Το τυράκι το φάγατε, όλοι εσείς που επενδύσετε ελπίδες σε μία δημιουργική δημοτική αρχή για τα επόμενα 5 χρόνια! Τώρα πέσατε και στη ποντικοπαγίδα! Υπομονή, ένα χρόνο ακόμα μέχρι να ψηφιστεί το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Αυτό βέβαια δεν εγγυάται τίποτα.   Αλλά, να, για να έχετε σε κάτι να ελπίζετε! 

Λοιπόν. Έργα μηδέν για το 2015, ο δήμος Φλώρινας. Τελειώνουν  ότι έργα ήταν μισοτελειωμένα.                       Και αυτά με τον γνωστό τρόπο. Κατάτμηση της κατάτμησης, για να ωφελούνται οι κολλητοί - εργολάβοι. 

Τι σημαίνει κατάτμηση; π.χ. έχουν να κάνουν επισκευές σε σχολεία. Ο προυπολογισμός για  αυτά τα έργα  π.χ. είναι  50.000 ευρώ. Αντί να  βγάλουν το έργο σε διαγωνισμό για να πάρουν και έκπτωση, προτιμούν να το "σπάσουν", σε 5 ή 10 έργα - πάντα με απ ευθείας ανάθεση που σημαίνει ότι επιλέγεται ο εργολάβος, και αντί να κάνουν έργα, κάνουν μπαλώματα! Αυτό έκανε ο κ. Βοσκόπουλος και όταν ήταν νομάρχης! Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα.   

Η αντιπολίτευση ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Στάθης Κωνσταντινίδης καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο τους γνωστοποιήθηκε μετά κόπων και βασάνων και καταγγέλει:
"Δεν υπάρχουν νέα έργα. Σχεδόν στο σύνολο του αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων περιόδων. Σε έναν μάλιστα μεγάλο αριθμό έργων ακολουθείται η πεπατημένη των αναθέσεων. Έργα αγροτικής υποδομής και έργα περιβαλλοντικά μάλλον είναι ψιλά γράμματα." 

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν να συμπεριλάβουν στο τεχνικό πρόγραμμα τη μεγάλη αγαπημένη! Την ΑΝΦΛΩ! 100.000 ευρώ για επιστημονική υποστήριξη, θέλουν να δώσουν στην ΑΝΦΛΩ! Γιατί; Δεν έχει επιστημονικό προσωπικό ο δήμος Φλώρινας ή δεν επαρκεί. Και ποιό είναι σήμερα το επιστημονικό προσωπικό της ΑΝΦΛΩ; Μάλλον ποιός έχει μείνει στην ΑΝΦΛΩ;  

Εκτός και αν θέλουν να ενισχύσουν τη   δ/ νουσα σύμβουλο κ. Ζέτα Ρίζου, η οποία εδώ και έναν χρόνο δεν παίρνει ευρώ τσακιστό από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθότι οι έλεγχοι έχουν βγάλει απαγορευτικό πληρωμής. Και αν μπλόκαρε το ΣΔΟΕ τους τραπεζικούς λογαριαμούς της κ. Ζέτας, έ, καταλαβαίνετε, κάτι θα πρέπει να γίνει. Την είχαμε καλομάθει βλέπετε με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ και τώρα κακοπερνάει η καυμένη. Εσείς εν τω μεταξύ, συνεχίστε να μετράτε τα τελευταία ευρώ που σας έχουν απομείνει, για να βάλετε πετρέλαιο!  

Αυτά όλα διαδραματίσθηκαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου  που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας και την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή.

Φυσικά, η αντιπολίτευση καταψήφισε το σκανδαλώδες τεχνικό πρόγραμμα και τώρα πάμε για άλλα. 
Τουλάχιστον υπάρχει αντιπολίτευση, σήμερα στον δήμο Φλώρινας και αυτό θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε, μία στοιχειώδη αντίδραση , τη στιγμή που όλη η Φλώρινα, νοιώθει απογοητευμένη και εγκλωβισμένη! 

Ντόρη Κουτουράτσα 


10 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ...ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΥΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΧΩΡΙΑΤΑΚΙΑ....ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΕΔΩ, ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ .......ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...


Δηλαδή πως να νοιώθει η Φλώρινα, αν δεν νοιώθει απογοητευμένη και εγκλωβισμένη; 5 ΧΡΌΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΆ. Δηλαδή να μη δίνουμε σημασία; Μπόρα είναι θα περάσει; Κι εσύ απογοητευμένος και εγκλωβισμένος μου φαίνεσαι.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΕΔΩ, ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

αν περιμένουμε να ζήσουμε από τα λεφτά που μοιράζουνο κάθε Δήμαρχος η κάθε Βουλευτής ζήτω που καήκαμε. Παρόμοιες ΣΑΠΙΕΣ νοοτροπίες πολιτών με εξουσία οδήγησε στο σημερινό κατάντημα. Οι πάντες να περιμένουν πότε θα πέσει κανένα επιδοματάκι, καμιά αναθεσούλα, κανένα ρουσφετάκι καμία ΜΙΖΑ από τον τελευταίο κοπρίτη μέχρι και τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Αμα δεν ιδρώσει ο ΚΟΛΟΣ από πουθενά δέν έχει χαίρι . Αν περιμένεις από τον κάθε Δήμαρχο να ζήσεις Αν περιμένεις από τον κάθε Βουλευτη να βρείς δουλειά Αν περιμένεις σαν κράτος πότε θα έρθει το δάνειο για να ταίσεις Κάπως έτσι καλλιεργήθηκε μία άρρωστη νοοτροπία στην Ελλάδα που με μπάρμπα στην Κορόνη εξασφάλισες την ΑΡΠΑΧΤΗ σου. Σε αυτό βεβαίως βεβαίως συνέβαλαν όλα τα ΚΑΘΙΚΙΑ τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ που άμα γίνει κυβένρηση θα είναι ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ όλης αυτής της αρρωστημένης νεοελλαδικής νοοτροπίας. Καληνύχτα και όταν δείτε να ξημερώνει στην Φλώρινα από την...νέα Δύση τραβήξτε στο τέλος και το καζανάκι να ξεβρωμίσει ο Τόπος.

Ανώνυμος είπε...

5:55 Μπορεί εσένα να σε βόλευε η εκλογή άλλου δημάρχου . Η αλήθεια είναι ότι η Φλώρινα εγκλωβίστηκε ανάμεσα στους δυο, ανάμεσα στην σκύλα και την Χάρυβδη.

Ανώνυμος είπε...

12:28 Αυτή που λες είναι η ουσία του θεματος

Ανώνυμος είπε...

O Στάθης που επιμένει να είναι παντού υποψήφιος κάνει μόνο κακό στην Φλώρινα!

Ανώνυμος είπε...

11.22. O Στάθης ειναι μία καλή δικαιολογία για όσους δεν θέλουν να δουν τη καμπούρα τους. Άσε τον Στάθη και πιάσε τον Βοσκό τώρα και πες μας για το το τεχνικό πρόγραμμα πως σου φάνηκε

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα η καμπούρα του Στάθη είναι τόσο μεγάλη που σκέπασε τις ανομίες του Βοσκού και γιαυτό ξανατρώμε στη μαπα το βοσκό.

Ανώνυμος είπε...

den psifisoun ton proipologismo tou dimou k katakrinoun ,k psifisoun ton proipologismo tou kratos pou einai to pio sofaro k eseis ton stirisete

Ανώνυμος είπε...

Κατατμήσεων συνέχεια: 1 έργο, 1 εργολάβος και ως συνήθως κατάτμηση ώστε να γίνουν απευθείας 2 αναθέσεις και "γλυτώσουμε" τον διαγωνισμό.

Πρώτη ανάθεση https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%A4%CE%A9%CE%97%CE%99-5%CE%9D%CE%A5?inline=true
Δεύτερη ανάθεση https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%91%CE%A69%CE%A9%CE%97%CE%99-5%CE%983?inline=true

Αλλά τελικά τους τσάκωσε ο έλεγχος https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A6%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%A11%CE%93-%CE%9D%CE%98%CE%A8?inline=true

Δημοσίευση σχολίου