9:21 π.μ.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ! - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
 
 
 
Έκκληση για μαζική
 
αντίδραση στην κατάργηση του
 
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!
 
Δεν ξέρω αν αυτό είναι το έσχατο σημείο της απάθειας!
Σίγουρα όμως έχουμε πιάσει  πάτο!
 
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την αναλγησία της τοπικής μας κοινωνίας στο θέμα του Πανεπιστημίου!
 
 Την στιγμή που όλη η Ελλάδα δονείται για το θέμα των Πανεπιστημίων, η Φλώρινα πίνει καφέ στον πεζόδρομο, λες και δεν συμβαίνει τίποτα!
 
Σκεφθείτε, μόνο την λέξη έκκληση, για να διαπιστώσετε το μέγεθος  της αφασίας  μας! 
 
Να μας παρακαλάνε δηλαδή να αντιδράσουμε!  
 
.................................................................................................
Φλώρινα, 12/03/2013
Προς:
Θεσμικούς φορείς
Εμπορικούς/Επαγγελματικούς φορείς
Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους
Πολιτικές οργανώσεις
 

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» προέβη σε κινητοποιήσεις (κατάληψη,ενημέρωση φορέων και πολιτών).

Δυστυχώς δέκα (10) ημέρες μετά θεωρούμε ότι η πόλη δεν αντέδρασε ως όφειλε. Οι γειτονικοί νομοί αντιστέκονται σθεναρά με ηγήτορες τους θεσμικούς φορείς τους.

Την ύστατη αυτή ώρα απευθύνουμε έκκληση στους θεσμικούς φορείς και τους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουμε δυναμικά για:

1. Την ακύρωση της αδικαιολόγητης και ατεκμηρίωτης απόφασης για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2. Την αυτοτελή και αυτοδύναμη λειτουργία και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

3. Την ενίσχυση, αντί της προτεινόμενης συρρίκνωσης, της παρουσίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις πόλεις της περιφέρειας

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων

του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

3 comments :

Ανώνυμος είπε...

εκτός από τον Σταμούλη τον λοχία, το άλλο το τραγούδι για τη Μεθυσμένη Πολιτεία το ξέρεις;

Η Φλώρινα όμως αγάπη μου είναι η ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τις παραιτήσεις τους απέστειλαν σήμερα στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης,και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, αντιδρώντας στο σχέδιο “Αθηνά”.

Στις έκτακτες συνεδριάσεις της 6ης Μαρτίου, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των δυο πόλεων του Λασιθίου αποφάσισαν να παραιτηθούν, με αφορμή το σχέδιο “Αθηνά” και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό.
Τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της 6ης Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», γιατί, όπως αναφέρει, εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρει: «Εξουσιοδοτούμε τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα σήμερα η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η Σούλη Βοσκοπούλου δεν θα γίνει καθηγήτρια πανετημίου στην Φλώρινα; Δεν θα έχουμε εγκατεστημένους στον τόπο μας γίγαντες του πνεύματος να μας λένε ότι ο Καπετάν Κώττας δεν ήταν Έλληνας; Τι μεγάλη απώλεια!

Δημοσίευση σχολίου