Ο Χρήστος Εμμανουηλίδης είναι ιατρός ογκολόγος - παθολόγος. Ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 15 χρόνια και δέχεται ασθενείς στο ιατρείο του και στο Διαβαλκανικό Κέντρο.  Μετά την επιτυχημένη  του καριέρα στις ΗΠΑ,- αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο UCLA -,ο επαναπατρισμός του ήταν μία νέα εμπειρία και μία σοκαριστική γνωριμία με την αναξιοκρατία σε όλο της το μέγεθος.                                                                                                                                 Η δύναμη του χαρακτήρα του, η παιδεία και  η κουλτούρα του, η βαθιά γνώση του αντικειμένου του, τον βοήθησαν να αντισταθεί στις προκλήσεις του κατεστημένου και να διατηρήσει την ακεραιότητά του ως άνθρωπος και ως επιστήμων.

Oi φίλοι του γνωστού γιατρού, επιβεβαιώνουν με τη στήριξή τους τη πίστη στις αρχές του, την εμπιστοσύνη που τρέφουν στο πρόσωπό του και  συμπλέουν μαζί του στο ΠΟΤΑΜΙ.
Ένα νέο ρεύμα φίλων που έχει  την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να συνομιλήσει μαζί του, διαπιστώνει  πως ο Χρήστος Εμμανουηλίδης, δεν μοιάζει με τους άλλους.  , 

Η γνωριμία του  με το ΠΟΤΑΜΙ αποτέλεσε μία δημιουργική διέξοδο για τις κοινωνικές του ανησυχίες και η υποψηφιότητά του στην Α΄Θεσσαλονίκης , καθορίζει το νέο ύφος και το νέο ήθος του πολιτικού που πρεσβεύει το ΠΟΤΑΜΙ και έχει ανάγκη και η πολιτική και η κοινωνία. 

Μια βόλτα στο ΠΟΤΑΜΙ μαζί του, μπορεί να γίνει μία ενδιαφέρουσα εμπειρία και για σας. 


Συνέντευξη με τη Ντόρη Κουτουράτσα 

Κατεβαίνετε για πρώτη φορά υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης με το ΠΟΤΑΜΙ.                           Πως σας… πήρε το ΠΟΤΑΜΙ;   
Το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα, μια παράταξη που συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό αξιόλογων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα. Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν αναμειχθεί -όπως και γω- στο παρελθόν με την πολιτική αλλά το αποφάσισαν βλέποντας ότι τίποτε στην κατάσταση αυτής της χώρας δεν θα αλλάξει αν δεν μπούμε εμείς μπροστά για  να το αλλάξουμε.    Το Ποτάμι έχει «καθαρό μυαλό», δεν έχει «βαρίδια»του παρελθόντος  και προτείνει την πιο σωστή μέθοδο για να βγούμε από την κρίση.  Δηλαδή αλλαγή νοοτροπίας του Έλληνα και αλληλεγγύη.  Έχω 4 παιδιά που θέλω να μεγαλώσουν σε μια καλύτερη κοινωνία, όπως και τα παιδιά όλου του κόσμου.

Έχει αρχή και τέλος το ΠΟΤΑΜΙ;                                                                                                                   
Έχει αρχές και στόχους αλλά και τη μεθόδευση για την επιτυχία.  Το κυριότερο όμως είναι ότι έχει ανθρώπους με αρχές.

Μπορείτε να ορίσετε την αρχή και το τέλος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ;                                                         Αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα για ένα υγιές κράτος.  Τέρμα στην ανομία και στην φαυλοκρατία. 

Με τι μέσον θα πλεύσετε;                                                                                                                        Με την απλή λογική.                                                                                                                               Έχουμε ένα κομματικό κράτος σε χέρια άσχετων. Οι άξιοι και ικανοί, είναι παραγκωνισμένοι. Χρειάζεται αλλαγή διαχείρισης.

Πως είναι δυνατόν να χτίσετε χωρίς να γκρεμίσετε;
Ε, θ α χρειαστεί και να γκρεμίσουμε :Την διαφθορά, την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, την μισαλλοδοξία, τον παλαιοκομματισμό, τον ωχαδελφισμό… Ένα σωρό.                                                 Έχουμε πολλά να γκρεμίσουμε    για να αφήσουμε πίσω μας συντρίμμια το σάπιο σύστημα .Χτίζοντας μια δίκαιη κοινωνία ,ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ένα καλύτερο σύστημα υγείας, ένα καλύτερο σύστημα παιδείας και τόσα άλλα που έχει ανάγκη αυτή η χώρα και της τα έχουν στερήσει τόσοι κακοί πολιτικοί και τόσα χρόνια.                                                        Υπάρχει η γνώση για να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Έχουμε στο Ποτάμι πολύ ικανούς ανθρώπους. Η γνώση είναι δύναμη που μπορεί και μεταμορφώνει τα πράγματα. Οι προτάσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είναι μελετημένες από ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν. Έχουμε τη δύναμη της γνώσης.

Ποιό θα είναι το δικό σας λιθαράκι; 
Έζησα 15 χρόνια στην Αμερική, ήμουν καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.  Γύρισα γιατί αγαπώ την πατρίδα. Έχω δει πως δουλεύουν εκεί, πως πετυχαίνουν.  Είδα και τους συμπατριώτες μας πόσα πράγματα πετυχαίνουν.  Γιατί εκεί και όχι εδώ;  Μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς ένα κράτος αξιόπιστο και «έξυπνο» λειτουργικά. Αρκεί να το πιστέψουμε και να βάλουμε μπροστά απ το ατομικό συμφέρον το συμφέρον της κοινωνίας.Να βάλουμε μπροστά τον συνάνθρωπό μας.               Θέλω να βοηθήσω να φτιάξουμε μια κοινωνία αλληλλεγύης,                                                                 Ελληνικής αλληλεγγύης που ενώ είναι γνώριμη στα πέρατα του κόσμου στο εσωτερικό «χωλαίνει».Θέλω και μπορώ να συνεισφέρω με τις εμπειρίες μου τόσο στον τομές της Υγείας όσο και γενικότερα.

Ποια ευχή θα κάνατε εν όψει εκλογών;
 Να τολμήσουν οι Έλληνες μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή πολλών κομμάτων. Να μου δοθεί η ευκαιρία να έχω έναν ρόλο διεκδίκησης και δημιουργίας για να σταματήσει το «Παιδομάζωμα» των νέων μας από τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.                                                                            Η Ελλάδα χρειάζεται τους νέους, το μυαλό τους, την ενέργειά τους!  Η επιτυχία των ανθρώπων μας στο εξωτερικό να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να συμπαρασύρουμε την κοινωνία μας στην πρόοδο.  Αν απελευθερώσουμε τις δυνάμεις των Ελλήνων, αν καταφέρουν να έχουν ένα κράτος βοηθό και όχι αντίπαλο θα μεγαλουργήσουν. Για το καλό των παιδιών μας, τους το οφείλουμε.





                                                                                                                    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου