Αυτή είναι η ερώτηση των 18.000.000€.

Η είδηση ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη λόγω υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος όπως ήταν φυσικό πέρασε τα μικρά σύνορα της χώρας και έγινε πρωτοσέλιδη είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και sites.
Δεν ξέρω αν εσείς έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο, αλλά είναι η πρώτη φορά που μαθαίνω ότι ένας οικονομικός εγκληματίας καταδικάζεται σε ισόβια. Αν δεν κάνω λάθος ακόμη και ο Al Capone σε 11 χρόνια καταδικάστηκε.

Για να μιλήσουμε όμως και σοβαρά, το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τιμωρηθεί με ισόβια, ας το φροντίσουν οι δικαστές και οι δικηγόροι του πρώην δημάρχου.
Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί η αρχική ποινή να μειωθεί, άλλα για ένα άνθρωπο 65 ετών, έχει μεγάλη σημασία αν θα τιμωρηθεί με 20 χρόνια ή ισόβια; Γίνομαι μακάβριος και δεν θέλω, αλλά προφανώς οι κατάρες που ακούγαμε μέρα νύχτα στην τηλεόραση «να πεθάνουν μέσα στη φυλακή» έπιασαν τόπο.
Όμως το δίλλημα, δίκαιη τιμωρία ή η αυστηρότερη όλων, ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Για άλλη μια φορά, η γνωστή μάχη στα σχόλια των ειδήσεων έχει διαμορφώσει δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο "να σαπίσει στη φυλακή", και τα ισόβια είναι παραδειγματική τιμωρία για κάποιον που καταπάτησε τον όρκο αφοσίωσης και πρόδωσε τον λαό, είναι το ένα. Και το αντίπαλο στρατόπεδο που λέει ναι μεν να πάει φυλακή, άλλα θεωρεί ότι η ποινή στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από τροφή στο πλήθος που διψάει να χορτάσει με αίμα.

Ο ατσαλάκωτος δήμαρχος, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν στη Θεσσαλονίκη, απογοήτευσε, θύμωσε και εξόργισε πολύ κόσμο και ειδικά εκείνους που τον ψήφισαν. Όμως και το ποσό των 18 εκατομμυρίων είναι τόσο εξοργιστικό, όχι μόνο για τις σημερινές εποχές που ο κόσμος χάνει τα σπίτια του ή πουλάει την περιουσία του όσο όσο για να μπορέσει να ταΐσει τα παιδιά του, αλλά και για τις πιο πλούσιες περιοχές του κόσμου. Το ποσό είναι σκανδαλώδες. Τι χρειάζεται 18 εκατομμύρια ευρώ ένας 65χρονος παντρεμένος άνθρωπος; Πού θα τα ξοδέψει; Αυτή η απληστία που δεν έχει φρένο είναι σοκαριστική.

Πέρα όμως από απόψεις, προσωπικά κριτήρια και θυμό συσσωρευμένο, η ισόβια ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα ήταν υπερβολική, εκτός και αν αποφασίσουμε ότι η υπεξαίρεση είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττει κάποιος ισάξιο της ανθρωποκτονίας.
Για το αν θα παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι από τη συγκεκριμένη τιμωρία, φαίνεται απλοϊκή σα σκέψη. Αυτός που θέλει να κλέψει, θα κλέψει πάση θυσία, απλώς θα είναι πολύ πιο προσεκτικός.
Αν είσαι λαμόγιο , είσαι λαμόγιο κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και πιθανή τιμωρία.


Πηγή:
http://www.queen.gr/CELEBRITY-SPOTTING/TALK-OF-THE-TOWN/item/70141

 

 

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

΄Οχι φυλάκες και τζαμπαμάσες.
Δήμευση περιουσίας, κι ας πληρώσουν οι οπαδοί ή όσοι ευνοήθηκαν

Ανώνυμος είπε...

σο λαμόγιο σο ναμόγιο

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος τόνισε: «χαιρόμαστε που έχουμε σημερα στην ακριτική Φλώρινα τον Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα με τον οποίο μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Δημοσίευση σχολίου