Η φήμη για τον Νίκο Κατσάκη, προηγείται πάντα της παρουσίας του. Άκουγα λοιπόν εδώ και πολλά χρόνια πως στην Αυστραλία  ο Νίκος Κατσάκης, ορμώμενος από τη Φλώρινα, είναι ένας δυναμικός άνθρωπος, με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο του τη Φλώρινα και για κάθε Φλωρινιώτη που θα ζητούσε τη βοήθειά του.

Φέτος, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και μπορώ να πω, πώς και αυτά που λέγονται γι αυτόν είναι πολύ λίγα. Αεικίνητος, αποφασιστικός και πολύ δυναμικός, θυσιάζει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών του στην Φλώρινα για να εξυπηρετήσει τους ομογενείς που έρχονται στον τόπο μας στήνοντας ένα άτυπο γραφείο Υποδοχής Αποδήμων Φλωρινιωτών και για να προωθήσει ανιδιοτελώς  το ενδιαφέρον όσων θέλουν να προωθήσουν το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον στο εξωτερικό και οτιδήποτε Ελληνικό και ιδιαιτέρως Φλωρινιώτικο.

Θερμός πατριώτης δεν διστάζει να χτυπήσει το χέρι του για το Μακεδονικό. Η παρουσία του στο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου στη Φλώρινα υπήρξε επίσης σοβαρή και δυναμική.

Κάθε καλοκαίρι, μαζί με την  επίσης Φλωρινιώτισσα ομογενή κ. Αλεξάνδρα Βακιτσίδου (Γυναίκα της χρονιάς από την Αυτραλία, την Ασία και τη Ν. Ζηλανδία),  διοργανώνουν  στη Φλώρινα μία φιλανθρωπική εκδήλωση για να στηρίξουν κοινωνικές ανάγκες του τόπου μας. Φέτος στήριξαν το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ανάγκες σε αναλώσιμα των καρκινοπαθών της Φλώρινας.
                                                    Με την Αλεξάνδρα Βακιτσίδου

Στη μακρινή Αυστραλία, δεν σταματάει να πρωτοστατεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μα στόχο την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Φλωρινιώτικης κουλτούρας.

Ο Νίκος Κατσάκης, είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στην Αυστραλία. Έχει αλυσίδα καφέ – εστιατορίων και μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα προωθεί επίσης τις τοπικές μας γεύσεις και συνταγές.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Μελβούρνης και Πρόεδρος των Ομοσπονδιών των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Αυστραλίας.

Για να σκιαγραφήσω όμως καλύτερα το προφίλ του θα μείνω στα λόγια της κ. Αγνής Σιδηροπούλου στη προχθεσινή εκδήλωση:                                                                                                  
  «Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Αλεξάνδρα και τον κο Νίκο, οι οποίοι συνεχίζουν μέσα από τους δρόμους της αγάπης και της ανθρωπιάς να σκορπούν πάντα ελπίδα.»

Αυτός είναι ο κ. Νίκος. Αυτός είναι ο Νίκος Κατσάκης. Ένας  ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κεφαλαία γράμματα και ο πρεσβευτής της Φλώρινας στην Αυστραλία.

Γνωρίζω πως δεν περιμένει ευχαριστώ από κανέναν. Η μοναδική του επιθυμία είναι να προσφέρει στον τόπο του, όπου και αν βρίσκεται.  

Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά.

Ντόρη Κουτουράτσα.

  

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

BAΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Δημοσίευση σχολίου