Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρουσα είδηση! Ιδιωτική εταιρεία, η εταιρεία GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε του ομίλου ΑΚΜΗ όπου ανήκει και το γνωστό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ ΑΚΜΗ), αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Παιδείας το χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους έργο ύψους 114.000 ευρώ της μελέτης για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφαλονίτικα Νέα», το αντικείμενο του έργου είναι η αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των τμημάτων και για την εκπόνηση του θα δοθούν 114.000 ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε από το Παιδείας χωρίς διαγωνισμό το έργο αντί να ανατεθεί σε ειδικούς και ύστερα από σχετικό διαγωνισμό.
 
Φυσικά, πέρα από το οξύμωρο του να αναθέτει το υπουργείο Παιδείας τη μελέτη ακαδημαϊκής χαρτογράφησης σε έναν όμιλο που διατηρεί ΙΕΚ αντί στο επιστημονικό του προσωπικό, η απόφαση θα κριθεί στο «χειροκρότημα»… Δηλαδή, στο αποτέλεσμα, το οποίο ας ελπίσουμε ότι θα μας εκπλήξει ευχάριστα, πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά η υπεύθυνη αρχή για τη δημόσια παιδεία προσφέρει τη δουλειά στους ιδιώτες ανταγωνιστές της!
 
Εάν το βλέπετε πάντως ότι μάλλον δεν θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της νέας γενιάς και της παιδείας τους, «μολύβι, δελτίο, πρακτορείο»… Είναι αυτό που λέει, «το ‘βλεπες, το ‘παιξες»;!

Read more: http://www.neolaia.gr/2013/03/12/akadimaikos-xartis-iek-akmh/#ixzz2NOnkBXHZ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου