Με υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνη στον εαυτό του , ο κ. Χαράλαμπος Μποντζίδης υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας, εχθές το απόγευμα 10 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα της ονομαστικής του εορτής , στο ξενοδοχείο Λύγκος, αποτύπωσε με ευχέρεια και σαφήνεια τη λειτουργικότητα των σχέσεων μεταξύ πολιτών – ψηφοφόρων, στελεχών του εν δυνάμει συνδυασμού του και των απαιτήσεων που έχει ο δήμος Φλώρινας και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ρεαλιστής και με  ωριμότητα σκέψης και λόγου, προσπάθησε για τη ποιοτική προσέγγιση όλων των θεμάτων που έθιξε. Δεσμεύτηκε για τη κόσμια παρουσία του, χωρίς ακρότητες και υπόγειες διαδρομές. Η συνολική του παρουσία δείχνει πως είναι  απαλλαγμένος από το σύνδρομο εξουσίας με κύριο χαρακτηριστικό  τη διάθεση συμμετοχής στα κοινά για το καλό του τόπου ακόμα και μέσα από συνεργασίες.                                                                                        
Σ αυτές τις εκλογές είπε, υπάρχει μία σαφής εικόνα. Δοκιμάζετε η εν λειτουργία εξουσία, ο υπάρχων μηχανισμός, ο υπάρχων δήμαρχος και συμπίπτουμε όλοι οι άλλο στο να μη ξαναβγεί αυτός. Με αυτή τη λογική, όλοι οι συνυποψήφιοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Τώρα πως θα επιτευχθεί αυτός; Είναι θέμα των επόμενων  ημερών και μηνών.  Γιατί μη μου πείτε πως υπάρχει υποψήφιος που να συμφωνεί με τη παρούσα δημοτική αρχή και να τη θεωρεί επιτυχημένη ;  Σ αυτό το σημείο λοιπόν κάνουμε μία ταξινόμηση, μία συμφωνία, ένας ένα βήμα πίσω,  για το καλό του τόπου…

Εξ αρχής, ξεκαθάρισε τη θέση του απαντώντας στα ερωτήματα «τι σου ήρθε ξαφνικά και θυμήθηκες να κατέβεις για δήμαρχος», « τι δουλειά έχουν τώρα οι πολιτικοί παλαιάς κοπής» - διετέλεσε βουλευτής Φλώρινας για 3,5 χρόνια.                                                                   Η κακοδιοίκηση, η πρόκληση  στις αρχές και τα ήθη και η διάσπαση της αυτοδιοίκησης των τελευταίων τριών ετών, υπήρξε για τον ίδιο ανάγκη να συμμετέχει σε μία διαδικασία ανατροπής αυτής της κατάστασης, εγγυώμενος  το αποτέλεσμα μέσα από την εμπειρία του, τη πολιτική του διαδρομή και  το έργο που έχει αφήσει και είναι γνωστό στους παλαιότερους και λιγότερο γνωστό στους νεότερους .

 «Δεν είμαι ανέντιμος, δεν είμαι άπειρος, δεν είμαι τυχαίος, δεν είμαι μέτριος », είπε, χωρίς διάθεση να περιαυτολογήσει, αλλά για να αφυπνίσει το αίσθημα ευθύνης που έχουν οι πολίτες όταν πρόκειται να ψηφίσουν αλλά και να προσκαλέσει όλους  όσους επιθυμούν να δώσουν έναν κοινό αγώνα.

Αναφέρθηκε  στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλει να έχουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ευθύνες που θα  έχουν, και στη δυσκολία της σύνθεσης συνδυασμού  από τον μεγάλο αριθμό που απαιτείται. «Είναι κρίμα να ψηφίσετε τυχάρπαστους συμβούλους  είτε από κοινωνικές δεσμεύσεις , είτε από ανευθυνότητα», είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

Στο θέμα του προγράμματος που συνηθίζεται να παρουσιάζουν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί , στάθηκε στον όρο εφαρμογής του προγράμματος και στη δέσμευση υλοποίησης όσων εξαγγελθούν . Το δύσκολο είπε, είναι να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα. Λένε, λένε όλοι για να εντυπωσιάσουν και μετά ξεχνούν.   Χρειάζεται και γνώση,  και εμπειρία για το αποτέλεσμα, χρειάζονται προσβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων.     
 Έχω εμπειρία, γνωρίζω τη δημόσια διοίκηση, έχω εκτίμηση και αναγνωρισιμότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, δηλώνω μία διαφορά έναντι όλων.

Για το θέμα της τηλεθέρμανσης, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να δίνετε ένα έργο 100 εκατομμυρίων ευρώ λίγους μήνες πριν τις εκλογές και μάλιστα σε περίοδο χειμώνα!           7.5 χρόνια επί νομαρχίας και δημαρχίας  Βοσκόπουλου, γιατί καθυστερούσε το έργο;  

Δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τους μικροεπαγγελματίες και μικροπωλητές από τις Ευρωπαικές δεσμεύσεις για τη πώληση του γάλακτος και του ψωμιού και προσεχώς να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις εξελίξεις και με έγκαιρη ενημέρωση για το μέλλον της υποψηφιότητας του και του συνδυασμού του.

Ζήτησε απ όλους ένα χαμόγελο και ένα βλέμμα για να παίρνει δύναμη και τους προσκάλεσε να συνεορτάσουν την ονομαστική του εορτή.

Ντόρη Κουτουράτσα     

 foto neaflorina

  

17 comments :

Ανώνυμος είπε...

Για την πάρτη μου κι εγώ ξέρω θέλω και μπορώ.
Και πολύ καλύτερα από 5 Μπάμπηδες μη σου πω 10.

Ανώνυμος είπε...

Και ο άλλος ο Μπάμπης ξέρει θέλει και μπορεί, κι ο Λιάνης και ο Κορτσάρης κι ο Θεοχαρίδης.
Αλλά έχουν τη γνώση του μέτρου και κυρίως πολιτικό αυτοσεβαμό.
Δεν πάνε πουθενά απρόσκλητοι, να αναγκάζουν να τους πάνε 10 φίλοι στη γιορτή τους και στην κάλπη κανείς να μη τους ψηφίζει.
Την καλή κοινωνική καλημέρα δεν την ξεφτιλίζουν πολιτικά όντας υποψήφιοι μέχρι τα 110 τους κάνοντας πολιτική φιγούρα. Γέρος πολιτικός εσχάτη κακή τύχη

Ανώνυμος είπε...

Εντύπωση έκανε η παρουσία καμμιά τριανταριά κοινών παρόντων στον Αργυριάδη και τον Μποντζίδη, όπως ο Κώστας ο Βάσσου που μίλησε και στις 2 συγκεντρώσεις.
Επίσης η παρουσία αρκετών μεγάλης ηλικίας από την πόλη της Φλώρινας ενώ δεν είχε χωριά και νεολαία.
Ο Παντελής είχε τη νεολαία και τους φοιτητές κι ο Μπάμπης τα ρετρό και οι 2 μέσα από την πόλη.
Περιμένουμε να δούμε τις συγκεντρώσεις Λιασόπουλου, Μπέλτσου,Τσώκα και Βοσκόπουλου...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που βάζει τώρα υποψηφιότητα ο Μποτζίδης και ανακατελυεται με τα παλιά πίτουρα.
Θα τον φάνε κι αυτόν παπάρα οι παλιές οι κότες που πάνε όλες για ζουμί.

Ανώνυμος είπε...

Oι ρουφιάνοι, μετράνε κεφάλια βλέπω στις εκδηλώσεις και δεν ξέρουν πως η δημιουργία είναι συσσωρευμένη εμπειρία. Αλλά που να ξέρουν; Χρειάστηκε ποτέ να δημιουργήσουν;

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν οι 30 υποψιασμένοι Φλωρινιώτες και πάνε παντού. Σαν εσένα βρε τόρλακ που θα ψηφίσεις με κλειστά μάτια;

Ανώνυμος είπε...

'Όλα τα μικρά ευζωνάκια, που θέλουν εξουσία λένε πως θα φάνε τον Βοσκό και θα κάνουν συνδυασμό με τη σάρα και τη μάρα. Ο Μπάμπης είναι ξύπνιος. Θέλει συνδυασμό Α πράμα και ξέρει πως είναι δύσκολο. Αυτό είναι ρεαλισμός. Μακάρι να του βγεί, αλλά 200 φωτισμένους δεν έχει η Φλώρινα. Μ αρέσει η ιδέα να συνασπιστούν όλοι οι υποψήφιοι να κάνουν ένα καλόν συνδυασμό και να δούμε ενότητα και συνεργασία στη Φλώρινα . Αυτά που λεει ο Μπάμπης είναι σωστά και προχωρημένα. Αλλά που να καταλάβουν μερικοί - μερικοί!

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτελίστηκε ο Βοσκόπουλος! Κανένας δεν τον θέλει! Το μόνο που κατάφερε με επιτυχία, είναι να τους έχει όλους απέναντί του!

Ανώνυμος είπε...

Λέλεεε! οσοι οι κορμοράνοι στην Πρέσπα είναι οι ρουφιάνοι στη Φλώρινα.

Ανώνυμος είπε...

Mήπως ο Μπάμπης ξέμεινε από εξουσία ντε;

Ανώνυμος είπε...

Μέλι κι η γριά φαφούτα θέλει.
Αλλο τώρα αν για καμιά καλή γριά θέλεις και καρύδια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
ΝΑ ΠΑΣΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο βοσκόπουλος 90 μέρες πριν τιν εκλογές αμόληκε τους φιάνους του το ίδιο και όλοι για όλους.
Εχει να γίνει της μπερδεψιάς το κάγκελο

Ανώνυμος είπε...

O ένας ράτσκα ο Κρυπίδης να κάνει συγκέντρωση , ο άλλος ράτσκα η γιορτή του να κάνει συγκέντρωση.
Αλλά της ράτσκας της κοντής της φταίει ο συνδυασμός.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Καλημέρα σας φίλοι μου, μετά λύπης μου διαπιστώνω πως ακόμα δεν έχετε μάθει να κάνετε σχόλια και γράφετε ότι σας κατέβει. Φοβάμαι πως θα με αναγκάσετε να δημοσιεύω μόνο σχόλια τα οποία έχουν σχέση με το άρθρο που δημοσιεύω. Δεν θα φταίω εγώ.

lastagiarkas είπε...

0 κυριος 7.55 είναι από τα γραφόμενα του πολυμαθής και μάλιστα γνωρίζει και ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ...Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε βουλγάρικα. σερβοκροάτικα άλβανικά τούρκικα κ.α. γλώσσες παρα μονάχα ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα τον παρακαλούσα πολύ να μας μεταφράσει τι σημαίνει στα Ελληνικά η λέξη ..."ράτσκα" !

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ευχαρίστως θα δημοσίευα φίλε ανώνυμε το σχόλιό σου για τον κυρ Μπάμπη, αν γι αυτά που γράφεις μου έδινες στοιχεία ή προσπαθούσες να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Αρένα η κρουά δεν θα γίνει.

Δημοσίευση σχολίου