλονίκης!
Σκεφθείτε λοιπόν, αν ο Παπαγεωργόπουλος από τις 10- 20 κατηγορίες που τον βαρύνουν αθωώνονταν στη μία, δεν θα την έκανε χρυσό πάπλωμα για να σκεπάσει τις υπόλοιπες κατηγορίες που προφανώς θα ήταν και πιο βαριές: Θα την έκανε και χρυσό πάπλωμα και σημαία! Για τόσο μεγάλη «εξυπνάδα»μιλάμε.
Τώρα θα μου πεις , ο δήμαρχος είναι δυνατόν να μην ήξερε τι τον περιμένει; Είναι δυνατόν οι δικηγόροι του να μην τον είχαν προιδεάσει; Και όμως αυτός έδινε συνεντεύξεις , έκανε δηλώσεις περί αθωότητας σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ώσπου εχθές έσκασε η βόμβα Παπαγεωργόπουλου!                                Σαν του ψεύτη βοσκού!  

«Ο ψεύτης όμως και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται» , όπως λέει και η λαική σοφία. Γι αυτό, ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί οι πολιτκοί - βοσκοί, πριν ανοίξουν το στόμα τους. Ειδικά αν η καμπούρα τους είναι φορτωμένη με κακουργήματα! Τα πλημελλήματα δεν σκεπάζουν τα κακουργήματα! Για εαάς το λέω κ.Παπαγεωργόπουλε και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι απολύτως συμπτωματική!
Και εσείς, αθώα προβατάκια, κόψτε το χόρτο και μη μου αναμασάτε τη τροφή σας! Το Πάσχα πλησιάζει και μία σούβλα σας περιμένει!Ξυπνήστε χωριανοί!
Ντόρη Κουτουράτσα, Φλώρινα 30-1-2013

16 comments :

Ανώνυμος είπε...

Eξήγγειλε υποψηφιότητα ξανά ο Γιάννης Βοσκόπουλος.
Θα βρεθούν υποψήφιοι και κάποιοι θα τον ψηφίσουν, μετά το γνωστό θέμα με τη μη απάντηση στη Νόβα Ζόρα;
Χαράς ευαγγέλια στους 2 ήδη άλλους συνδυασμούς. Κι αν θέσουν θέμα ασυμβίβαστων στη ΔΕΥΑΦ προεκλογικά;

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτόν άστον,στον κόσμο του είναι,σε κάποιο εμπόδιο θα κάτσει.
Για το Παναγιώτη μιλάμε, που δε βάζει κράνος με τη μηχανή!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι συμπτώσεις είναι σατανικές ή όλα τα γουρούνια την ιδια μουρη έχουν

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ..ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ...ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ .ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ IQ

Ανώνυμος είπε...

πιο πολύ απ όλα μου άρεσε η μέθοδος ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΛΩΜΑ! Κάτι μου θυμίζει να δεις, κάτι μου θυμίζει..

Ανώνυμος είπε...

Να σου θυμίσω εγώ τι σου θυμίζει. Τον Παναγιώτη μπρε τον Ψωμιάδη, ο οποίος λένε πως δήλωσε πως σκοπεύει να ξανακατέβει για Περιφεριάρχης προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο άφησε ημιτελές, από μία κακή δικαστική στιγμή. Λέτε ρε παιδιά η δικαιοσύνη να κυνηγάει τους πόντιους; Τους ντόπιους πάντως δεν τους κυνηγάει. Το είπε εμέσως πλην σαφώς ο Γιάννης Βοσκόπουλος, τώρα που η δικαιοσύνη τον δικαίωσε. Αυτά να τα βλέπει ο ξάδελφος ο Παύλος ο Βοσκόπουλος

Ανώνυμος είπε...


Ο Παπαγεωργόπουλος ζητάει μία δεύτερη ευκαιρία τώρα. Θέλει λένε να κατέβει ξανά για δήμαρχος. Μόνον έτσι θα επανορθώσει τα λάθη που έκανε!!!Αλήθεια ο Παπαγεωργόπουλος μήπως είναι πόντιος και τον κυνηγάει η δικαοσύνη;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

O Bοσκόπουλος ας ολοκληρώσει αυτή τη θητεία του ως δήμαρχος και μετά βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι σχετικό με το δημοσίευμα για τα ψέματα και τις αλήθειες των πολιτικών. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας τα ψέματα και οι αλήθειες δίνουν και παίρνουν για να εξυπηρετήσουν βέβαια το παιχνίδι των εντυπώσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτω από μία |"αλήθεια" κρύβεται ένα μεγάλο ψέμα. Για να γίνω πιό σαφής. δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο Ψωμιάδης ή ο Παπαγεωργόπουλος δήλωναν πως θα διεκδικήσουν και πάλι θέσεις. Ουτε οι ίδιοι βεβαίως δεν θα το πίστευαν αλλά θα το λέγανε για να διαψεύσουν κατά κάποιον τρόπο τις αλήθειες που είναι εις βάρος τους και να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Nτόρις ο δήμαρχος και όλο του σόϊ κάποτε θα σηκωθούν να φύγουν ίσως και να χαθούν στην αφάνεια .¨Ομως εσύ και ορισμένοι άλλοι "εραστές της Αληθείας και Δικαιοσύνης" έμεινες στην ιστορία και θα μείνεις η πρώτη γυναίκα με @@@ που χάλασες την κατεστημένη σούπα που τρώγαμε στην μάπα επι χρόνια στην Φλώρινα θέλωντας και μη.Καλό κουράγιο και πολύ Δύναμη σου έυχομαι στην Οδύσσεια στο πηγενέλα για την μακρινή σου ΙΘΑΚΗ....

Ανώνυμος είπε...

Τάχαμου μαζεύει τον κόσμο για το σχέδιο Αθηνά, αφού μας πήραν τα πανεπιστήμια.
Είναι ο πρώτος υπέυθυνος, τώρα δεν έχει νόημα οι άλλοι να παλέψουν, αντί γιαυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε ενοχλήθηκε ο Δήμαρχός μας που μας παίρνουν το Τμήμα Βαλκανικών!

Ανώνυμος είπε...

2.28 συμφωνώ,προσθέτοντας ότι ακόμα και το όψιμο ενδιαφέρον τάχαμου του Δημάρχου για το Πανεπιστήμιο αποπροσανατολισμός είναι...

Ανώνυμος είπε...

7.03 Δεν θα το έλεγα αποπροσανατολισμό αλλά παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν είδες τον ύμνο της τσούφκας για Βοσκόπουλο και Αντωνιάδη; Όλοι κοιμούνται ο Βοσκόπουλος ο ξύπνιος τους πρόλαβα και έκανε λαική συνέλευση ...και ο πύρινος λόγος του Αντωνιάδη. Τόσα χρόνια τί έκαναν ;

Δημοσίευση σχολίου