8:19 μ.μ.

AΦΑΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Πρίν δύο ή τρία χρόνια - δεν θυμάμαι ακριβώς, συζητούσα με ένα άνθρωπο που είναι "μέσα στα πράγματα" και μου είχε πεί πως η Φλώρινα έχει αφανή εγκληματικότητα.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοούσε ο άνθρωπος. Αλλά και για όσους δεν το καταλαβαίνουν, αφανής εγκληματικότητα είναι εκείνος "ο σκοτεινός αριθμός εγκλημάτων" που δεν καταγγέλονται ή δεν αποκαλύπτονται.

Τώρα όμως που η εγκληματικότητα στη Φλώρινα έχει αρχίσει τουλάχιστον να αποκαλύπτεται, θα έπρεπε να αρχίσει να μας ανησυχεί και ... η ανησυχία!

Μία πόλη σαν τη Φλώρινα, με τους πιό υψηλούς δείκτες ανεργίας και με μηδενική ανάπτυξη, τι μέλλον μπορεί να έχει ;
Δεν κινδυνολογώ. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω και από αυτό το βήμα, και από την έντυπη εφημερίδα αλλά και από το ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ, φοβάμαι πως σε λίγο η περιοχή μας θα γίνει σταυροδρόμι  λαθρεμπορίας, διακίνισης όπλων και ναρκωτικών.

Αν δει κανείς τις τελευταίες επίσημες καταγραφές των αστυνομικών δελτίων και θέλει να κρατήσει κάποια στατιστικά στοιχεία, θα διαπιστώσει πως η εγκληματικότητα στη περιοχή, έχει αυξηθεί.

Στην αρχή οι αλλοδαποί, τώρα άρχισαν και οι ημεδαποί να εξασκούν το σπόρ της διακίνησης ναρκωτικών. Άνθρωποι νέοι, οικογενειάρχεις, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, εμφανίζονται με ένα άλλο πρόσωπο και με 20 και κάτι κιλά ηρωίνης! Σούπερ μάρκετ θα άνοιγαν; όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Πλανητάρχης !
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να "σκάνουν μύτη" έτσι στα ξαφνικά; Κανείς δεν είδε ποτέ τίποτα; Δεν άκουσε ή δεν μυρίστηκε κάτι;

Είδαμε να καταγγέλεται η διαφθορά στη πολιτικπή ζωή του τόπου μας - επίσης μορφή εγκληματικότητας - αλλά οι περισσότεροι σφυράνε αδιάφορα και άλλοι πολλοί  ασχολούνται με τις κόκκινες γόβες της Προέδρου και τους έρωτες της.

Μήπως πιστεύει κανείς πως αυτά δεν μας αφορούν παρά μόνο σαν κουτσομπολιό μεταξύ καφέ και τσίπουρου;

Ετούτη η μέρα δεν θα αργήσει. Να μου το θυμηθείτε.. Με αυτά τα δεδομένα στη περιοχή μας, με τη κρίση που θα δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο τα πράγματα, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.               
 Όταν η Φλώρινα καταντήσει σταυροδρόμι λαθρεμπορίας, διακίνισης όπλων και ναρκωτικών, τότε θα είναι πολύ αργά για να θυμηθείτε. Λυπηθείτε τουλάχιστον  τα παιδιά σας.

Ντόρη Κουτουράτσα

 

9 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά νιώθω ότι ή πολύ αγαθός είμαι που δεν μπορώ να πονηρευτώ όσο θα έπρεπε ώστε να φαντάζομαι το τι συμβαίνει γύρω μου, ή υπάρχει τόσο μεγάλη διαφθορά που καταφέρνει και επικρατεί σε όλους τους χώρους , ώστε να σκεπάζει κάθε παραβατική κατάσταση.
Πώς όμως μπορεί να πονηρευτεί κανείς όταν πχ ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν παντού χωμένος και οι συνάδελφοί του λίγο καιρό πριν τον τραπεζόνανε και εγκωμιάζανε για την επιτυχημένη θητεία του στο Σώμα της Ε.Α;
Πώς μπορεί να πονηρευτεί κανείς όταν ο Μητροπολίτης πλέκει εγκώμιο υπέρ των αξιωματικών προϊσταμένων του συγκεκριμένου αστυνομικού (παρόλο που λίγες μέρες πριν είχε γίνει κλοπή στο σπίτι του ενός αξιωματικού) ;
Πώς να πονηρευτεί κανείς όταν οι αστυνομικοί -συνδικαλοπατέρες χωρίς αναστολές αντί να καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα καμουφλάρουν πολλές καταστάσεις..
Πως μπορεί να πονηρευτεί κανείς την στιγμή που το ευάλωτο πολιτικό μας σύστημα έδωσε την ευκαιρία στα πιο “έμπιστα” πρόσωπα μέσω της εκλογικής διαδικασίας, να βρεθούν στον Δημαρχιακό ή Υπουργικό θώκο και να κάνουν την μέγιστη κατάχρηση.
Τελικά τι υπάρχει γύρω μας και πόσοι από αυτούς που ξέρουμε είναι διαφθαρμένοι, πόσους καλύπτουμε άθελά μας ή ακόμα και συνειδητά και γινόμαστε συνένοχοι ;
Τελικά χρειάζεται μεγάλο θάρρος ώστε να βγούμε μπροστά και πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί τελικά αυτό που διαπιστώνω δεν είναι θέμα πονηριάς, αλλά της μέγιστης διαφθοράς.



Ανώνυμος είπε...

O Σταθίκας ρε παιδιά τι λέει για όλα αυτά ;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι κρουά πως και αυτή τη φορά έχεις πέσει μέσα. Θλιβερές οι διαπιστώσεις σου. Δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λες. Προς τα εκεί οδηγούμεθα. Τελικά μήπως γι αυτό προορίζουν τη Φλώρινα και εμείς εξακολουθούμε να χορεύουμε πουστσένο για να ξεχνάμε;

Ανώνυμος είπε...

Η Φλώρινα πάντα ήταν κόμβος σε τέτοια θέματα. Ένα σωρό γνωστοί-άγνωστοι εμπλεγμένοι, άλλοτε στον ρόλο του χρήστη, άλλοτε στον ρόλο του διακινητή και άλλοτε στον ρόλο του "καρφιού".

Γνωστοί όλοι τους και στην αστυνομία (εκεί είναι που αρχίζει και μπερδεύεται το πράμα)...

20 χρόνια, τουλάχιστον, γίνεται αυτή η δουλειά εδώ. Ακούμε, βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Εμπλεγμένοι σε βαθιά νερά, βγαίνουν και λάδι στο τέλος (λόγο του ότι κάποιοι άλλοι φοβούνται μην τους καρφώσουν, ή γιατί π.χ, έχουν παιδιά και οικογένεια και δεν κάνει να καταστρέψουμε οικογένειες, με το να βάλουμε φυλακή κάποιον έμπορο κ.λ.π.) Καπνός χωρίς φωτιά, δεν υπάρχει.

Κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια (γιατί, πολλά και τα λεφτά Άρη)...

Γνώμη μου; Δεν θα γίνει τίποτα. Το πολύ πολύ, να την πληρώσει το τελευταίο βαποράκι, που στο τέλος θα το αφήσουν για να καρφώνει άλλους.

Τα ίδια, χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...


Η μικρή νουδούλα, κάθεται και κλαίει τι δεν τη πέζουν οι φιλενάδες της.
Σήκω απάνω άνοιξε τα μάτια σου για δες ποιούς έχεις κι αποχαιρέτησε.

Ανώνυμος είπε...

H N.Δ ΦΤΑΊΕΙ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΡΟΥΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ.

Εφημερίδα κρουά κρουά "το κράξιμο" είπε...

Φίλε ανώνυμε, σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη και για τις "καυτές" λεπτομέρειες που αναφέρεις. Ευνόητον ότι δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν. Ωστόσο είναι χρήσιμες. Το σημαντικό για όσα γράφονται σε αυτό εδώ το μπλόκ είναι το ότι εκτιμώνται από ολίγους. Για τους άλλους δεν δίνουμε πεντάρα. Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τα 22 κιλά ηρωίνης ένα άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι και η ζυγαριά ακριβείας που βρέθηκε. Γεγονός το οποίο αποκαλύπτει πως εκτός της διακίνησης υπήρχε και εμπορία στη μέση. Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη μας. Αν αληθεύει πως το τιμολόγιο της αγοράς της ζυγαριάς ήταν του 2006 σκεφθείτε τι θάνατο πουλησαν! Κρίμα να μην υπάρχει η τιμωρία της θανατικής καταδίκης!

VOUNISIOS ACTIVE είπε...

Συμπέρασμα "όταν περικυκλώνεσαι η συστημικά αλώνεσαι απο μορφώματα διεθνών κυκλωματων νονών νταβατζήδων εγκληματιών μαφιοζων είναι φυσική συνέπεια αυτού να γίνει ο τόπος σου κι αυτός άλλο ένα ξέφραγο σταυροδρόμι μαφιόζων υπο την ανοχή πολλών εντόπιων εγκληματιών συνεργατών τους΄και όχι ο...παράδεισος της ουτοπίας σου Όπου ζεί το έγκλημα χωρίς τιμωρία το έγκλημα διαιωνίζεται.Όπου κλείνουν σχολεία - ανοίγουν φυλακές (και μπουρδέλα)..Οι πολλοί πελάτες που συναλλάσονταν στα γκισέ γειτονικών καζίνο μπουρδέλων και πόλεων άς ανησυχούν .....ποσώς μας ενδιαφέρει η κατάληξη της μοίρας τους στην δημόσια αγχώνη...Άς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι κάποτε επιτέλους θα συλληφθούν θα τιμωρηθούν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει όπως και θα διασυρθόύν σε δημόσια θέα ...Το έπιασες ; ."

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ

Δημοσίευση σχολίου