10:33 μ.μ.

OΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ – Παύλος Αλτίνης για τη μικρή ΔΕΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 

Ο Παύλος Αλτίνης δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Νομάρχης Φλώρινας υπήρξε μια ξεχωριστή παρουσία στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που διεξήχθη στη Φλώρινα με μοναδικό θέμα τη Μικρή ΔΕΗ. Κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με εμπεριστατωμένο και ξεκάθαρο πολιτικό  λόγο, απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
 
Εν πρώτοις απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Δακή, θίγοντας ευθέως την ατολμία του κ. Δακή να επιρρίψει ευθύνες στη κυβέρνηση Σαμαρά και στον ίδιο τον κ. Σαμαρά για την απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. 
 
«Ποιος πουλάει τη ΔΕΗ κ. Δακή; Εμείς, εγώ ή εσείς;                                                               
Αυτοί που ξεπουλάνε τη ΔΕΗ δεν είμαι εγώ, δεν είστε εσείς.                                                   
 Ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Γιατί δεν λέτε  ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και μιλάτε σε τρίτο πρόσωπο «έκαναν», «έφτασαν»; Γιατί αποφεύγετε να πείτε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά; 

Τόνισε την απουσία προτάσεων από μέρους του κ. Δακή και χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ως απλή δημοσιογραφική  αναφορά.
Επέρριψε ευθύνες για την ανυπαρξία  άμεσων δράσεων και αντιδράσεων  από μέρους της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη τα τελευταία χρόνια, την εποχή που άρχισε να συζητιέται το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
«Δεν είναι καινούργιο το πρόβλημα με τη ΔΕΗ. Το ξέρουμε τουλάχιστον δυό χρόνια και δεν κάνουμε τίποτα.  Καθόμαστε και βελάζουμε στη Περιφέρεια σαν πρόβατα που πάνε για σφαγή το Πάσχα»!

Αφού αποτύπωσε με σαφήνεια  τις θέσεις του στη πολιτική Δακή στο θέμα της ΔΕΗ, με ευστοχία έθιξε τη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά.
Είπε ο κ. Αλτίνης: «Λένε πως η ΔΕΗ πρέπει να πουληθεί επειδή δεν λειτουργεί παραγωγικά, επειδή υπάρχει κακοδιαχείριση. Ποιός φταίει; Ο μέσος εργαζόμενος; Δεν πείθομαι πως φταίνε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ . Φταίνε τα κομματικά επιτελεία, Αυτοί που ασκούν εξουσία. Αυτές οι λίγες οικογένειες  που νέμονται την εξουσία,  και πλουτίζουν εδώ και τόσα χρόνια , τόσες γενεές στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και για να το λύσουν θέλουν να πουληθεί η ΔΕΗ. Αυτοί επωφελήθηκαν, αυτοί γέμισαν τις τσέπες του. Υπάρχει κανείς από δω μέσα που πιστεύει πως όταν πουληθεί η ΔΕΗ δεν θα πέσουν μίζες; Εγώ το υποψιάζομαι ότι θα πέσουν μίζες.»

Έριξε φως στο θέμα της πώλησης, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας πως «κάτι άλλο παίζει» και μας έκανε κοινωνούς της φήμης περί επαναλειτουργίας των γερμανικών ανθρακωρυχείων.
Είπε: «Το άνοιγμα των γερμανικών ανθρακωρυχείων, σε περίπτωση που ισχύει αυτή η φήμη, γεωπολιτικά σημαίνει τη σύγκρουση της Δύσης με τη Ρωσία. Η Ρωσία σήμερα τροφοδοτεί τη Δύση με αέριο και πετρέλαιο. Όταν και εάν ανοίξουν τα γερμανικά ανθρακωρυχεία,  ο λιγνίτης της Ευρώπης αποκτάει σημασία και αξία. Και ο δικός μας ο λιγνίτης αποκτάει σημασία και αξία.  Είναι σκόπιμο σε αυτή τη χρονική περίοδο να δώσουμε σε χέρια αγνώστων αυτόν τον εθνικό πλούτο;»

Τέλος και για μία ακόμα φορά, κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον κ. Δακή να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον  βαλέτω.  Να μην μετακυλίουμε τις ευθύνες στους βουλευτές εάν δεν αναλάβουμε πρώτοι εμείς τις ευθύνες μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει τίποτα για το θέμα αυτό.»
Με ξεκάθαρες θέσεις τόνισε: «Είμαι υπέρ μιάς  ΔΕΗ η οποία θα λειτουργεί με δημόσιο έλεγχο και θα λειτουργεί υπέρ του λαού και του έθνους όχι προς όφελος ορισμένων και εκλεκτών.»

Ο επίλογος για όσους άκουσαν – αν άκουσαν τον κ. Αλτίνη- θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημα της πώλησης της ΔΕΗ.
Είπε: «Γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός. Εχθρός είναι μία πολιτική. Φορέας αυτής της πολιτικής είναι μία κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ένας άνθρωπος. Εάν θέλουμε να δώσουμε λύση πρέπει να σταθούμε απέναντι, να συγκρουστούμε πολιτικά με αυτή την κυβέρνηση. Όσοι διαφωνούν με την πώληση της ΔΕΗ, να παραδώσουν όλοι τις κομματικές τους ταυτότητες. Και να παραιτηθούμε αυτήν την στιγμή όλοι, και ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Και με δήλωσή μας υπογεγραμμένη και από τον Περιφερειάρχη και από όλους εμάς τους Περιφερειακούς Συμβούλους να καταγγείλουμε το κ. Σαμαρά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ότι ξεπουλάν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας.» 

Σύντομη και περιεκτική η τοποθέτηση του κ. Αλτίνη. Δυναμικές και με πολιτικούς όρους οι προτάσεις του. Και για γερά στομάχια. Θα ήταν χρήσιμο και αναγκαίο ίσως αν απευθύνονταν σε ένα ακροατήριο ώριμο να αναλάβει και να αποδώσει ευθύνες.
Ο κ. Αλτίνης, είναι ανέκαθεν ένας μοναχικός καβαλάρης. Δεν χαϊδεύει αυτιά και δεν προσκυνάει. Ασχολήθηκε  με την πολιτική επειδή θέλει να υπηρετεί ιδανικά και αρχές, και όχι για να αποκτήσει life style. Eίμαι βεβαία όμως, πως είναι από τους ολίγους ευτυχείς  και τυχερούς ανθρώπους που έχουν την πολυτέλεια να πορεύονται σε έναν δρόμο με αξίες και ιδανικά. Και ας είναι μοναχικός ο δρόμος του. Άλλωστε, τα δύσκολα είναι για τους λίγους …………

 Ντόρη Κουτουράτσα

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

Φαγώθηκαν να την πουλήσουν,μάλλον κάποιος κολητός της παρεούλας των κυβερνόντων θέλει να την αρπάξει με πέντε παράδες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ; ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ,ΨΑΧΝΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΦΑΛΗ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ. Ο ΠΑΥΛΟΣ Ο ΑΛΤΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου