9:00 π.μ.

Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ! - ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Επιστολή της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας για το θέμα της σύμβασης της Ζ. Ρίζου

Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, Αιμίλιος Ασπρίδης, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της σύμβασης της Ζ. Ρίζου από την ΑΝ.ΦΛΩ. στο δήμο Φλώρινας.
Στην επιστολή, που μοιράστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γίνεται λόγος για «νομικό κενό, αλλά και θέμα ηθικής τάξης».
Αναλυτικά η επιστολή:

Κυρία Γενικέ,
Με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Αφορμή της παρούσας επιστολής μας αποτέλεσε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και ειδικότερα η λήψη απόφασης στο 2° θέμα της Ημερήσιας Διάταξης με τον τίτλο «Μεταφορά σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου από Ν.Π.Ι.Δ. σε Ν.Π.Δ.Δ.»
Η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, λόγω σοβαρότατων επιφυλάξεων και αντιδράσεων από τους μειοψηφήσαντες, που εντοπίζονται σε όλες της παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ακόμα και της πλειοψηφίας), δημιούργησε τεράστια ερωτηματικά και αναστάτωση σε όλη την κοινωνία της Φλώρινας, καθώς θυμίζει πρακτικές που οδήγησαν την χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και μεγάλο μέρος του λαού μας στην εξαθλίωση. Αυτή, την ίδια ώρα, φαίνεται ότι κάποιοι δεν επηρεάζονται, δεν συγκινούνται από καμία κρίση, φαίνεται να μην τους αγγίζει τίποτα και συνεχίζουν να λειτουργούν με πρακτικές που τουλάχιστον προσβάλουν το κοινό αίσθημα.
Λάβετε υπόψη σας ότι η παραπάνω μετακίνηση αφορά την Δημοτική Σύμβουλο κα Ζαχαρούλα Ρίζου η οποία την παρελθούσα διετία διατέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝ.ΦΛΩ.
Κυρία Γενικέ
Πέρα από τα προκλητικά θέματα ηθικής τάξης που ανακύπτουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα, υπάρχουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος, και εδώ υπεισέρχεται ο δικός σας ρόλος.
Η αρχική σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με την Αναπτυξιακή Φλώρινας της κας Ζαχαρούλας Ρίζου υπογράφτηκε ύστερα από απλή απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ χωρίς τις διαδικασίες του ν 2190/94.
Το άρθρο 1 παρ. 3 του ν 2527/97 που τροποποιεί τον ν 2190/94 αναφέρει: «Οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ, α και β βαθμού στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου, οι πάσης μορφής δημόσιες επιχειρήσεις και οι θυγατρικές εταιρείες τραπεζών υπάγονται στο σύστημα προσλήψεων του ν 2191/94 ως προς την πρόσληψη τακτικών και με σύμβαση ορισμένου χρόνου διοικητικών υπαλλήλων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ...»
Το ερώτημα που τίθεται από τα παραπάνω έχει σχέση με την νομιμότητα της αρχικής σύμβασης με την ΑΝΦΛΩ, στην οποία οι ΟΤΑ συμμετείχαν από ιδρύσεως της με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 50%.
2° Από την εισήγηση δεν προκύπτει καμία διάταξη νόμου που να δίδει την δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού αυτής της μορφής. Έτσι, δεν είναι σαφής η ένταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο τακτικό προσωπικό του Δήμου, ή στο αν αναφέρεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.
3° Η μεταφορά της σύμβασης από την ΑΝΦΛΩ στον Δήμο με τους ίδιους όρους, σύμφωνα και με την τοποθέτηση του Δημάρχου κατά την σχετική συζήτηση (από Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ σε θέση Γενικής Δ/ντριας και μάλιστα αορίστου χρόνου στον Δήμο σε προσωποπαγή θέση)
4° Οι οικονομικές της απολαβές δεν θα είναι αυτές των άλλων εργαζομένων στους Δήμους της χώρας αλλά αυτές της αρχικής της σύμβασης, προφανώς κατά πολύ μεγαλύτερες.
Σημειώστε δε πως η σύμβαση της κας Ρίζου στην ΑΝ.ΦΛΩ., με βάση την οποία κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση, δεν μοιράστηκε μαζί με την εισήγηση και ως εκ τούτου παραμένουν, ακόμα και σήμερα, άγνωστοι οι όροι της. Παρά ταύτα, επί αυτής της άγνωστης σύμβασης, δόθηκε θετική ψήφος από 12 Δημοτικούς Συμβούλους.
Κυρία Γενικέ
Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλη την κοινωνία της Φλώρινας ακόμα και σήμερα.
Είναι σαφές πως υπάρχει νομικό κενό, αλλά και θέμα ηθικής τάξης.
Παράκληση μας να εξετάσετε λεπτομερώς και με τη δέουσα σοβαρότητα το όλο ζήτημα και σε κάθε του μορφή, προκειμένου να λάβετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε ή όχι τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα προαναφερόμενα.

Για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης
Ο επικεφαλής
Αιμίλιος Ασπρίδης


αναδημοσίευση neaflorina

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Eίδε ότι είναι πιασάρικο το θέμα και είπε να μας θυμήσει την παρουσία του. Εξάλλου εκλογές έρχονται.

Να μας πει όμως και αυτός για την αξιοκρατία που επικρατούσε στην ΑΝΦΛΩ επί των ημερών του.

Ανώνυμος είπε...

Εμ πως! Μάϊο εκλογές έχουμε, αγαπητή μου Κρουά! Ή είπα - ξείπα θα 'χουμε απ'τον Ασπρίδη (θα ξανακατέβει δηλαδή υποψήφιος, παρότι έχει δηλώσει το αντίθετο) ή προλειαίνει το έδαφος για τον β' διάδοχο Τσώκα, μιας και ο α΄διάδοχος Τσακμάκης, για την ώρα λέει όχι....

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν καταλαβαινω πως απο την μια κραζετε τους παντες που δεν κανουν ουτε λενε τιποτα για την μετακινηση της "αγαπητης" ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ ενω απο την αλλη τωρα κραζετε τον Ασπριδη για συμφεροντολογίες, που στο κατω κατω μιλησε για την απαραδεκτη κινηση του Βοσκοπουλου να εξασφαλισει μια θεση στην ευνοουμενη του!ευγε Φλωρινα!

Eφημερίδα κρουά κρουά "το κράξιμο" είπε...

10.40 Mάλλον χρειάζεσαι εξάσκηση στο κράξιμο.Μάθε λοιπόν πως κράξιμο με κράξιμο έχει διαφορά. Στη περίπτωση Ασπρίδη, κράζουμε την αντιφατική του συμπεριφορά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο "ύμνησε " τα προσόντα της Ρίζου, έδειξε ανησυχία για τη πορεία της ΑΝ ΦΛΩ και στη δευτερολογία του μας είπε πως είναι απαραίτητη η άποψη της κ. Σίσκου. Σήμερα εμφανίζεται όπως θα έπρεπε να είναι τη πρώτη φορά. Δεν νομίζουμε πως δεν ξέρει για τη πορεία της ΑΝ ΦΛΩ και αναρωτιόμαστε ποιά μπορεί να είναι τα προσόντα της Ρίζου για να την εκθειάζει τόοοοοοοσο. όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα προχθεσινά και να αρχίσουμε να τον χειροκροτάμε για τα σημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε την παρούσα πράξη του. Την θεωρούμε διορθωτική πράξη και του ευχόμαστε να μη ξαναπέσει σε αντιφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η αρχική σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με την Αναπτυξιακή Φλώρινας της κας Ζαχαρούλας Ρίζου υπογράφτηκε ύστερα από απλή απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ χωρίς τις διαδικασίες του ν 2190/94

λέει ο Ασπρίδης για την πρόσληψη που έγινε το 1998

Τότε γιατί σιώπησε ο Ασπρίδης

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη, μάλλον χαλασμένο ξυπνητήρι έδωσες του Αιμίλιου. Τώρα που΄"ξύπνησε" από τα πολλά σκουντήγματα, ας μας πει και λίγα για την ΑΝ ΦΛΩ από την αρχή της λειτουργίας της. Ξέεεερει αυτός.

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...

Ντόρη, τελικά τι Βοσκόπουλος, τι Ασπρίδης και πράσινα άλογα.....!!! Ο Ασπρίδης τελείως άκομψα, τελείως χονδροκομμένα πάει να ελιχθεί. Αφού ευλόγησε την Ζέτα, μετά από τα τόσα που ακούστηκαν στις αίθουσες δικαστηρίων, μετά όταν είδε ότι ευλογώντάς την έχανε, έστειλε την επιστολή!

Τι να σου πω ρε Αιμίλιε, όσο και εάν ξέρεις να κινείσαι στις πλάτες του Λιάνη, είσαι λίγος.

Γιατί ο ΑΙμίλιος ευλόγησε την Ζέτα στην αρχή; Κάποιος έγραψε διότι "κρατάνε" τον ΑΙμίλιο Ασπρίδη. Βλέπετε κι'αυτός φτωχόπαιδο απ΄πο χωριό ήταν. Σήμερα εάν παραμένει φτωχὀπαιδο δεν ξέρω. Εάν (μεγάλο ΕΑΝ, εγώ δεν ξέρω, άλλοι όμως ίσως να ξέρουν) δεν παραμένει φτωχόπαιδο, τότε ίσως (μεγάλο ΙΣΩΣ, εγώ δεν ξέρω ά;λλοι μπορεί να ξέρουν, εγώ όμως δεν ξέρω) να έχει κάποιο νόημα αυτό που έγραψε κάποιος.

Ούτε ΑΙμίλιοι, ούτε Βοσκοπουλαίοι. Τους σιχαθήκαμε (πολιτικά) όλους.

ΝΤΟΡΗ, ΜΗΠΩς ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!

Και όσο θα το σκέφτεσαι εσύ, θα "κλάνουν μέντες" άλλοι. Ακόμη και εάν δεν κατέβεις, δεν σε ευχαριστεί το "να κλάνουν μέντες" διάφορα λουλούδια του μπαχτσέ;

Ανώνυμος είπε...

OMOΡΦΗ, ΕΞΥΠΝΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Η ΝΤΟΡΗ ή ΚΡΟΥΑ . ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΨΗΦΙΖΩ ΝΤΟΡΗ

Ανώνυμος είπε...

λελε, λελε, η τσουφκα ήδη άναψε από το κακό της!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΚ ΤΣΟΚ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ.
τσοκ τουρκικά είναι πολύ, μη νομίζετε μιλάμε για τον Τσώκα...

Δημοσίευση σχολίου