Το μάθαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως η κ. Ζέτα Ρίζου προορίζεται για Γενική Διευθύντρια του Δήμου Φλώρινας. Τη σύμβασή της στην ΑΝ ΦΛΩ δεν την είδαμε, ούτε και  για τη περιγραφή της νέας της θέσης στον δήμο Φλώρινας ακούσαμε κάτι, το μισθολόγιο κτλ. Παρά ταύτα ψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των παρόντων. Κάτι δηλαδή, σαν να ψήφισαν στα τυφλά, αλλά ψήφισαν. Ενδεχομένως η επιτυχημένη πορεία της κ. Ρίζου να τους εμπνέει. Δεν ξέρω, αυτό να το κρίνετε εσείς.
Ούτε καν το γεγονός, ότι όλη η διαδίκασία επιλογής της κ. Ρίζου θεωρήθηκε από τη μειοψηφία των παρευρισκομένων μή νόμιμη και μη ηθική, εμπόδισε τους συμβούλους του κ. Βοσκόπουλου να ψηφίσουν υπέρ της Ρίζου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Ασπρίδης  ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία  του για το μέλλον της ΑΝ ΦΛΩ και για το μέλλον των εργαζομένων. Εκθείασε επανειλημμένως τα προσόντα της κ. Ρίζου. Σε περίπτωση κλεισίματος της ΑΝ ΦΛΩ, είπε πως ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το καράβι – εννοούσε τη καπετάνισσα Ζέτα- και για το ενδιαφέρον στο πρόσωπο της κ. Ζέτας από το δημοτικό συμβούλιο είπε: Είναι σαν να βολευόμαστε μεταξύ μας , δεν υπάρχει πειστική διαδικασία για τη κοινωνία.

Η κ. Μούσιου, ήταν πολύ περιεκτική. Συμφώνησε με τον Ασπρίδη.  Ξενέρωσε τον κ. Καραγκιοζίδη και του είπε πως δεν είναι ο κατάλληλος για αυτή την εισήγηση αλλά η αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας είπε πως θα έπρεπε να προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος και ένα είδος διαγωνισμού, διαφορετικά φαίνεται σαν προσωπική εξυπηρέτηση της Ρίζου. Επέμενε στο όρο προσωποπαγής και διερωτήθηκε δημόσια: «Δηλαδή μόνο η κ. Ρίζου είναι η κατάλληλη; Απάντηση δεν πήρε αλλά φαίνεται πως η σιωπή των αμνών ήταν η απάντηση.  

Ο Βασίλης Καραντζίδης ως νομικός, και με μία πρώτη ματιά που έριξε διότι έλειπε διακοπές εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στο νομικό σκέλος αποκλειστικά. Διέγνωσε πως οι νόμοι που αναφέρονται στην εισήγηση δεν ισχύουν διότι υπάρχουν μεταγενέστεροι, ζήτησε την σύμβαση της Ρίζου για να δει αν εμπίπτει στους νόμους περί εγαζομένων ή εργοδοτών, πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως να μην  ισχύουν τα περί προστασίας της εργαζομένης κλπ. Με δύο λόγια, δεν εξέφρασε απλά επιφυλάξεις, είπε πως αυτά που επικαλείται ο κ. Καραγκιοζίδης δεν τεκμηριώνονται έστω από την υπογραφή ενός νομικού, κοινώς τα αμφισβήτησε. Οι επιφυλάξεις του ήταν ως προς το ότι δεν υπήρχαν σαφή δεδομένα για να αποφανθεί.

Ο Νίκος Καρυπίδης συμφώνησε με τους Ασπρίδη, Μούσιου και Καραντζίδη και έδειξε να τον απασχολεί   το ηθικό μέρος ,  και είπε. «Η πορεία της ΑΝΦΛΩ θα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς τη παρουσία της κ. Ρίζου. Εγώ ντρέπομαι και μόνο που συζητάμε αυτό το θέμα και αποχωρώ». Έκανε την ηρωική του έξοδο ενώ ο Πρόεδρος κ. Ρασάικος προσπαθούσε να του δώσει μαθήματα καλής συμπεριφοράς.

Και μετά! Μετά πήρε τον λόγο ο κ. Άρης Αριστείδου, ο οποίος ξεπέρασε νόμους και ηθικές αναστολές και προέτρεψε τους πάντες να ψηφίσουν θετικά προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και οι μελλοντικές ανάγκες του δήμου με τη νέα θέση της Γεν. Δ/ντριας.  Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της νομιμότητας, ας ασχοληθεί με αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο είπε. Φυσικά και ύμνησε την κ. Ρίζου και τις υπηρεσίες της αλλά και το δικαίωμά της να διεκδικήσει αυτή τη θέση. Λέτε τη δική της θέση στην ΑΝ ΦΛΩ να τη διεκδικήσει αύριο, μεθαύριο ο ίδιος; Α, να μη ξεχάσω, μας είπε πως η μοναδική σύμβαση αορίστου χρόνου στην ΑΝΦΛΩ είναι αυτή της κ. Ρίζου!!! Κι εδώ κατ εξαίρεση! η κ. Ρίζου!

Ο κ. Τσώκας συμφώνησε με τους προλαλήσαντες πλην του κ. Αριστείδου όπως και ο κ. Στάιος και ειδικότερα με τη κ. Μούσιου. Ο κ. Τσώκας ρώτησε τον κ. Αριστείδου πως είναι δυνατόν μόνο η κ. Ρίζου να έχει σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά απάντηση δεν πήρε.

Ο κ. Μπέλτσος συμφώνησε με τη κ. Μούσιου και τον κ. Καραντζίδη. «Δώσαμε όρκο» είπε και μας ενδιαφέρει η νομιμότητα. Ρώτησε τον κ. Καραγκιοζίδη για το τι ακριβώς είναι αυτή η μεταφορά σύμβασης της κ. Ρίζου. Είναι μετάταξη, διορισμός, μετακίνηση; Ρώτησε επίσης τη περιγραφή της νέας θέσης, το μισθολόγιο, την υπάρχουσα σύμβαση, αλλά ο κ. Καραγκιοζίδης και πάλι τον κοιτούσε άφωνος. Κατέληξε πως το θέμα δεν αφορά το Δ.Σ. αλλά την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Στη δευτερολογία του ο κ. Καραντζίδης θύμισε στον κ. Αριστείδου πως το δημοτικό συμβούλιο ελέγχεται και για τη νομιμότητα αλλά και για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων και πω  εσφαλμένα ο κ. Αριστείδου ξεπερνά με τέτοια μεγάλη ευχέρεια τη νομιμότητα.

Η κ. Μούσιου επεσήμανε την απουσία νομικής τεκμηρίωσης της εισήγησης , τόνισε πως η ΑΝ ΦΛΩ δεν είναι δημοτική επιχείριση και δημόσια αναρωτήθηκε για την εμμονή της επιλογής της κ. Ρίζου σε προσωποπαγή θέση. «Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει η κ. Ρίζου να είναι η Γεν. Διευθύντρια του Δήμου, αυτή και μόνο αυτή; Απάντης δεν πήρε.

Ο κ. Ασπρίδης, επεσήμανε το ότι δεν υπάρχει η άποψη της κ. Σίσκου που είναι και νομικός και από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για τη δημιουργία νέων θέσεων και προσλήψεων.
O κ. Ρασάικος είπε  πως δεν ψηφίζει για λόγους ηθικής τάξης. Διεωρωτώμεθα. Δεν ψήφισε ως μέλος του ΔΣ της ΑΝΦΛΩ για τη μεταφορά της θέσης της κ. Ρίζου ή μήπως ψήφισε και δεν το γνωρίζει;

Ο επίλογος γράφτηκε από τον δήμαρχο κ.Βοσκόπουλο, ο οποίος με το γνωστό υφάκι του, μειλίχιο και πολύ ειρωνικό, απευθύνθηκε μάλλον στον κ. Καραντζίδη και για να δικαιολογήσει την « εισήγηση Καραγκιοζίδη» είπε «υπάρχουν καλοί και κακοί δικηγόροι». Τώρα ο ποιητής εννοούσε μάλλον πως οι δικηγόροι που συμβούλεψαν τον Καραγκιοζίδη  ήταν μάλλον αδιάβαστοι. Μας είπε πως η ΑΝ ΦΛΩ όχι μόνο δεν θα κλείσει σε πείσμα όσων θέλουν το κλείσιμό της αλλά πως πάει και πολύ καλά. Μας είπε ακόμα πως φεύγοντας η κ. Ρίζου από την ΑΝ ΦΛΩ δημιουργείται μία νέα θέση. Να ετοιμάζεται λοιπόν ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος να προσληφθεί πιθανότατα με απόφαση μόνο του ΔΣ όπως έγινε στη περίπτωση Ρίζου – αυτό το λέω εγώ.

Για να δικαιολογήσει την εύνοια σtο πρόσωπο της Ρίζου, θέλησε να μας πείσει πως είναι πάντα ιδιαίτερος ευαισθητοποιημένος με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, πως υποστηρίζει τον καθένα και μας ανέφερε και παραδείγματα. Στη περίπτωση των σχολικών φυλάκων αν τον είχαν ενημερώσει εγκαίρως θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει κάτι. Στη περίπτωση των υπαλλήλων του ΚΗΦΙ, αν βρουν ένα δικηγόρο και του φέρουν νομικό πλαίσιο να τους υποστηρίξει είναι κοντά τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κ. Άρτεμη σύζυγο Θεοδ. Γούτη για το πώς της συμπαραστάθηκε και τέλος μας είπε πως όταν η Ζέτα- την απεκάλεσε με το μικρό της – του είπε πως θέλει να γίνει διευθύντρια , δεν βρήκε κανέναν λόγο να της φέρει αντίρρηση. Τόσο απλά! Και τόνισε πως μπορεί η Ζέτα και να απολυθεί τον Δεκέμβριο αναφερόμενος στις απολύσεις 5000 υπαλλήλων, αλλά αυτό είναι δικό της θέμα. Το ωραίο όμως δεν σας το είπα. Ο κ. Βοσκόπουλος δεν ήξερε τίποτα για τα σχέδια της Ζέτας. Μία μέρα - όταν της κάπνισε της Ζέτας  να γίνει δ/ντρια του δήμου Φλώρινας - του το είπε και αυτός που χατήρια δεν χαλάει στους νέους με όραμα , της είπε και αυτής, όπως φαίνεται. "Βρες νομικό πλαίσιο, ότι νάναι, κι εγώ θα σε στηρίξω - ουμε μετά των οπαδών μου.  
Κι έτσι θα ζήσει αυτός και η Ζέτα καλά, μαζί τους και μερικοί άλλοι και εμείς χειρότερα.
Ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες.

ΝΑΙ

Αλεξιάδης Νικόλαος

Αριστείδου Αριστείδης (Άρης)

Ευαγγέλου Νικόλαος

Ζαέκης Αντώνιος

Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος (Άκης) 

Καρακόλης Μιχαήλ

Κρομμύδας Σπυρίδων

Λαζαρίδου Αντιγόνη

Λουκάς Δημήτριος

Μαβίδης Παναγιώτης

Μπαρδάκας Χρήστος

Σίπκας Αντώνιος

 

ΟΧΙ

Μούσιου - Μυλωνά Όλγα

Καραντζίδης Βασίλειος

Ασπρίδης Αιμίλιος

Καρυπίδης Νικόλαος (αποχώρησε)  

Στάιος Ευάγγελος

Τσιώκας Μιχαήλ

Μπέλτσος Αθανάσιος

Ρασάικος Τραϊανός

 

ΑΠΟΝΤΕΣ

Ακριτίδης Αλέξανδρος

Ανθόπουλος Πέτρος

Απιδόπουλος Γεώργιος

Αργυρόπουλος Γεώργιος

Κωτσαλίδου Ευδοξία

Ουλιάρης Θεόδωρος

Πετκάνης Τραϊανός

Σαπουντζής Γρηγόριος

Σαχινίδης Γεώργιος

Σταυρίδης Ευάγγελος

Σταύρου Γεώργιος  

Τσακμάκης Κωνσταντίνος

 

18 comments :

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκη την πάτησες .
i dont shit and play , to the same place

Ανώνυμος είπε...

Αντε Αρη τώρα στην ΑΝΦΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Τα κριτήρια και η διαδικασία για την πρόσληψη 50.000 ανέργων

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ ....το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων . δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

Tι τραβάνε ορισμένοι για 6 μήνες δουλειά.

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258, ασφαλιστικές εισφορές

Γιαυτούς υπάρχει άλλος θεός.

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

ανατριχιαστικό, εντελώς υποκριτικό και πάνω από όλα απαράδεκτο το δήθεν όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους της ΑΝΦΛΩ, τόσο του κ. Βοσκόπουλου, όσο και του κ. Ασπρίδη!!!!!!!!!!
ή μήπως δεν το γνωρίζετε κύριοι πως από τους 27 εργαζόμενους της εταιρείας στα τέλη του 2007, 6-7 μόνο απασχολούνται σήμερα κι ίσως λέω και πολλούς... μόνον ένας μάλιστα από αυτούς τους 27 παρέμεινε στη θέση του! όλοι οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν κακήν - κακώς λόγω ακαταλληλότητας ή έλλειψης "ειδικών προσόντων"!!!!! σοβαρευτείτε κύριοι! σταματήστε να λέτε πράγματα που δεν εννοείτε! τουλάχιστον μεταξύ μας γνωριζόμαστε και μάλιστα καλά... μικρός Νομός είμαστε οι ...έρμοι....

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός να κάτσει φλώρινα.
Οσοι του φουσκώνουν τα μυαλά να τον κάψουν θέλουν τώρα που είναι νωρίς.
Να τον βγάλουν μπροστά για τρικλοποδιές.
Πολλούς θα στεναχωρήσει αν ξαναβγεί Δημοτικός Σύμβουλος κι όχι υπερφίαλος δον Κιχώτης Δήμαρχος ή Δουλευτής ή Δέσποτας.
Μαυρογιαλούρους έχουμε μικρογραφίες δε θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει η Ελλαδα να εχει παρει την κατηφορα σε ολα τα επιπεδα, αλλα αυτο που συμβαινει στην Φλωρινα δεν εχει προηγουμενο!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κατρατζή, που ήταν εχθές οι 26 εκδιωχθέντες από την ΑΝ ΦΛΩ; Που ήταν να ορθώσουν το ανάστημά τους και μόνομε τη παρουσία τους να διαμαρτυρηθούν; Που ήταν οι σχολικοί φύλακες;

Κανένας Ασπρίδης δεν φταίει, κανένας Βοσκόπουλος καμία Ρίζου. Αυτοί βρίσκουν και κάνουν είτε τη δουλειά τους είτε την ευκαιρία να διασκεδάσουν το κόμπλεξ της εξουσίας που τους διακατέχει.

Ο Ασπρίδης νομίζει πως την έβγαλε καθαρή. Αποπειράθηκε να χαιδέψει τη κοινή γνώμη αλλά πρωτίστωσ φρόντισε να τα έχει καλά με την εξουσία. Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δηλαδή.

Ο Βοσκόπουλος και η Ρίζου εχθές έδωσαν μία παράσταση ισχύος και πρώτα, πρωτα στους συμβούλους και κατ επέκταση στη κοινωνία.
Αφού υπάρχουν ακόμα Φλωρινιώτες που πιστεύουν πως ο Βοσκόπουλος έχει δύναμη και κάνει ότι θέλει, ο Βοσκόπουλος θα κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Οι ίδιοι οι σύμβουλοι που ψήφισαν ναι, οι ίδιοι λένε πως η Ζέτα δεν έχει μέλλον ούτε και η θέση της στον δήμο. Παρά ταύτα ψήφισαν για να τα έχουν καλά με τον χωροφυλακα. Αυτό δείχνει την υποτέλια και το πόσο συμφεροντολόγοι είναι για τον εαυτό τους. Για να μη χάσουν τη ψευδιαίσθηση της εξουσίας.

Έτσι επιπλέουν μόνο οι φελλοί.


όλη η φάση είναι μία επείδειξη δύναμης. Το ζητούμενο γι αυτούς είναι να νοιώθουν πως είναι εξουσία. Και μάλιστα το είδος της εξουσίας που θέλει ο ραγιάς Φλωρινιώτης. Όσο δεν βρίσκουν αντίσταση θα συνεχίζουν απτόητοι.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Βοσκόπουλος βιώνει στιγμές μεγάλης ανασφάλειας. Το ξέρει και ο ίδιος πως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Δεν θα του χαλάσω το χατήρι να τον χειροκροτήσω στο κύκνειο άσμα του.

Ακόμα αυτή την άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες.
Καλό χειμώνα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ασπρίδη, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα έλειπαν οι σύμβουλοι σου (5 τον αριθμό) που σε μια τέτοια συνεδρίαση έπρεπε να τους επιστρατεύσεις ώστε να είναι παρόντες.
Σαν να δίνεις χείρα βοηθείας στον Βοσκόπουλο μου φαίνεται.

Μπράβο και πάλι μπράβο Aσρπρίδη.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο μισθός της Ρίζου είναι 3000 ευρώ, όπως λέγεται, αυτό σημαίνει ότι αμείβεται όσο 6 εργαζόμενοι!!!!!! στα πεντάμηνα οι οποίοι παίρνουν 490 ευρώ καθαρά.


Ας μας πουν επιτέλους τι μισθό παίρνει στην ΑΝΦΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Αν Ασπρίδης - Μούσιου έφερναν τους δικούς τους, το θέμα δεν περνούσε με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρασάικος λέγεται πως του έκανε μισή χάρη. Εκεί που δεν φαίνετε δηλαδή στο συμβούλιο της ΑΝ ΦΛΩ ψλήφισε ΝΑΙ. Και εκεί που φαίνετε δηλ. στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ΟΧΙ. Γιατί; Για να μην κάψει το πολιτικό του μέλλον; Για να μην εκτεθεί στους συνομηλίκους του τους άνεργους πτυχιούχους; Ασ βγεί και ας μας δείξει τα πρακτικά της ΑΝ ΦΛΩ για το αν ψήφισε ή όχι. Τζάμπα μαγκιές δεν έχει

Ανώνυμος είπε...

H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑΣΗ 69.

Ανώνυμος είπε...

5.22 έγραψες! Το καλύτερο σχόλιο ου έχω διαβάσει μέχρι σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά οι σύμβουλοι Μούσιου και Ασπρίδη να υπολογίζουν τους επικεφαλής τους! Ο καθένας κοιτάει τη πάρτη του. Για να επιβληθείς πρέπει να διαθέτεις σχετικά προσόντα ή ή να τους κρατάς στο χέρι!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η τσούφκα φρόντισε να βάλει πιπέρι στο στόμα του Τραιανού. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όποιος τολμήσει να φέρει αντίρρηση στον Βοσκόπουλο τον περιλαβαίνει το ρουφιανομπλοκ. Ας γράψει τώρα έναν ύμνο για τον Αριστείδου. Του τη χρωστάει τη χάρη ο Βοσκός. Νομίζω πως η θέση του Αριστείδου ήταν στάση 69

Ανώνυμος είπε...

Ένας Καρυπίδης και ένας Καρατζίδης (από τους τους καλύτερους νομικούς, Βοσκόπουλε) δεν φέρνουν την Άνοιξη.
Ασπρίδη, κρίμα να στενοχωρείς την φίλη σου την καπετάνισα

Στάιος Ευάγγελος - Δημοτ. Σύμβουλος είπε...

Με μεγάλη μου λύπη αλλά ταυτόχρονα και θυμό παρακολούθησα όπως και όλος ο κόσμος της Φλώρινας την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για την "διάσωση" συγκεκριμένου υπαλλήλου της ΑΝ.ΦΛΩ. την στιγμή που χιλιάδες αξιόλογοι νέοι αγωνίζονται καθημερινά με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για μια θέση στην αγορά εργασίας .



Οι αποφάσεις του Δ.Σ. πρέπει να εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα ημετέρων .



Είναι χρέος των ασκούντων την εξουσία να δημιουργούν τις προϋποθέσεις-προοπτικές που θα δίνουν ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους συνδημότες μας . Η μικροκοματική - παλαιοκοματική εξηπηρέτηση "δικών " μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ την κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά απο την οικονομική κρίση που μαστίζει την χωρα μας .



Πρέπει να κατανοήσουν οτι ο Δήμος Φλώρινας δεν είναι ιδιοκτησία κάποιων οικογενειών αλλα ένας θεσμός που θα πρέπει να υπηρετεί όλους τους δημότες .


Στάιος Ευάγγελος

Δημοσίευση σχολίου