Την Τρίτη 20/1/2015 ο κ. Ευαγγέλου Ηλίας Υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, επισκέφθηκε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου. Κατά την επίσκεψη του, συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

« Η ακριτική μας Περιφερειακή Ενότητα είναι ένας καθαρά γεωργοκτηνοτροφικός νομός. Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και δυσχεραίνουν τη ζωή των γεωργοκτηνοτρόφων σε όλα τα επίπεδα.
Ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, είναι η εξευτελιστική τιμή πώλησης του γάλακτος και του κρέατος.                                                   Το γάλα πουλιέται από τον παραγωγό στους εμπόρους στα 0,25 ευρώ και φθάνει στο ράφι των σούπερ μάρκετ στα 1.20 ευρώ.
Η τιμή του βοδινού κρέατος ξεκινάει με  4 ευρώ και πολλές φορές φθάνει στον καταναλωτή με 9 ευρώ και πάνω .

Έχει καταντήσει το εμφιαλωμένο νερό που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, να είναι πιο ακριβό από την τιμή που πουλάει ο παραγωγός το γάλα στις γαλακτοβιομηχανίες.

Τεράστια η εκμετάλλευση από την μεριά των μεσαζόντων – μεγαλεμπόρων με οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των παραγωγών προκειμένου να πλουτίζουν οι ίδιοι.


«ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ» - Ν’ ανταμείβεται όπως τους αξίζει ο κόπος των παραγωγών
Για να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία μιας δυνατής Ένωσης Κτηνοτρόφων με μέλη όλους τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της Π.Ε. Φλώρινας. Η Ένωση αυτή θα είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ παραγωγών και αγοραστών γάλακτος και κρέατος και θα είναι αρμόδια για το κλείσιμο των συμφωνιών τόσο για την πώληση του γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες όσο και για την πώληση του κρέατος στους μεγαλέμπορους κρέατος. Έτσι, μέσα από αυτή την Ένωση κτηνοτρόφων, οι παραγωγοί της περιοχής μας θα πετύχουν πολύ καλύτερη τιμή πώλησης και στο γάλα αλλά και στο κρέας.

  Ποτέ οι Βουλευτές της περιοχής μας μέχρι τώρα δεν «έσκυψαν» στα τόσο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας. Ποτέ τους δεν κάθισαν ν’ ακούσουν τα προβλήματα αυτά. Ποτέ τους δεν έκαναν προτάσεις για την επίλυση τους. Και τέλος, ποτέ τους δεν  διεκδίκησαν από την Κεντρική κυβέρνηση λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

 Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και έχω μεγαλώσει μέσα στην αγροτιά βιώνοντας στο «πετσί» μου τα προβλήματα της. Είμαι το παιδί του κάθε  αγρότη και αγρότισας στην Φλώρινα. Είμαι το δικό τους παιδί και χαίρομαι που μου δίνετε η ευκαιρία αυτή τη στιγμή να διατρανώσω το πρόβλημα και να αναζητήσω λύσεις στο παρόν και στο μέλλον.   

Με εκτίμηση,
Ευαγγέλου Ηλίας – Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας 




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου