9:22 π.μ.

Έγκλημα εκ προμελέτης το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ!!!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



του Θανάση Δημόπουλου
Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού Ασφαλείας ΔΕΗ

Βαδίζουμε αισίως το 17ο έτος απελευθέρωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το Αύγουστο του 2003 στο Λονδίνο είχαμε Blackout. Τον Σεπτέμβριο είχαμε Blackοut στην Ανατολική Δανία και τη Νότια Σουηδία. Επίσης είχαμε το μεγαλύτερο και χειρότερο Blackοut στην Ιταλία τα τελευταία 60 χρόνια… Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα «καλά» της απελευθέρωσης! Όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις κατά των μονοπωλίων περιόρισαν δραστικά τις κρατικές επιχειρήσεις, σαν τη ΔΕΗ και τη ΔΕΗ φυσικά. Ο «χώρος» που δημιουργήθηκε για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον ενεργειακό χώρο, για επενδύσεις δεν καλύφθηκε και τα δυσμενή αποτελέσματα αυτής της στρέβλωσης, αποτέλεσε την επιβάρυνση των καταναλωτών και της κοινωνίας μας γενικότερα, με αυξήσεις της KW, με μειώσεις προσωπικού και απασχόλησης, με ανεργία…
 
Το κοινωνικό αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας, βασικό για την επιβίωση του λαού μας, μετατρέπεται σε εμπορικό είδος και σήμερα τείνει να γίνει και είδος πολυτελείας.
Η οδηγία 54/2003 και ο Ν. 3175/2003 σχετικά με την απελευθέρωση, πάλι δεν απέφερε καλά αποτελέσματα. Το 2006 έχουμε τον 3426 αντί του Ν. 2773/99. Οι ιδιώτες έμποροι παραγωγοί φορτώνουν με ζημιές την Επιχείρηση μας. Η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αντί να φθηνύνει την τιμή της KW, την αυξάνει. Η ασυδοσία στην απελευθερωμένη αγορά είναι ανεξέλεγκτη. Η Εμπορία χτυπιέται αλύπητα από ιδιώτες επενδυτές, με εταιρείες που στήνονται στο πόδι, κλέβουν πελάτες από τη ΔΕΗ, μαζί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και εξαφανίζονται. Οι πελάτες τους μένουν ξεκρέμαστοι! Χιλιάδες οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί.
Έρχεται νέα οδηγία 72/2009 με :
-         Διαχειριστή Δικτύου και Συστήματος Μεταφοράς
-         Διαχείριστη Δικτύου Διανομής

Και φτάνουμε στο 2013. . . . . . Π Ω Λ Ε Ι Τ Α Ι  Η ΔΕΗ Α.Ε. ! ! !

1.      100% ΑΔΜΗΕ
2.       30% ΠΑΡΑΓΩΓΗ
3.       Κοινοπρακτικό σχήμα στα καταστήματα πωλήσεων (51% Ιδιώτες – 49% ΔΕΗ Α.Ε.)

Ερώτημα 1ον: Αγοραστές θα βρεθούν; Ελπίζω και πιστεύω πως όχι.
Ερώτημα 2ον: Αν βρεθούν τα χρήματα της πώλησης που θα ΠΑΝΕ κύριοι της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ; !!!
 Θεωρώ ότι, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος  της ΔΕΗ, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων  και θα διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί για την Επιχείρηση.
Ερώτημα 3ον: Ποιος από τους φωστήρες αυτής της υποταγμένης Μερκελικής Συγκυβέρνησης θα μπορέσει να αποτιμήσει την τεράστια περιουσία του Ελληνικού λαού για να την πουλήσει; Έχει κανείς απ’ αυτούς τα κότσια και τη δύναμη να το κάνει; Φαντάζομαι πως όχι. Ο «υποταγμένος πολιτικός», στον Τροικανομερκελισμό έχει μάθει να παρακαλά και να ικετεύει! Αν το κάνουν θα είναι απλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, αυτοί οι πολιτικοί φωστήρες χωρίς ένσημο, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία αποδόμησης και απαξίωσης του Συνδικαλιστικού κινήματος. Ειδικότερα σ’ εμάς, στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με πρόσχημα τον Αντιδραστικό και Επαναστάτη – πρώην πλέον – πρόεδρο της, δεν έχουν σταματήσει να τον στοχοποιούν, λες και είναι ο υπεύθυνος για τα μαύρα χάλια που έχουν φέρει την Ελλαδίτσα μας στα 39 χρόνια Δημοκρατίας τους…
Απαξιώνοντας λοιπόν το Συνδικάτο της και διαλύοντας το Ασφαλιστικό της (ενσωματωμένη περιουσία 11,5 δις ευρώ) την οδήγησαν στη συρρίκνωση. Με τις εντολές των τροικανών προσπάθησαν να τη διαλύσουν. Η σπουδαιότερη επιχείρηση της χώρας εδώ και δεκαετίες προσφέρει στο λαό μας το βασικότερο κοινωνικό αγαθό (ηλεκτρικό ρεύμα). Αυτή την τεράστια Επιχείρηση πάνε να την περάσουν αναίμακτα στα ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα. Από Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας, την μετέτρεψαν σιγά σιγά σε Επιχείρηση τζόγου και κερδών (Χρηματιστήριο) για τους ξένους και ντόπιους επενδυτές αδιαφορώντας αν η τιμή της KW θα υπερδιπλασιαστεί. Πόσες οικογένειες σήμερα ζουν χωρίς ρεύμα; Πόσοι λογαριασμοί έχουν μείνει απλήρωτοι; Πόσα εκατομμύρια ευρώ οφείλουν στη ΔΕΗ οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία; Ποιος θα πληρώσει αυτό το «τίμημα»; Μα πάλι εμείς οι ανυπεράσπιστοι πολίτες αυτής της χώρας. Επιτέλους ως πότε; Οι πολιτικοί μας έχουν γίνει «μαριονέτες», άβουλα όντα στα κελεύσματα και τις διαταγές των τροικανών. Ανάστημα δεν έχουν να το ορθώσουν απέναντι τους; Οι απατεώνες, οι φοροφυγάδες, οι offshore εταιρείες, μεγαλουργούν στις πλάτες του ανήμπορου να αντιδράσει λαού μας.
Επιτέλους θα βρεθεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ, ένας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ να μας αφυπνίσει;  Να μας πάει μπροστά; Να ζωντανέψει η ΕΛΛΑΔΑ μας;
Επιτέλους υπάρχει κανείς;

Ο πεντάλογος του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

  1. Ευρωπαϊκή οδηγία 92/1996: Απελευθέρωση Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα
  2. Νόμος 2773/99: Διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα ΟΑΠ-ΔΕΗ, αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος
  3. Εργολαβοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., σε ΑΗΣ, Ορυχεία, Δίκτυα Διανομής (κατασκευές, επισκευές) τεχνικές υπηρεσίες, τεχνικές υπηρεσίες, Ηλεκτροδοτήσεις παροχών και Αποκοπές, Φύλαξη, Καταμέτρηση κ.α.
  4. Θυγατροποίηση ΔΕΗ Α.Ε. (2009): α) ΔΕΔΔΗΕ (Δίκτυο διανομής), β) Δίκτυο Μεταφοράς, γ) Μητρική ΔΕΗ (Διοίκηση, Παραγωγή, Εμπορία), δ) ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Αιολικά, Φωτοβολταϊκά, Υδροηλεκτρικά, Γεωθερμία)-Πράσινη Ενέργεια.
  5. Η ΔΕΗ Α.Ε. ΠΩΛΕΙΤΑΙ (2013): α) 30% Παραγωγής, β) 100% ΑΔΜΗΕ, γ) ΕΜΠΟΡΙΑ (Καταστήματα πωλήσεων με συνεργασία 51% ιδιώτης-49% ΔΕΗ Α.Ε.)

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

anafores ston taxitheti..

Ανώνυμος10 Αυγούστου 2013 - 11:09 π.μ.
http://neaflorina.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8013.html

Δημοσίευση σχολίου