12:50 μ.μ.

Τι μας κρύβετε κ. Σαπαλίδη;

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Ο πρόεδρος Σ. Σαπαλίδης και η Διοικούσα Επιτροπή  του Επιμελητηρίου Φλώρινας  δεν δίνουν  στοιχεία που αφορούν στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του επιμελητηρίου σε δύο εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

·                     Μας κρύβετε κάτι κύριε Σαπαλίδη; Τι φοβάστε;

·                     Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου δεν πρέπει να γνωρίζουν ποιές αποφάσεις πήρε η Διοικούσα Επιτροπή ;

·                     Δεν θέλετε διαφάνεια στο Επιμελητήριο;

·                     Απαξιώνετε ή όχι το Επιμελητήριο με τις πρακτικές σας αυτές;


Με ενυπόγραφη επιστολή μας στις 2 Αυγούστου 2013, ζητήσαμε  από το Επιμελητήριο συγκεκριμένα έγγραφα ώστε να έχουμε πλήρη  εικόνα για την οικονομική λειτουργία του επιμελητηρίου.

Στις 4 Οκτωβρίου επιτέλους και μετά από 63 μέρες συγκλήθηκε το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του ευαρεστήθηκε να συμπεριλάβει ως θέμα την «παροχή»  των στοιχείων που ζητήσαμε. Στο συμβούλιο παραβρέθηκε όλως περιέργως και ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Α. Αριστείδου ο οποίος λειτούργησε υποστηρικτικά ως προς τον Πρόεδρο Σ. Σαπαλίδη προτρέποντας μας σε συνεργασία με την παρούσα Διοικούσα Επιτροπή  και προφανώς σε σιωπή.

Παρά την επίμονη απαίτηση μας ο Σ. Σαπαλίδης και η Δ.Ε. ούτε στη συνεδρίαση αυτή μας έδωσαν:

·      Τους οικονομικούς απολογισμούς του Επιμελητηρίου για τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011

·      Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, όπου παίρνονται ουσιαστικά όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο Eπιμελητήριο. Επικαλέστηκαν  δε τυπικούς και αστείους λόγους  για την άρνηση τους.

Τι φοβάστε, κύριε Σαπαλίδη; Γιατί δεν ενημερώνετε το Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις ενέργειες  και αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής ;

Εμείς από την πλευρά μας καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για τον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου και τις πρακτικές του Σ. Σαπαλίδη αφήνοντας τον στην κρίση των επαγγελματιών του Νομού  που όλα αυτά τα χρόνια  στηρίζουν το Επιμελητήριο.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι τα στοιχεία, που δεν μας δόθηκαν, θα τα ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές γιατί η προσπάθεια μας για  πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση συνεχίζεται….

 

Χρήστος Δέδες
 
Γεώργιος Φουντουκίδης
Βιοτέχνης
 
Οικονομολόγος

 

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

Εσάς συνέχεια σας κρύβουν κάτι.. μεγάλοι ντετέκτιβ.. χωρίς δράση δεν μπορείτε να ζήσετε.. some like Serlok Holms!!

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

ώπα, ώπα καλέ μου φίλε "ανώνυμε"!
η διαχείριση δημόσιου & κοινού χρήματος ή ασκείται σε συνθήκες απόλυτης & φωταγωγημένης διαφάνειας ή δεν ...ασκείται! η αδιαφάνεια παράγει "λαμογιά" και η σιωπή, όσων ξέρουν, συνενοχή! συνένοχο σε ..."κόβω", αλλά ειλικρινά δεν ξέρω σε τι.... δυσκολεύομαι μάλιστα να εξηγήσω κάποια πράγματα:
αν είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα (που μάλλον έτσι φαίνεται, γιατί ποιός "τρελός" ενυπόγραφα θα κατήγγειλε επωνύμως "φαντάσματα"), η συνύπαρξη κι αλληλοκάλυψη Σαπαλίδη - Αριστείδου, στα μάτια μου φαντάζει ανεξήγητη.
από την άλλη τι έχει πραγματικά να φοβάται η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και πιό συγκεκριμένα ο Σάββας, που εξελέγη κι αυτός κι οι συνεργάτες του στο όνομα και στον "ευαγγελισμό" της διαφάνειας?
κάτι δεν μου "κολλάει" και μένω πλήρης αμφιβολιών, αποριών κι ανάγκης εξηγήσεων...
ανοικτών όμως εξηγήσεων, στους επαγγελματίες, στη κοινωνία, στα μέσα μαζικής πληροφόρησης. όχι σ' αίθουσες συνεδριάσεων & σε γραφεία! πήξαμε, δεκαετίες τώρα, με συγκαλύψεις κι αλληλοκαλύψεις! ανοικτά & κραυγαλέα! τέλος οι ....σιωπές...

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΩΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΤΕ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΑΣ.
Ο ΣΑΒΒΑΣ ΟΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρης βρε αχάριστοι που έφαγε τα καλύτερά του χρόνια στο Επιμελητήριο! Που έφαγε τα νιάτα του και την ομορφιά του! Που απο τη πολλή δουλειά που πάτησε δεν ψήλωσε. Αχάριστοι έ αχάριστοι. Έ και αν ήταν και λίγο σπάταλος, βρήκε κι έκανε!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί νομίζω πως κάποιοι δεν έχουν δουλειά και δουλειά βρήκαν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δεδες και ο Φουντουκίδης δεν ξέρουν πως οι σοβαρές καταγγελίες δεν γίνονται στα μπλόκ και με επιστολές;

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο σχόλιο πιστεύω.. πως κρίνεται του 11:53..

Δημοσίευση σχολίου