8:27 π.μ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΑ ΝΕΑ - ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 
 
«Ενημερωτική εκδήλωση  για τoυς Δικαιούχους του προγράμματος ‘’Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013’’»

Το Επιμελητήριο Φλώρινας μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ,  ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 12/02/2014 και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- 2ος όροφος), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους Δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στην εκδήλωση, στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ θα αναλύσουν τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τα  χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για τη λήψη δανείου αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

Στις εκδήλωση έχει προσκληθεί να παρευρεθεί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής.

Επισημαίνεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση 52 επιχειρήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 7.323.071,72 € και αναλογούσα επιχορήγηση 7.105.952,06 €.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Μετά  τη συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδη με τους Βουλευτές του νομού Φλώρινας  κ.κ. Ε. Κωνσταντινίδη και  Αθ. Γερμανίδη,   με θέμα τις  συνθήκες που πλήττουν την επιχειρηματικότητα,  ζήτησε να υποβληθεί επερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα του ΤΕΜΠΕ και του ΟΑΕΕ, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στις οφειλόμενες εισφορές, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και των επιχειρήσεών μας. Αναμένουμε τις ενέργειες των Βουλευτών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης συμμετείχε στην παρουσίαση του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης από τους Κοινωνικούς Εταίρους για την ανάπτυξη οριζοντίων και κοινωνικών δεξιοτήτων στα πλαίσια της δια βίου μάθησης που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στις 05/02/2014. Ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης κατέθεσε πρόταση να συμπεριληφθεί και το Επιμελητήριο Φλώρινας στην υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων εκπαίδευσης με θετικά αποτελέσματα. Το Επιμελητήριο μας δίνει βαρύτητα στη δια βίου μάθηση που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς και την επιμόρφωση των μελών –στελεχών των επιχειρήσεων.
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ "Η περίπτωση της Φλώρινας "
Στις 3/2/2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, η παρουσίαση της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ ‘’Διασυνοριακό εμπόριο : η περίπτωση της Φλώρινας’’, που εκπονήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας.                           Την έρευνα προλόγισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας και η παρουσίαση έγινε από την Δ/ντρια του ΙΝΕΜΥ κα. Αρανίτου.  Στόχος της έρευνας ήταν η αποτύπωση της διαρροής αγοραστικού κοινού στη γείτονα χώρα καθώς και οι συνέπειες της (αρνητικές & θετικές ) στην τοπική αγορά.      Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας θα χρησιμοποιηθούν και θα έχουν πρωτεύον ρόλο στις περαιτέρω ενέργειες  (Αναπτυξιακό Συνέδριο) του Επιμελητηρίου Φλώρινας για την προστασία του τοπικού Εμπορίου.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδης μετά από πρόσκληση συμμετείχε στη Γεν. Συνέλευση Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για πιθανές συνεργασίες με ιταλικές επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον των ιταλικών επιχειρήσεων για συνεργασίες με τις τοπικές μας επιχειρήσεις είναι μεγάλο και έχει εκφραστεί και στο παρελθόν κατά την επίσκεψη του Προέδρου στο Τάραντο της Ν. Ιταλίας. 
     Στα πλαίσια των προσπαθειών της Διοίκησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας ο Πρόεδρος προσκάλεσε τη Διοίκηση του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου στη Φλώρινα, οι οποίοι με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε κρουά? Πάει ο Σαπαλίδης για Δήμαρχος και σκέφτηκε να μας παρουσιάσει το ανύπαρκτο έργο του σαν πρόεδρος ΕΒΕ? Ο κόσμος ευτυχώς έχει ξυπνήσει.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Γιατί θα έπρεπε οι δράσεις ενός φορέα, να ταυτίζονται με πρόσωπα; Υπάρχει προκατάληψη; Εάν είσαι μέλος του ΕΒΕ, ζήτησε να μη κοινοποιούν δελτία τύπου, αφού ενοχλείσαι κατάφορα. Αν δεν θέλεις να ενημερώνεσαι κόψε τις σχέσεις σου με τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο

Ανώνυμος είπε...

Σωστά Κρουά.
Αλλο είναι τί κάνει ο Σάββας ως Πρόεδρος άλλο ένα συλλογικό δελτίο τύπου του ΕΒΕ.
Μακάρι κι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να έστελνε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ δράση της χωρίς φωτογραφία του Δακή

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί όχι δηλαδή για Δήμαρχος κι ο Σαπαλίδης;
Επειδή δεν έχει Μπλοκ;
Πρόεδρος μεγάλου φορέα του Νομού είναι και δένει το επιχειρηματικό και το αυτοδιοικητικό.
Να βγάλουμε μια φορά κι έναν επαγγελματία που δε διατέλεσε κομματάρχης.

Ανώνυμος είπε...

7μμ θα υποθέσω για δύο λόγους.
.1 γιατί ο Σάββας είναι έξυπνος και δεν θέλει να πιαστεί κοροιδο -ι

2 γιατί κατεβαίνει ο τσώκας για δήμαρχος και η παρουσία του Σάββα στο γραφείο του Γερμανίδη τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους πιστους ψηφοφόρους του στο κκε και στο ΠΑΣΟΚ

και 3ον γιατί ξέρει τι του γίνεται


...Σάββα αν το κατάλαβες .... ψάχνουν κορόιδο για να τραβήξεις το κάρο με τα ξερά χόρτα που δεν έχει πλέον ούτε καν ρόδες για να τσουλήσει στον ανήφορο...

Δημοσίευση σχολίου