Άλλο πάλι κι αυτό! Ασυνήθιστο δεν θα το έλεγα, διότι στον δήμο Φλώρινας , φαίνεται πως ισχύει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Το τμήμα της ξιφασκίας της ΓΕΦ είναι ένα ιστορικό τμήμα που από αυτό,  γεννήθηκε η ξιφασκία στη Φλώρινα και δημιούργησε γενεές ξιφομάχων που ανέδειξαν τη Φλώρινα.                  
 4 δεκαετίες θα συμπληρώσει η λειτουργία του τμήματος, - από το1977-   που δυστυχώς, ούτε στοιχειώδη αναγνώριση δεν έχει από τη σημερινή δημοτική αρχή! Έχει μάλλον κακομεταχείριση που θεωρείται σε τελική ανάλυση ύβρις στη κυριολεξία. Ύβρις  για το παρελθόν του τμήματος ξιφασκίας της ΓΕΦ που έχει καθορίσει το αθλητικό μέλλον της Φλώρινας, ύβρις για το παρόν που μετράει ΧΡΥΣΑ μετάλλια στη σπάθη, ύβρις για το μέλλον των νέων της πόλης που ασχολούνται με το άθλημα! 

Το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, επέλεξε να αποκαταστήσει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο  του συνδυασμού του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου κ.   Κεσίδη- προπονητή στίβου, που απασχολεί μερικά παιδάκια για να του περνάει η ώρα, και να του παραχωρήσει τη αίθουσα, αφού "πέταξε" έξω τους ξιφομάχους!  Φυσικά με ομόφωνη απόφαση!  και με τη δικαιολογία ανακατανομής χρήσης της των αιθουσών! 

 Έτσι, οι Φλωρινιώτες ξιφομάχοι της ΓΕΦ, , δύο μέρες πριν τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια Βουλγαρίας, με καταρρακωμένη ψυχολογία, αντίκρισαν το λουκέτο στην είσοδο της αίθουσας όπου έκαμναν τις προπονήσεις τους στη σπάθη, το ένα από τα τρία όπλα της ξιφασκίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, γιατί ο χώρος προπονήσεων είχε παραχωρηθεί σε έναν ……. σύλλογο  της πόλης!!! 

Φρέσκες πληροφορίες, σήμερα 2-12-2014, μας λένε πως ο κ. Κεσίδης δεν έχει καν σύλλογο! Καθότι άνεργος, κοιτάει, λένε,  να βγάλει κανένα χαρτζηλίκι και το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, φρόντισε γι αυτό, εις βάρος της ξιφασκίας!!! Δηλαδή, δημόσια περιουσία, παραχωρήθηκε σε έναν ιδιώτη;;;;;  Είναι δυνατόν;;;  

Αλήθεια, ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος τι λέει για όλα αυτά; Είναι άμοιρος ευθυνών και ρίχνει το μπαλάκι στο δημοτικό συμβούλιο ή μήπως  "έριξε " την ιδέα! 

Στη  κρίση σας, αγαπητοί αναγνώστες η πρωτοβουλία του δήμου Φλώρινας! Αν θέλετε χειροκροτείστε το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση που πήρε. Να μη ξεχάσετε να συγχαρείτε και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού για τη θέση που πήρε και για τη θέση που δεν πήρε! Δηλαδή διπλό χειροκρότημα! Ανοίξτε τη παλάμη σας στον δήμαρχο και ζητείστε το έλεος από τον Ιωάννη τον Ελεήμονα! 

Το αθλητικό μέλλον της Φλώρινας, όπως φαίνεται, μάλλον υπονομεύεται από το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας. χάριν μικροεξυπηρετήσεων! 

Ντόρη Κουτουράτσα 

19 comments :

Ανώνυμος είπε...

Κρουά ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Βοσκόπουλος δεν μπορεί ν'ασχοληθεί με την ΓΕΦ, έχει άλλα ντέρτια. Πολλά λέγονται για ΣΔΟΕ, για λογαριασμούς, για δεσμεύσεις. Αν αληθεύουν, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν αληθεύουν, τότε τα βλέπω στριμόκωλα για την δημαρχάρα Φλώρινας.

Να δούμε αν θα βρεθεί δημοσιογράφος να ρωτήσει τον δήμαρχο αν αληθεύουν αυτά που λέγονται. Ή θα συνεχίσουν να είναι πολιτικά ορθοί και να μην στεναχωρούν την εξουσία.

Εσύ πάντως Κρουά μην ρωτάς. Εσύ ήδη έκανες αγώνα. Άσε να δούμε αν και κανένας άλλος έχει κάκαλα στην ρουφιανοκρατούμενη κωλοχαράδρα των γλειφτών και των προβάτων.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την ύβρι, έρχεται και η ΝΕΜΕΣΙΣ. Η ώρα του Βοσκόπουλου ήρθε. Και του κοπαδιού του. Σαν δεν ντρέπονται ολόκληροι άνδρες να γκρεμίζουν ότι με κόπο χτίστηκε στη Φλώρινα! Θυσίασαν το τμήμα ξιφασκίας για να ξεπλένουν μία υποχρέωση σε έναν που κατέβηκε υποψήφιος του Βοσκού. Ποιός ξέρει πως θα ξεπληρώνει ο Βοσκόπουλος τον καθένα. Γιατί όλοι κατέβηκαν μαζί του για το προσωπικό τους συμφέρον. ΤΏΡΑ ας πληρώσει ο βοσκός. όχι μόνο να ξεπληρώνει αλλά να πληρώνει. Αν του αφήσει λεφτά το ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ο Βοσκόπουλος είναι γνωστός.
Ζήλεψε όμως τη δόξα του και ο Καραγκιοζίδης και να τα αποτελέσματα.
Πολλοί λέγανε ότι ο Άκης!!!!!! - άκου Άκης - είναι κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο, πιο ευγενικό, πιο ντόμπρο.
Για όσους δεν ξέρανε. Ο Καραγκιζίδης λοιπόν είναι σαν τον ελέφαντα!!! θυμάται!!!.
Ξεπέρασε τον Βοσκόπουλο και δικαιωματικά πια περιμένει στη γωνία τις εξελίξεις για να αναρριχηθεί.
Όχι τη ΓΕΦ αλλά ούτε ιερό και όσιο δε θα σεβαστούν για το βόλεμα των κολλητών.
Τι σου είναι όμως η Φλώρινα. Με αυτά που γίνονται ο Βοσκόπουλος βγαίνει πιο δυνατός. Γιατί τέτοιοι είμαστε. Ουρές θα κάνουν οι Φλωρινιώτες στο γραφείο του. Να γίνουμε κολλητοί, να κάνουμε καμία δουλειά.Να εξυπηρετηθούμε και ποιος γ.......ει δικαιοσύνη, χρηστή διοίκηση, συνολικό και όχι προσωπικό συμφέρον.
2 Δεκεμβρίου 2014 - 10:50 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ,,,, ΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ....ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,,,, !!!!

2 Δεκεμβρίου 2014 - 10:11 π.μ.

Ανώνυμος είπε...


Τι να λέμε τώρα! Η Φλώρινα δεν δικαιούται να παραπονιέται. Και λυπάμαι αλλά της αξίζουν τα χειρότερα. Αυτούς θέλανε στην εξουσία, ας τους λουστούν τώρα. Ότι σπέρνεις θερίζεις! Δεν είμαι κακός. Αλλά η αλήθεια με κάνει κακό! ΤΡΞΤΕ πρόβατα στο μανρί του βοσκού!

Ανώνυμος είπε...

H Φλώρινα σε 5 χρόνια δεν θα ανήκει στους Φλωρινιώτες, αλλά στους κολλητούς του συνδυασμού Βοσκόπουλου! Να το θυμάστε! Η ΠΟΛΗ ΕΑΛΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ένα νέο κοινωνικό πρόβλημα εμφανίζεται στη Φλώρινα. Οι μισοί που ψήφισαν Βοσκόπουλο για να βολευτούμ, αρχίζουν και ανησυχούν τώρα, διότι αν διογκωθεί το θέμα των αυθαιρεσιών από μεριά δήμου και αρχίσουν έλεγχοι θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα, Οι άλλοι μισοί, αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν και αισθάνονται στο βάθος ένα είδος ικανοποίησης με γεύση εκδίκησης. Σαν να λένε..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! Δεν καταλαβαίνουν όμως έτσι η παράδοση της πόλης είναι καθολική και σε 5 χρόνια θα κλαίνε και αυτοί το μέλλον των παιδιών τους. Εδώ στη Φλώρινα κανείς δεν έχει μέλλον. Ένα εφήμερο παρόν να ψιλοβολευτούμε και να φαμε κανένα ψιχουλάκι

Ανώνυμος είπε...

Πόσα ακόμα θα δούμε! Επί νομαρχίας Βοσκόπουλου είχαμε τον προυπολογισμό των έργων σε σαλάμι προκειμένου να ξαναβγεί ο Βοσκόπουλος δήμαρχος. Η περίπτωση της κολλητής του Ζέτας μας απασχόλησε κανά 5 χρόνια και δεν αποκλείεται να επανέλθει. Από το τίποτα την έκανε δ/ντρια, Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κλπ κλπ , μέχρι και γενική δ/ντρια του δήμου αποπειράθηκε να τη κάνει. Κλασσικές οι περιπτώσεις κολλητών, απ ευθείας αναθέσεων. Πήρε και μερίδα του τύπου. Τον έναν τον έβαλε σε διασυνοριακό πρόγραμμα για να γαυγίζει καλύτερα, τον άλλον τον έκανε πυροσβέστη και της άλλης της έστρωσε τη φωνή με μερικά χιλιάρικα για να ακούγεται και να διαβάζεται! Τώρα, διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία το ΔΑΚ σαν να είναι προσωπική του περιουσία. Καλά ο κόσμος της Φλώρινας είναι φτωχός στο πνεύμα και τη τσέπη. Η δικαιοσύνη όμως τι κάνει; Τόσο δύσκολη είναι η περίπτωση Βοσκόπουλου ή όλα αυτά δεν είναι τίποτα;

Ανώνυμος είπε...


O Βοσκόπουλος με δημόσιο χρήμα έχει εξ - αγοράσει σχεδόν τη μισή Φλώρινα! Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

O Δημαρχος η αυλη του και μερικα τσιρακια του κανουν οτι θελουν την ωραια μας Φλωρινα.Ευγε σε ολους μας.Υπομονη πεντε χρονια θα περασουν.

Ανώνυμος είπε...

όλα αυτά τα χρονιά απο όλους τους δημάρχους ο πιο βολεμένος σύλλογος ειναι η ξιφασκία όλες της επιχορήγησης του δήμου αυτοί τις περνάν

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

5.31 εξαρτάται για ποιόν σύλλογο ξιφασκίας μιλάς, Αν εννοείς τον Ο ΞΙΦ Τσώκα - Καλυβιάνο έχεις απόλυτο δίκιο. Και δεν περνούν σ αυτούς μόνο οι επιχορηγήσεις του δήμου, αλλά έχουν περάσει και εκτοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχορμηγήσεις του Υπουργείου Αθλητισμού. Εδώ μιλάμε τη ΓΕΦ, απ όπου ξεκίνησαν οι του ΟΞΙΦ . Το τμήμα της ΓΕΦ παρ όλες τις μοναδικές διακρίσεις και σε πανευρωπαικό επίπεδο, είναι η πλέον αδικημένη.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ, πως δεν αναφέρθηκε κανένας στις καθιερωμένες ετήσιες επιχορηγήσεις του ΟΞΙΦ από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ξέρετε για πόσα λεφτά μιλάμε;;; Ξέρετε πόσα χρήματα διαχειρίζονται κάθε χρόνο ο Τσώκας με τον Καλυβιάνο;; Και ξέρετε πόσα περισσεύουν;;; ΠΟΛΛΑ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ..

Ανώνυμος είπε...

O Boσκόπουλος έστειλε τους ξιφομάχους της ΓΕΦ στον ΟΞΙΦ!!! Κατάλαβες τώρα:

Ανώνυμος είπε...

auto einai kalo na syxoneutoun

Ανώνυμος είπε...

Ένα άθλημα πήγαινε καλά στη φλώρινα αλλά κ αυτό...το βλέπω να μαραζώνει! Καλή τιμωρία καμιά ανάθεση αγώνων απο την ομοσπονδία! !!!!

Ανώνυμος είπε...

10:20 η συγχώνευση θα ηταν καλή πριν κάποια χρόνια που ηταν κ ΑΛΛΟΙ στη γεφ! Τωρα ότι κ να γίνει η γεφ θα κλείσει! Δεν έχει άτομα οπότε μοιραία θα πανε στον οξιφ!

Δημοσίευση σχολίου