6:50 μ.μ.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γράφουν οι: Χρήστος Δέδες - Γιώργος Φουντουκίδης
O πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου με το θέμα τον απολογισμό του έργου του:
Στη συνέντευξη  είπε πολλές ανακρίβειες και εκεί μάθαμε για πρώτη φορά πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε.
Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου Φλώρινας και με
πλήρη ευθύνη απέναντι στους επαγγελματίες του νομού Φλώρινας δηλώνουμε ότι η συνέντευξη του προέδρου ανέδειξε θέματα τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού του επιμελητηρίου και θέτουν βασικά θέματα επιβίωσης του επιμελητηρίου.
Απαντούμε σε πρώτη φάση στα εξής θέματα:
1. EΛΛΕΙΜΜΑ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Στη συνέντευξη μάθαμε ότι αυτή τη στιγμή το επιμελητήριο έχει έλλειμμα 40.000 €. Στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου ο πρόεδρος Σαπαλίδης μας ενημέρωσε ότι το επιμελητήριο έχει πλεόνασμα και όχι έλλειμμα. Τι μεσολάβησε σε αυτό διάστημα και δημιουργήθηκε το έλλειμμα;
Γιατί ο κ. Σαπαλίδης δεν συγκάλεσε Διοικητικό συμβούλιο για να μας ενημερώσει για   την εξέλιξη αυτή;
 
2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013: Στην ψήφιση του προϋπολογισμού  του έτους      2013 οι Σύμβουλοι Δέδες Χρήστος  και Φουντουκίδης Γεώργιος καταψήφισαν τον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικός και ότι θα υπάρξει σύντομα ταμειακό πρόβλημα. Πρότειναν μάλιστα τη σύσταση επιτροπής για τη  σύνταξη ενός νέου προϋπολογισμού το οποίο δεν έγινε αποδεκτό και ο προϋπολογισμός παρόλαυτα ψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ο καιρός  δυστυχώς μας δικαίωσε.
 
3. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Πριν τις εκλογές του επιμελητηρίου ο Σαπαλίδης τόνιζε ότι θα φέρει ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των οικονομικών της προηγούμενης διοίκησης του Αριστείδου.
Έκτοτε σιωπή από τον κ. Σαπαλίδη. Γιατί ;;;
 
4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Αναφέρει ότι σύσσωμο το επιμελητήριο υποστηρίζει τις ενέργειες του. Ανακρίβεια μεγάλη, πολλές φορές διαφοροποιηθήκαμε και καταψηφίσαμε προτάσεις του επιμελητηρίου.
Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να ταυτιστούμε με ενέργειες του προέδρου που χαρακτηρίζονται από πρόχειρο σχεδιασμό, απουσία αναπτυξιακής προοπτικής και ουσίας.
 
5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Τον Οκτώβριο του 2012 κατατέθηκε αίτημα για αναλυτική παρουσίαση των δαπανών του επιμελητηρίου. Ουδέποτε δόθηκε απάντηση από τη Διοικούσα Επιτροπή ως όφειλε.
Γιατί κύριε Σαπαλίδη ;
 
6. Ο ΑΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο  συνδυασμός επιμελητηριακή συνεργασία είχε  βασική θέση ότι ο πρόεδρος δεν θα αμείβεται και ήταν βασικό στοιχείο που μας παρακίνησε να συμμετέχουμε στο συνδυασμό. Σε προφορικές ερωτήσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος μας διαβεβαίωνε ότι δεν πληρώνεται, μέχρι που στην ψήφιση του απολογισμού αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Σαπαλίδης πληρώνεται.
Ζητάμε την άμεση επιστροφή της αμοιβής που πήρε διότι δεν μπορούμε να εξαπατάμε τους επαγγελματίες που μας ψήφισαν καταπατώντας την υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά  ότι δεν θα υπάρχουν αμοιβές.
 
Το επιμελητήριο βαδίζει στην οικονομική καταστροφή και ο πρόεδρος δίνει ρεσιτάλ συνεντεύξεων τύπου, διοργανώνει ημερίδες και εξαγγέλλει αναπτυξιακά συνέδρια.
Μας δίνει την αίσθηση ότι το επιμελητήριο είναι το μαγαζάκι του!!!!
Η περίοδος χάριτος έληξε και ο  καιρός της σιωπής  τέλειωσε.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φλώρινας να πάρουν θέση, διαφορετικά η σιωπή τους θα εκλήφθει ως συμφωνία με τις πρακτικές και τις ενέργειες του προέδρου κ. Σαπαλίδη
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……………!!!!!!!

Δέδες Χρήστος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας
Βιοτέχνης Επίπλων

Φουντουκίδης Γεώργιος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας


Οικονομολόγος

20 comments :

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη Παπαθανασίου θυμίζει η υπόθεση, μυθωδία!
Ολα μαζί τα όργανα να τραγουδάνε:

γκα γκα γκα γκα ! γκα γκα γκα γκα !!

Α ΡΗ ΕΛΑ ΑΡΗ Ε ΛΑ ΑΡΗΕ ΛΑ

Ακόμα κι αυτόν θα τον αναπολήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ Άρη και Σάββα υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές.

Ο μεν κοντός – Άρης- είναι επικοινωνιακός και κοσμοπολίτης. Θα μου πείτε γύρισε όλον τον κόσμο ελέω Επιμελητηρίου. Διαχειρίστηκε πολύ χρήμα κατά την 14ετή θητεία του σε έργα βιτρίνας και κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος του. Σήμερα καλώς ή κακώς θεωρείται πολιτικό πρόσωπο μέσα από εναγκαλισμούς με τη ΝΔ.

Ο χοντρός – Σάββας- είναι δύσκαμπτος και στο μυαλό και στο σώμα. Του αρέσει η προβολή αλλά δεν είναι επικοινωνιακός. Εμφανίζεται ως λαικός – αλλά μέσα του ονειρεύεται μία εξέχουσα θέση στη κοινωνία. Ειδικά όταν θυμάται εκείνη τη τελευταία χειραψία με τον Τσίπρα, εκεί καταλαβαίνεις τα ανομολόγητα πάθη του. Χρήμα δεν βρήκε να διαχειριστεί. Όσο ήταν ΓΓ του Επιμελητηρίου κατηγορούσε τον Άρη για σπατάλη, ως Πρόεδρος του ΕΒΕ έκανε μούγκα. Κάτι για ορκωτούς έλεγε πως θα φέρει, αλλά δεν είδαμε ακόμα τίποτα.

Το Επιμελητήριο βέβαια ως θεσμός τελειώνει. Και στις δύο περιπτώσεις κοντού και χοντρού, υπήρξε το εφαλτήριο για τις προσωπικές φιλοδοξίες των Προέδρων του. Οπότε ότι και να λέμε είναι άνευ ουσίας και σημασίας.
Εμείς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Ο Σάββας μπορεί να περιμένει μία πρόταση από κανένα κόμμα και ο Άρης , έ όλο και κάτι θα βρεί να κάνει με τις ευλογίες της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ψηλός με... μούσι μας λείπε, να χρωστά της Μιχαλούς και να το παίζει "μεγαλογαμπρός"...

Δέσαμε!

Ζαχαρούλα.

Ανώνυμος είπε...


Εδώ που τα λέμε δεν λέει και κάτι επί της ουσίας το δημοσίευμα. Προσπαθεί κάτι να πει , σε αυτό συμφωνώ. Αλλά τι; Αφήνει μία αίσθηση πως ο Πρόεδρος Σάββας Σαπαλίδης , αλλιώς τα έλεγε και αλλιώς τα έκανε.

Ποιές είναι οι ενέργειες που κάνει ο Σαπαλίδης και πρέπει να πάρουν θέση οι σύμβουλοι και τα μέλη του ΕΒΕ;

Τους ορκωτούς γιατί να τους βάλει; Έχει τεθεί ποτέ θέμα ή ανάγκη ελέγχου του Αριστείδου;

Γιατί ο προυπολογισμός δεν ήταν ρεαλιστικός; Που ξέφυγε;

Λέτε, μας δίνει την αίσθηση πως είναι το μαγαζάκι του.ς Αυτό έτσι όπως το γράφετε είναι προσωπική άποψη την οποία δεν τεκμηριώνετε.

Αν έχετε να πείτε κάτι σοβαρό συνάδελφοι Δέδε και Φουντουκίδη , πέστε το με στοιχεία για να μην νοηθεί πως όλα είναι προσωπικές σας απόψεις.

Ανώνυμος είπε...


4.17 ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ . Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΛΥΣ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΙΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ . ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΘΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Εγινε συνάντηση Μιχάλη Τσώκα και Σάββα Σαπαλίδη;
Είδαμε το φως στο δωμάτιο του Βοσκόπουλου να καίει μέχρι αργά.
Αγωνία ήτανε, τί άλλο τώρα πιά;

Ανώνυμος είπε...


Αυτό δεν ήταν συνάντηση απλή 7..01 Ητανε συνάντηση κορυφής. Τσώκας, Σαπαλίδης και Βοσκόπουλος! Και οι τρείς είναι εξέχουσες προσωπικότητες της Φλώρινας. Εγώ λέω πως ο Βοσκόπουλος τους κάνει υπερεντατικά μαθήμτα "ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"! Μην ξεχνάς ο Τσώκας προαλείφεται για δήμαρχος , το ίδιο και ο Σαπαλίδης. Εκτός και αν ο Τσώκας ζητάει βοήθεια από τόν Σαπαλίδη! Τι άλλο να πει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
ακομη αυτο να δουμε στην πολη μας εναν χοντρο βουλευτη και εναν κοντο δημαρχο. δεν τα ξερετε καλα τα πραγματα εχουν περιπου 2 χρονια που εχουν γινει οι δυο τους .... σταυραδερφια..... οπου 22222222 ειναι μεσα.... αυτοι οι δυο ειναι σαν τους χιωτες. ομως τελευταια σαν να βλεπω .... λυκοφιλια μεταξυ τους.... δεν χωρανε 2 ηγετες σε μια πολη τοσο μικρη

Ανώνυμος είπε...

ο Δέδες ήθελα να γίνει αντιπρόεδρος... ο Φουντούκ ήθελα να πάρει την πίτα του λέοντος στα προγράμματα του ΕΒΕ...... και οι δύο πήραν τα 3 τους και τώρα άρχισαν την κλάψα.... εδώ τα μαγαζιά κλείνουν εδώ η πόλη ερημώνει και εμείς θέλουμε καρέκλες και ντιβάνια? Σάββα δώσε στους δύο από κάτι και μετά θα γίνουν τα σκυλάκια σου.... γαβ γαβ γαβ!!!!!

ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ είπε...


Πάντα η εύκολη λύση.. 2.13 Πάντα φταίει κα΄ποιος άλλος. Μας λες πως ο Δέδες ήθελε να γίνει αντιπρόεδρος. Εγώ σε ρωτάω. Γιατί δεν έγινε ο Δέδες αντιπρόεδρος; Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που έχουν την επιφάνεια του Δεδε - εννοώ το εύρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας- για να δείξουμε τουλάχιστον πως στην Φλώρινα υπάρχει κάτι; Με ποιά κριτήρια έγιναν οι αντιπρόεδροι;
Όταν δε μιλάς για προγράμματα στο ΕΒΕ για ποιά προγράμματα μιλάς που θα διαχειρίζονταν ο Φουντουκίδης; Πήραν κανένα καινούργιο πρόγραμμα ή τ΄ρεχουν ακόμα τα παλιά;

Σου κάνω αυτές τις ερωτήσεις διότι δεν έχεις καταλάβει και εσύ και πολύ άλλοι πως η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού έχει την ίδια αξία με την διαχείριση των οικονομικών πόρων.
όπως αντιλαμβάνεσαι η διαχείριση ανθρώππινου δυναμικού έγινε χωρίς κριτήρια ή με προσωπικά κριτήρια. Σε επόμενη φάση θα δούμε την διαχείριση των οικονομικών για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Οι παρελάσεις τελείωσαν. Και ρός να αναζητήσουμε την ουσία .

Ανώνυμος είπε...

Eυτυχώς που κατέθεσε πρόγραμμα ο Αριστείδου και έχουν κάτι να λένε.
Πάντως ακόμα να απαντήσει ο κύριος Πρόεδρος Του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης στα ερωτήματα που μπήκαν.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα πρόεδρος τώρα ΣΙΩΠΑ

12.48 είπε...

Ητανε δυο, γινατε τρεις (οι παραπονουμενοι απ τον Σαπαλιδη).
Και εφ οσον γινατε τρεις τωρα, μπορεις να μας πεις εσυ Κρουα ως εκπροσωπος του δεδε τι ηταν αυτο που προσφερε ο δεδες τοσα χρονια στο επιμελητηριο, ετσι ωστε να μας αγγιξε η "αυρα" του εμας τους επαγγελματιες, και ετι να δικαιουται ο δεδες την καρεκλα???
Υγ. Μπορεις μηπως να μας θυμησεις την σειρα του δεδε αναμεσα στους εκλεγεντες συμβουλους του τμηματος τους???
Υγ 2. Μπορεις λιγο να μας αναλυσεις τι εννοεις οτα αναφερεσαι στο "ευρος της επιχειρηματικης του δραστηριοτητας" για να μαθουμε και εμεις που δεν ξερουμε???
Υγ.3. Θα δημοσιευθει το σχολιο μου, η τζαμπα εγραφα τοση ωρα στο πληκτρολογιο???

Ντόρη Κόυτουράτσα είπε...


12.48 Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζω την άποψή μου και προσωπικά αλλά και σαν εφημερίδα. Αυτό που δεν μου αναγνωρίζεις είναι πως τεκμηριώνω τις απόψεις μου. Να είσαι λοιπόν πιό προσεκτικός εις το εξής.

Εκπρόσωπος του Δέδε δεν δήλωσα, εσύ το λές. Ο Δέδες τα καταφέρνει καλά και μόνος του όπως είδες και δεν χρειάζεται φερέφωνα.

Όσον αφορά τα κριτήρια αξιολόγησης για τους αντιπροέδρους του ΕΒΕ ο καταλληλότερος για να τα αναπτύξει είναι ο κ. Σαπαλίδης.

Όταν μου αποκαλύψεις την επαγγελματική σου ταυτότητα ευχαρίστως θα σου αναλύσω τι σημαίνει επιχειρηματική επιφάνεια ή προφίλ και τα σχετικά. Για την ώρα ψάξου μόνος σου.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας μας, είμαστε ήδη σε διαδικασία έρευνας για την βιωσιμότητα του ΕΒΕ σε σχέσει με τις οικονομικές δυνατότητες του φορέα και τις προοπτικές του.

Ανώνυμος είπε...


Αν ήξεραν τα μέλη του ΕΒΕ τι θέλουν , τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τη προσφόρά του ΔΣ του ΕΒΕ ΄. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας προσέφεραν ή τι μας προσφέρουν οι πρόεδροι του ΕΒΕ και θα ασχοληθούμε αποκελειστικά με τον Δέδε, επειδή πόνεσε το ΔΣ του ΕΒΕ; Ξυπνήστε ρε χαιβάκια, το ΕΒΕ είναι αναγκαίο κακό , τουλάχιστον για ακόμα λίγο. όλοι πληρώνουμε μία συνδρομή για να παίρνουμε τα χαρτιά που είναι υποχρεωτικά. Κάνενα μέλος δεν ενδιαφέρεται στην ουσία για το ΕΒΕ. Βρέθηκαν και οι μάγκες που θέλανε να γίνουν πρόεδροι, να πληρώνονται και να κάνουν τα ταξίδια τους από τις δικές μας υποχρεωτικές συνδρομές. Και καθόμαστε τώρα να συζητάμε τι προσέφερε ο Δέδες. Εσύ βρε ούμο 12.48 τι προσφέρεις στο Επιμλητήριο ; Είμαι σίγουρος πως είσαι από το ΔΣ του ΕΒΕ και πονάς, πονάς πολύ.

Ανώνυμος είπε...

γαμωτο ποσο ποναει η αληθεια και ψαχνετε εναν που τα λεει εψω απο τα δοντια να χτυπατε κατω απο την μεση. ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και λετε οτι σας ερχεται στο μυαλο σας

12.48 είπε...

Κυρια κρουα μου.
Εγω ο 12.48 εθεσα τρεις ερωτησεις σε εσενα που σαν συνηγορος του δεδε πηρες τον λογο, να απαντησεις στο σχολιο 2.13, και φυσικα οι ερωτησεις απευθυνονται και στον δεδε.
Εσυ ως "τεκμηριομενη" οπως ισχυριζεσαι, δεν μου απαντας πουθενα.
Εγω επαναλαμβανω τις ερωτησεις, καιπεριμενω απαντηση.
Επισης μιας και θα μπεις τωρα και στην ερευνα (βλ. Τριαν/λος) για την βιωσιμοτητα του επιμελητηριου, δεν ψαχνεις λιγο.....και την δικη σου βιωσιμοτητα , αλα και του δεδε και φουντουκιδη?

Ανώνυμος είπε...

Poy einai o Dedes re paidia????

Ανώνυμος είπε...

Money talks...

Τι εκπροσώπους και κουραφέξαλα ψάχνετε;

Εδώ μιλάει καθαρά, η λογική του:

"Δεν είμαι στην θέση που είσαι και θα σκάσω μέχρι να έρθει η ώρα, που θα κάτσω στην θέση σου".

"Χαλίφης, στην θέση του Χαλίφη".

"Διαίρει και βασίλευε".

(κ.λ.π.)

Αν υπήρχαν καλοί κυβερνώντες, μέλη, εκλεγμένοι και παρατρεχάμενοι αυτών, Ελβετία θα είχαμε γίνει, με τόσο χρήμα που έχει πέσει τα τελευταία 20 χρόνια στην Φλώρινα.

Ζαχαρούλα.

ΝΤΟΡΗ ΚΟΥΤΟΥΡΑΤΣΑ είπε...


Τινα σου πω 6.16. Λυπάμαι που δεν παίρνεις τις απαντήσεις που θα ήθελες. Κουράγιο

Ανώνυμος είπε...


Ζαχαρούλα, ελπίζω να εισαι γλυκειά σαν την Ζαχαρούλα τη γνωστή. Είσαι τόσο σίγουρη κι εσύ και μερικοί άλλοι πως στο ΕΒΕ όλα πάνε καλά; Η κρουά το θέτει πολύ σωστά το περί βιωσιμότητας του ΕΒΕ. Πως θα σας φανεί αν αύριο ακούσετε πως το ΕΒΕ προχωράει σε δανεισμό για να μην κλείσει; Θα δεχθείτε να αυξηθεί η συνδρομή για να το σώσετε;

Κρουά πόσο μπροστά είσαι! Ούτε να κάθεσαι να ανοίγεις διάλογο με αυτούς που λένε βλακείες και θέλουν να σε προκαλούν επειδή τα λες σταράτα.

Δημοσίευση σχολίου