Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ ενάντια στην πραξικοπηματική ενέργεια της συγκυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να απολύσει τους εργαζόμενους σε αυτήν.
Η Κυβέρνηση των Μνημονίων, των επιστρατεύσεων, των μειωμένων μισθών και συντάξεων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας εντολοδόχος της Τρόϊκας, που δεν σέβεται κανένα Σύνταγμα, καμία Δημοκρατία, κανένα Ατομικό, Πολιτικό και Κοινωνικό δικαίωμα, και κυβερνάει την χώρα σαν ένας σύγχρονος φεουδάρχης.
Η Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ, για να εκχωρήσει στα μνημονιακά μιντιακά κέντρα, το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Σε συνέχεια των χτυπημάτων σε παιδεία, υγεία, καθώς και της ιδιωτικοποίησης του νερού, τελείως πραξικοπηματικά, έρχεται για να διαλύσει και την Δημόσια τηλεόραση. Η εκτροπή σε βάρος της δημοκρατίας, των εργαζομένων, και ολόκληρου του Λαού μας, πρέπει να σταματήσει.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές, που καταστρέφουν ζωές, δικαιώματα, και γυρίζουν την πατρίδα μας, σε έναν κοινωνικό, εργασιακό και πολιτιστικό μεσαίωνα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ –ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΜΕΓΑΡΟΒΟΥ 20) ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

.........................................................................................................................

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ



ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 10.30 π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.]
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:
• Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά την μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας .
• Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

....................................................................................................................................................................
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Όλη η Ελλάδα χθες το απόγευμα έγινε μάρτυρας ενός αυταρχικού διαγγέλματος,δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.
Η κυβέρνηση,παραπλανητικά μίλησε για αδιαφάνεια, χαράτσια και σπατάλες προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία δημόσια αυτοκριτική της, ως πολιτικού προϊστάμενου της Ε.Ρ.Τ.
Επέρριψε έμμεσα ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας:
• Ότι η στρατιά των διορισμένων συμβούλων της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. από την κυβέρνηση και τον κ. Κεδίκογλου,αμείβονται όσο το σύνολο των 2656 απολυμένων.
• Ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι το μόνο ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ και με ΝΟΜΙΜΗ άδεια Μ.Μ.Ε. σε αντίθεση με τα ιδιωτικά, συντηρούμενα με θαλασσοδάνεια, μέσα.
• Ότι το 25% των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος πάει απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απόφαση αυτή αποτελεί κατά μέτωπο επίθεση στο λαό, στους εργαζόμενους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία, καθώς καταστρατηγεί με βάναυσο τρόπο την ελευθερία της έκφρασης.
Είναι μια ακόμη πραξικοπηματική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υπηρετεί, αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, και αφαιρεί το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση, κάνοντας σκληρή επίθεση στο δημόσιο χώρο επικοινωνίας.
Με «χουντικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διαλύουν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά,στο πλαίσιο ενός άκρατουνεοφιλελεύθερου μοντέλου που στοχεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Σήμερα η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ίδια «δολοφονική» τακτική που εδώ και ένα χρόνο ακολουθεί απέναντι στην κοινωνία.
Είναι αυτοί που επιστρατεύσαν λιμενεργάτες-καθηγητές-εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είναι οι ίδιοι που απολύουν εργαζόμενους, συγχωνεύουν νοσοκομεία κλείνουν πανεπιστήμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Η Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και υπερασπίζεται μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της Ε.Ρ.Τ.
Θεωρούμε τον αγώνα αυτό, αγώνα αντίστασης όλης της κοινωνίας. Η Ν.Ε. Φλώρινας καλεί τον κόσμο της Φλώρινας σε παλλαϊκή συμμετοχή σε όλα τα καλέσματα των απολυμένων της Ε.Ρ.Τ. Δε θα επιτρέψουμε τη φίμωση της φωνής της ακριτικής Φλώρινας που ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσω του δικτύου της Ε.Ρ.Τ.
Επίσης, ζητάμε από τουςεκπροσώπους και των άλλων πολιτικών χώρων να βγουν και να δεσμευθούν ότι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση της Ε.Ρ.Τ και συνάμα της Ε.ΡΑ. Φλώρινας.
Ως εδώ! Δε θα σταματήσουν ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.Φλώρινας
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας για την ΕΡΤ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηματικά, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Για άλλη μια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος κατά το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, γιατί φυσικά καμία τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό “κλείσιμο” της Ε.Ρ.Τ.

Η σκανδαλώδης παράδοση της ενημέρωσης των πολιτών κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα καταργεί κάθε έννοια πολυφωνίας και αντικειμενικότητας και, επιπλέον, αναιρεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Ειδικά στην περιοχή μας η συμβολή της ΕΡΑ Φλώρινας και του Κλιμακίου Φλώρινας της ΕΤ-3 είναι αναντικατάστατη στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας, την προώθηση του πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη και διατήρηση δεσμών μεταξύ των απανταχού Φλωρινιωτών.

Η ως άνω μεθόδευση και επίδειξη πυγμής από την Κυβέρνηση, την οποία απευθύνει στην πραγματικότητα προς κάθε εργαζόμενο, κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Απαιτούμε, λοιπόν, την άμεση ανάκληση της αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
.......................................................................................................................................................
 
 

2 comments :

VA12 είπε...

ΠΈΡΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ... ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ..ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΝΟΥΜΑΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΡΑΙ ...Ω ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ; ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΑ !..ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΩΦΕΡΕΝΙΚΟ ....ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΡΤ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΟΤΙ..ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ..ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ! -ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ... ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ¨ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ- ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2013 " ...ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΚΑΙ Η ΕΡΑ..ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΩ...ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ...ΝΙΟΥΡΕΤ! ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ! ΚΡΟΥΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΟΥ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου