9:56 π.μ.

Bγαίνει προς πώληση η "μικρή ΔΕΗ"

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |




                                                                                                      
  «Σάρκα και οστά» θα λάβει τις επόμενες ημέρες μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις, αυτή της ΔΕΗ, καθώς θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», που αφορά στην πώληση του 30% του παραγωγικού δυναμικού και του εμπορικού χαρτοφυλακίου της σημερινής Επιχείρησης. Πρόκειται για τη δεύτερη πράξη στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της επιχείρησης ηλεκτρισμού που ξεκίνησε με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, εταιρείας 100% θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει και διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται εντός των ημερών, μόλις εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τον διαχωρισμό και το πέρασμα σε άλλη εταιρεία, τη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, παραγωγικών μονάδων συνολικής ισχύος 2.400 MW. Από αυτές τα 1.400 MW θα αντιστοιχούν σε λιγνιτικές μονάδες μαζί με τα ορυχεία λιγνίτη που τους αντιστοιχούν και τα υπόλοιπα σε υδροηλεκτρικά (500 MW) και σε εργοστάσια με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Στη νέα εταιρεία, σύμφωνα με την υπουργική πράξη που έχει δημοσιευτεί από το καλοκαίρι, θα περάσουν αναλογικά τόσο το 30% του εμπορικού χαρτοφυλακίου όσο και οι υποχρεώσεις της μητρικής που αντιστοιχούν.

Η νέα εταιρεία θα πωληθεί. Οσο για τις μονάδες που θα περάσουν στο νέο σχήμα, πληροφορίες στο παρελθόν ανέφεραν τη Μελίτη στη Φλώρινα και το Αμύνταιο από τους λιγνίτες, τα υδροηλεκτρικά του Νέστου και τη μονάδα φυσικού αερίου της Κομοτηνής. Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, που έχουν διαμηνύσει την κάθετη αντίθεσή τους. -

See more at: http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/90285/Default.aspx#sthash.LtGi7p3v.dpuf

6 comments :

ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε...

http://vounisios.pblogs.gr/2014/03/dehpwlhthhkan-ola-ta-fileta-twn-ahs-ftwhoghrokomeio-h-ellas.html

Ανώνυμος είπε...

Ρε Στάθη παζάρι το Δήμο Φλώρινας κάνεις για την οφειλόμενη αρνητική σου ψήφο στην πώληση της ΔΕΗ Φλώρινας;
Ο Κασαπίδης όταν καταψήφισε και ανεξαρτητοποιήθηκε τί έπρεπε να ζητησει τη θέση του Δακή;

Ανώνυμος είπε...

H μικρή ΔΕΗτσα κάθεται και κλαίει τι δεν την πουλάνε οι φιλενάδες της.
Σήκω επάνω σκούπισε τα μάτια σου, δια δες το Δήμαρχο κι αποχαιρέτισε!

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουλιέται δημοσία περιουσία αντί πινακίου φακής . Οι ιδιώτες που θα την αγοράσουν είναι τρελοί και έχουν λεφτά για πέταμα. Προαπαιτουμενο του μνημονίου και της τρόικας. Εδώ στην Φλωρινα οι πολιτικοί μας αδιαφορούν προκλητικά και ασχολούνται μονο με τις δημοτικές εκλογές, λες και αυτο ειναι το πρόβλημα. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΗΛΙΑΔΗΣ - ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ. Ο ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ;

Ανώνυμος είπε...

εεεεε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητάει δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ.
Δεν ζητάει όμως βουλευτικές και δημαρχιακές θέσεις για αντάλλαγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός ΄Σύριζα τι λέει ; τον ύπνο του δικαίου;

Δημοσίευση σχολίου