ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Α.Ε.
ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
& ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μακεδονομάχων 10 Φλώρινα 53 100
ΑΦΜ 092418605 Δ Ο Υ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τηλ.: 23850 28350 ΦΑΞ: 23850 28338

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατανόηση διαβάσαμε την επιστολή της κ. Μαίρης Αντωνάκου, που αναφέρ...εται στο θέμα της διακοπής των νυκτερινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Φλώρινας από και προς Αθήνα. Πιστέψτε μας η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε αβασάνιστα ούτε δίχως να έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο, ακόμη και με μεγάλη ζημία της επιχείρησης, ωστόσο η οικονομική επιβάρυνση που προέκυπτε ήταν στα αλήθεια ασήκωτη για μια επιχείρηση με τα δικά μας μεγέθη. Η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω κρίσης, χτύπησε ιδιαίτερα το δρομολόγιο αυτό, που τους τελευταίους μήνες διεξάγονταν σχεδόν πάντοτε με μονό αριθμό επιβατών και με μεγάλη οικονομική ζημία μας.
Αξίζει να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι τα ΚΤΕΛ εξυπηρετούν κάθε γραμμή ακόμη και τις πιο άγονες, συνδέοντας τις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας με όσο το δυνατόν περισσότερα κέντρα, προσφέροντας όχι μόνον δημόσια συγκοινωνία αλλά και κοινωνικό έργο συνδράμοντας πολλές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και τους νέους, φοιτητές, στρατευμένους κλπ θεσπίζοντας ειδικά φθηνότερα τιμολόγια, ενώ ανταποκρίθηκε στο αίτημα για φθηνότερο εισιτήριο αφού διαθέτει τα φθηνότερα πανελληνίως εισιτήρια μετ’επιστροφής.
Το έργο αυτό όμως αποδεικνύεται ότι είναι αγώνας δύσκολος και δαπανηρός, αφού δεν τυγχάνει της οποιασδήποτε ενίσχυσης για το κοινωνικό μεταφορικό έργο που διεξάγει, σε αντίθεση με άλλα μέσα δημόσιας μεταφοράς που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τελικά από όλους μας, αν και παράγουν συνεχείς ζημίες.
Εξετάζουμε κάθε δυνατότητα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των επιβατών μας και χαιρόμαστε να διαπιστώνουμε ότι κινούνται δυναμικά συλλέγοντας υπογραφές για να στηρίξουν το αίτημά τους. Στην προσπάθεια αυτή δηλώνουμε απολύτως αλληλέγγυοι, ευχόμενοι να υπάρξουν ευαίσθητοι κρατικοί παράγοντες που θα σκεφθούν επιτέλους -όπως κάνουν σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια- τις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Για το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ

Σαράντης Γεωργακόπουλος
Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου