8:40 π.μ.

ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ – Κάθε χρόνο και χειρότερα

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



Πριν από μερικά χρόνια η μόνη δυνατότητα που είχε  o Λιάνης, ήταν να συμπεριληφθούν  στις αρπαχτές του Κραουνάκη η παρουσία του και οι ΠΡΕΣΠΕΣ 2011.

Πέρυσι, αγόρασε  μία  προγραμματισμένη εμφάνιση ενός μουσικού θιάσου για να την παρουσιάσει στις ΠΡΕΣΠΕΣ 2012 . Το πώς τη πλήρωσε ας το διερευνήσουν τα μέλη και το προεδρείο του οργανισμού.

Φέτος που σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται φεστιβάλ επιπέδου για το έτος ΚΑΒΑΦΗ, επέλεξε να μεταφέρει – και του κάνανε τη χάρη οι γνωστοί του φίλοι– ως πρόβα τζενεράλε μία παράσταση αφιερωμένη στη Μελίνα και να την παρουσιάσει ως ιερά συνδημιουργία δική του και του ανύπαρκτου σε συλλογικό επίπεδο οργανισμού του.

Οι ΠΡΕΣΠΕΣ ή τα ΠΡΕΣΠΕΙΑ έχουν τελειώσει.
Φέτος αποτελούν τη τραγική επινόηση της τελευταίας στιγμής, με την απουσία της απεριόριστης κρατικής συνδρομής των προηγουμένων ετών.

Ο Λιάνης ποτέ δεν κατέστησε τα ΠΡΕΣΠΕΙΑ ή τις ΠΡΕΣΠΕΣ θεσμό.                                    Ποτέ δεν τα κατέστησε στόχο και δεν τα μεθόδευσε. Τα χρησιμοποίησε μόνο για να προβάλλει τις μεγάλες ιδέες του προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.

 Δεν έχει ωστόσο λόγο για να εισπράξει και άλλα πολιτικά οφέλη.                            
Ας συμβιβαστεί – ίσως να του είναι ακόμα χρήσιμα- με την απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής του επιβίωσης.

29 comments :

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα πως ο Λιάνης προσκάλεσε τους δ/ντες του κρατικού και εθνικού θεάτρου Βούρο και Χατζάκη. Με τον Ξαρκάκο τι έγινε; Δεν προσεκλήθη ή δεν απεδέχθη τη πρόταση ο συνθέτης;

Ανώνυμος είπε...

ME 5 EYΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΊΣΟΥΜΕ 2000-25000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΕΣΠΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ! (ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Τα Λιανεια εχουν ως μοναδικο στοχο την προβολη του εμφανιζομενου σημερα ως Μεσια κ.Λιανη.Βλεπετε οι πολιτικες του φιλοδοξιες δεν τελειωσαν.Θελει να το παιξει Δημαρχος,κατα την επιθυμια του πατρος του sik.... η περιφερειαρχης.Μωραινει κυριος................

Ανώνυμος είπε...

Το κόστος των εκδηλώσεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 140.000 ευρώ, ενώ στο φεστιβάλ Πρεσπών η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. «Άλλες χρονιές ο προϋπολογισμός ήταν πολύ μεγαλύτερος, όμως τα φετινά Πρέσπεια θα είναι μέσα στις καλύτερες εκδηλώσεις» κατέληξε ο κ.Λιάνης.

http://neoskosmos.com/news/el/node/33743

140.000 μειωμένος ο προϋπολογισμός

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ??? Ο ΛΙΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΝΕΑ "ΠΟΝΤΙΚΙΑ" ΠΟΥ ΧΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΥΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ή ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΧΑΙΡΙ??? ΚΛΑΡΙΝΟΓΡΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ. ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για την εκδήλωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ήθελα να πω δυό λόγια..

Αν η εκδήλωση γίνονταν στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα να επιλέγονταν ως χώρος εκδήλωσης το πατάρι του Ιανού. Αναλογικά στη Φλώρινα μία πολύ καλή ιδέα θα ήταν το πατάρι του βιβλιοπωλείου του Τσώκα.

Ελπίζω πως οι του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έχουν αντιληφθεί τη δυναμική και το μέγεθος της εκδήλωσης.

Εκτός εάν και αυτοί αρέσκονται να μασάνε τη χρυσόσκονη του Λιάνη..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.15 τόσο ο Λιάνης όσο και οι του Λιάνη ξέρουν πολύ καλά που απευθύνονται. Αυτοί που δεν τρώνε κουτόχορτο στη Φλώρινα δυστυχώς είναι οι πολύ λίγοι και φυσικά οι καθόλου εκλεκτοί.

Ανώνυμος είπε...

140.000 EΥΡΩ! Το διάβασα και δεν το πίστευα! Γιατί ρε παιδιά; Τι θα κάνει ο Λιάνης με 140.000 ευρώ; Χρηματοδοτούν ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ το Ίδρυμα ΜΕΛΙΝΑ; Είναι πολλά τα λεφτά φίλοι μου..

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν ο Ξαρχάκος διαφωνεί με τις επιλογές του Χατζάκη για το πρόγραμμα του Εθνικού. Μήπως διαφωνεί και για τις ΠΡΕΣΠΕΣ και γι αυτό δεν εμφανίζεται στη Φλώρινα; Ο Λιάνης πως και δεν έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή για να φτιάξει τις σχέσεις Χατζάκη και Ξαρχάκου;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΑΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΙΡΗΔΩΝ ΟΓΔΟΝΤΑΡΗΔΩΝ.
ΜΕ 20.000 ΕΥΡΩ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

140.000 EYΡΩ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ;

ΦΑΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 15 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΩ. 70 .000 ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ 70.000 ΠΟΥ ΠΑΝΕ;

ΠΛΑΚΑ, ΠΛΑΚΑ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά, όσοι ψηφίζουν στη Φλώρινα - για να μη πω και στη Δυτ. Μακεδονία- και ζουν στην Αθήνα θα έπρεπε να πάνε στο Ηρώδειο χωρίς εισιτήριο.

Εσείς κύριε Δακή τι έχετε να πείτε; Για σκεφτείτε το πριν πληρώσετε τον λογαριασμό.

Κι εσείς κύριε Λιάνη για δείτε το καλύτερα. Μπορεί να σας βφεί σε καλό στο μέλλον...

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα 12.00 Αρκεί να τη πιάσει ο Δακής και να δώσει ο ίδιος τα εισιτήρια στους ετεροδημότες ως περιφέρεια.

Ανώνυμος είπε...

140 000 για να τραγουδάν σάν τα βατράχια! Συγχαρητήρια και όταν θα ξεπαγιάζουν τα παιδιά στα σχολεία βγέστε και πάλι στους δρόμους να πετάτε παγάκια..θα σας αποζημιώσουν τα βατράχια και τα αυγουστιάτικα πανυγήρια. .Η φλώρινα αξίζει την βλακεία που χειροκροτάει ...στην υγειά σας μ@@@@@@κες...

Ανώνυμος είπε...

αν υπήρχε πρωτάθλημα μα@@@κίας ..οι Φλωρινιώτες αξίζουν το κύπελο...Τι είναι ρε πίθηκε 140.000 ; μπανάνες να τις μασουλάς στο δένδρο με την πράσινη συμμορία και τους "καλλιτεχνάδες" σου; ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ...ΠΑΣΟΚΟΠΙΘΗΚΕ ..

Ανώνυμος είπε...

Oι 140.000 ευρώ είναι μειωμένος προϋπολογισμός δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια πόσο ήταν το ποσό.

Αλήθεια αυτές τις 140.000 ευρώ ποιός τις προσφέρει έτσι απλόχερα:
Ο Δήμος Φλώρινας;
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας;
Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης;

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή δεν τους φτάνουν τα 140.000 ευρώ πουλάνε και το πρόγραμμα , νομίζω 3 ή 5 ευρώ! Κανονική μπίζνα οι ΠΡΕΣΠΕΣ. Αργησαν , αλλά μας δείξανε το πραγματικό τους πρόσωπο. Οι μαριονέτες - μέλη του ΔΣ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΕΣΠΕΣ φυσικά κάνουνε μούγγα.. υποθέτω. ότι πει ο αρχηγός

Ανώνυμος είπε...

http://neaflorina.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1124.html


Το νέο Δ.Σ. των «Πρεσπών»

Μετά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη νέων οργάνων στον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών-Φλώρινας το νέο ΔΣ έχει ως εξής:
Μάντση Χρύσα: Πρόεδρος
Ταμουτσέλης Νίκος: Αντιπρόεδρος
Κωτσοπούλου Βέτα: Α’ Γραμματέας
Κασκαμανίδου Κική: Β’ Γραμματέας
Μαυρόπουλος Νίκος: Ταμίας
Μέλη:
Κωστάλας Αλέξης
Σταυριανός Γιώργος
Γεωργιάδης Γιάννης
Περιβολάρης Γιώργος
Μπάντης Ιορδάνης
Πιχτράκης Φίλιππος

Ετσι για να ξέρουμε ποιοί είναι τα μέλη του Δ.Σ. των Πρεσπίων ποιοί αποφασίζουν τελικά πέρα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γ Λιάνη

Ανώνυμος είπε...

Bέβαια με κουτσουρεμένο προϋπολογισμό θα πρέπει να μιλάμε πλέον για τα

Λιανά Λιάνεια

Ανώνυμος είπε...

140.000 ευρώ! Θα αναφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου! Και για τι είδους εκδήλωση!

Αν η εκδήλωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι για τον Ιανό, η εκδήλωση στο Άγιο Αχίλλειο θα ταίριαζε ενδεχομένως και στον Μύλο άν γίνινταν στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς ο Λιάνης βρίσκει και κάνει. Και μάλλον τα χιλιάρικα σε ευρώ δεν είναι ούτε καν μπανάνες, Μαρολόφυλλα τα βλέπει και ως μαρουλόφυλλα τα σπαταλά.

Ανώνυμος είπε...

12:33 ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ blog ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ. ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αν o Λιάνης υποσχεθεί ότι δεν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, ας του δίνουμε 140.000 ευρώ κάθε χρόνο να ασχολείται τα καλοκαίρια με τα πανηγύρια και τα Πρέσπεια.
Αρκεί να μας αφήσει ήσυχους και να μην μας απειλεί ότι θα επιστέψει στην τοπική πολιτική σκηνή ως δήμαρχος Αμυνταίου ή Περιφερειάρχης.

Ανώνυμος είπε...

Οι ελεγκτές του Σ Δ Ο Ε είναι κι αυτοί προσκεκλημένοι ; ¨ΟΧΙ ; ε τότε να τους προσκαλέσουμε αυτοβούλως να πάρουν μία γεύση! Τι δηλαδή οι άλλοι είναι κορόιδα που μας περνάνε απο κόσκινο καιοι εκλεκτοι να γλεντάνε με 140.000ευρω , απο ότι έμαθα εδω μέσα !

Ανώνυμος είπε...

KAI ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ντόρις είσαι πολιτική νεκρολάγνα.
Αλλιώς δεν εξηγείται που ασχολείσαι με πολιτικά ζόμπι και βρυκόλακες.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός ο κακός και ο άσχημος.
Το μόνο που δεν είδαμε είναι ο καλός.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 20 Αυγούστου 2013 στη σελ. 13. Υπάρχει ένα δημοσίευμα με τίτλο ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ , ΠΟΙΟΣ; Στην παράγραφο με τίτλο ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ θα διαπιστώσετε πως όλη η παρέα Λιάνη είναι μέλη του ΔΣ του Εθνικού και ακόμα ακόμα θα ανακαλύψετε τις ποικίλες "σχέσεις πολιτισμού" που αναπτύσσονται.

Μήπως θα ήταν χρήσιμο να παρέμβει ένα θεσμοθετημένο κρατικό όργανο για να δούμε τι παιζει με τα 140.000 ευρώ ;

Δημοσίευση σχολίου