9:21 π.μ.

Κεντροαριστερά της Εδέμ - Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

 
 
 




Γράφει ο Γιάννης Στρατάκης π. Νομάρχης Φλώρινας
 
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προσπάθεια να εκφραστεί ο ευρύτερος χώρος της Δημοκρατικής – Προοδευτικής παράταξης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά αντίθετα αυτοί που τα τροφοδοτούν ως σενάρια έχουν προφανή στόχο την αποδυνάμωση της προσπάθειας.
- Κοινή διαπίστωση είναι το έλλειμμα έκφρασης του συγκεκριμένου χώρου, γεγονός που αντανακλά στην λειτουργία του ιδίου του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που γίνεται έρμαιο για άλλη μια φορά εξυπηρέτηση Κομματικών σκοπιμοτήτων.
- Το έλλειμμα αυτό οδήγησε σε διερευνήσεις που καμία σχέση δεν είχαν και δεν έχουν με Κομματικές αναζητήσεις, κέντρα αποφάσεων ή προσωπικούς πολιτικούς μηχανισμούς.
- Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πρόσωπα που βρέθηκαν σε κορυφαίες θεσμικές Αυτοδιοικητικές ή άλλες θέσεις, υπακούοντας στην λογική της ανάληψης από την ίδια την κοινωνία της ευθύνης των τοπικών υποθέσεων που την αφορούν .
- Βεβαίως και δεν υπακούει στην ισοπεδωτική – μηδενιστική στάση ανεύθυνων ανώνυμων που συλλήβδην άκριτα είναι έτοιμοι να ρίξουν στη φωτιά καθετί που δεν ελέγχουν, δεν ικανοποιεί τα σχέδια και τα ” Πολιτικά ” ένστικτά τους.
Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί και όσοι πέρασαν από πολιτικές θέσεις ίδιοι, όπως και τα μέλη μιας κοινωνίας δεν είναι ίδια.
Χρειάζεται πράγματι ανανέωση η πολιτική μας ζωή και όχι ανθρωποφαγία για να επικρατήσουν τελικά μέτριοι, υβριστές ανώνυμοι και ” αγανακτισμένοι ” χωρίς πυξίδα προορισμού .
- Κοινωνία που συνεχίζει να ερμηνεύει τα πράγματα και τις εξελίξεις με όρους παρελθόντος είναι καταδικασμένη στην ανακύκλωση της παθογένειας και των λαθών του παρελθόντος.

Η προσπάθεια για την διαμόρφωση μιας αξιόλογης αξιόπιστης και ελπιδοφόρας πρότασης για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας πράγματι βρίσκεται σε εξέλιξη:
Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινά από πρόσωπα και όχι συγκεκριμένα κόμματα. Βεβαίως έχουν πολιτική ταυτότητα, προτάσσουν όμως την αυτοδιοικητική τους ιδιότητα και δεν είναι μέλη κομματικών οργάνων.

 Είναι μια πρωτοβουλία που απευθύνεται προς όλη την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη την καχυποψία που κυριαρχεί σήμερα σ’όλο τον πολιτικό μας βίο, γι’ αυτό κάνει έκκληση για καλοπιστία προς όλους.

 Στα πλαίσια αυτά έγινε πρόσκληση σε πολιτικούς χώρους που είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την συγκρότηση κοινής πρότασης καθόδου. Πολιτικούς χώρους ήδη συγκροτημένους ( ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι οποίοι ως γνωστόν σε κεντρικό επίπεδο δεν συζητούν επίσημα προοπτική συνεργασιών μεταξύ τους).Οι άλλοι εκπροσωπούμενοι στη Βουλή πολιτικοί σχηματισμοί ή έχουν τις δικές τους θεμιτές διαφορετικές αναζητήσεις και με κάποιο άλλο δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε προσέγγιση.

Η πρόσκληση αφορά σε κάθε περίπτωση και οποιαδήποτε πολιτική δύναμη πιστεύει ότι μπορεί να βρει σημεία σύγκλισης με την πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πολιτικές δυνάμεις , που η κρίση του πολιτικού μας συστήματος οδηγεί σε νέες αναζητήσεις και ελπίζουμε σε όσο το δυνατόν συντομότερη σύνθεση για μια Ενιαία Μεγάλη Πολιτική Παράταξη.
Η πρόσκληση αφορά κάθε Ομάδα Ανθρώπων που βρίσκει ενδιαφέρον σε αυτό που επιχειρείται, αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο. kozan.gr

Και επειδή η έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης δημιουργεί προϋποθέσεις παρερμηνειών και δίνει έδαφος ακόμη και χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω αληθοφανών σεναρίων και προκατασκευασμένων ειδήσεων, που ορισμένες φορές εξυπηρετούν και συγκεκριμένους στόχους,
Στη συνάντηση:
1) Υπήρχε κατ’ αρχήν συμφωνία και η έκφραση υποστήριξης της Αυτοδιοίκητης Πρωτοβουλίας από τα κόμματα που κλήθηκαν και συμμετείχαν.

2) Συμφωνήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής διακήρυξης – πρότασης συνυπολογίζοντας και την ενσωμάτωση απόψεων άλλων πολιτικών κινήσεων και ομάδων πολιτών που θα προκύψουν στην πορεία προς την συγκρότηση της πρωτοβουλίας.

3) Θεωρώντας ότι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας είναι η πρόταση της ομάδας που θα ηγηθεί συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής, συμφωνήθηκε η ομάδα Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας να πλαισιωθεί από ένα εκπρόσωπο των κομμάτων που συμμετείχαν στην συνάντηση με σκοπό την διερεύνηση πιθανών υποψηφιοτήτων. Δεν υπήρξε ονοματολογία και μόνο κάποιες προσωπικές απόψεις διατυπώθηκαν.

4) Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας στην οποία τέθηκε χρονικό όριο, η ομάδα πρωτοβουλίας θα επανέλθει καθορίζοντας τις επόμενε ενέργειές της λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν.

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

ειλικρινής ο Στρατάκης Κατεβαίνει για το Πασόκ και την Δημάρ. Καταλάβαμε.

Δημοσίευση σχολίου