Oι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ είναι πολιτιστικός σύλλογος  στη Κολχική, από το 1982, που κουβαλάει 33 χρόνια πολιτιστικής δραστηριότητας .
Τα τελευταία 15 χρόνια, με την άδεια του τ. δημάρχου κ. Αιμίλιου Ασπρίδη, χρησιμοποιούσε μία αίθουσα του νηπιαγωγείου του  δημοτικού σχολείου Κολχικής  για τη φύλαξη της υλικοτεχνικής υποδομής του Συλλόγου.
Στον χώρο του σχολείου που σήμερα δεν λειτουργεί, στεγάζεται ένα μικρό μουσείο το οποίο έχει στηθεί με τις φιλότιμες προσπάθειες της δασκάλας κ. Μαριγώς Σφέτκου και με τη βοήθεια των κατοίκων που προσέφεραν πολλά αντικείμενα προς έκθεση.                                                                   Μέσα από διαδικασίες και με τη συναίνεση των κατοίκων το Μουσείο, το διαχειρίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργοναύτες.
Μία από τις 4 αίθουσες του σχολείου, χρησιμοποιούσε και η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ επένδυσαν πολλά χρήματα για τη συντήρηση του σχολείου, διαμόρφωσαν τον προαύλιο χώρο με προβολείς και κιόσκια, έβαλαν κάγκελα για τη φύλαξη της περιουσίας του συλλόγου κλπ.κλπ.

Και ενώ η ζωή κυλούσε ήρεμα και ωραία στη Κολχική, μία ωραία ημέρα, ενημερώνεται ο Σύλλογος πως στο δημοτικό Συμβούλιο στις 10-12-2014 πρόκειται να συζητηθεί η έξωσή τους και να δοθεί όλο το σχολείο στη ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ, με εισήγηση του κ. Σίπκα.
Ανέτοιμοι και εμβρόντητοι οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ παρευρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητιούνται προτάσεις για τη συστέγαση των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ και της ΔΟΞΑΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ.           Και ενώ δόθηκε σε όλους η εντύπωση πως το δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίσει τη συστέγαση,   διαπιστώνουν οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ μέσα από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πως με την υπ αριθμόν  465/ 10-12 - 2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το σχολείο παραχωρείται στη ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ!


Μέσα στο καταχείμωνο, η εξεύρεση νέας αίθουσας για τη φύλαξη της περιουσίας του Συλλόγου δεν ήταν εφικτή. Ξεκινάει λοιπόν ένας μαραθώνιος επαφών με το δήμο Φλώρινας να παρατείνει τη εκτέλεση της απόφασης. Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με επιστολή στις 21-12-2014 ζητούν παράταση επικαλούμενοι την αδυναμία εξεύρεσης νέου χώρου. Στις 7-1-2015 και μετά από συνέλευση με τους κατοίκους της Κολχικής, οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, απελπισμένα και πάλι, εγγράφως ζητούν παράταση.  

Εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, προφορική ή γραπτή από μέρους του δήμου Φλώρινας, στις 3-2-2015 εμφανίζεται φορτηγό του δήμου Φλώρινας και υπό την επιτήρηση του κ. Σίπκα "πετάνε" έξω τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και φορτώνουν την υλικοτεχνική υποδομή στο φορτηγό.  

 Ρωτάμε:
1. Τι λένε τα πρακτικά του δημοτικού Συμβουλίου;
2. Ποιές θα είναι οι δραστηριότητες της ΔΟΞΑΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ εις το εξής στο δημοτικό σχολείο;
3. Πως τεκμηριώνει το αίτημά της η ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ και ποιός το υπογράφει;
4. Ποιός ακριβώς είναι ο Πρέδρος της ΔΟΞΑΣ ΚΟΛΧΙΚΗΣ και ποιό είναι το ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας;
5. Ο δήμος Φλώρινας τι προτείνει για τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ;

Ντόρη Κουτουράτσα

    

19 comments :

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι όποιο χωριό δεν έβγαλε πρόεδρο ( το παιδί του facebook) του βοσκού.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
ΣΧΟΛΙΟ? Τι σχόλιο? Μιά ακόμα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ πό τη Δημοτική αρχή. Απορώ γιατί εκπλήσσεσαι Ντόρη. Ακόμα είμαστε στην αρχή... Το μόνο που περιμένω να δω είναι την αντίδραση από κάτι "καλά παιδιά" της Κολχικής που έτρεχαν με τον "ΒΟΣΚΟ...

6 Φεβρουαρίου 2015 - 10:34 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε απαντήσεις...
ΓΟΥΖΟΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΆ Η ΔΌΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΊΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΑΠΌ ΤΟ 1981 ΕΩΣ ΣΉΜΕΡΑ. ΚΑΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΔΕΝΊΖΕΤΑΙ. Η ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ. ΕΊΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΌ ΆΛΛΟ ΧΩΡΙΟ ΜΆΛΙΣΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Ανώνυμος είπε...

Ντορις επειδή σε παρακολουθώ και για να σε βοηθήσω η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη. Την έχει ψηφίσει και ο εκπρόσωπος της κοινότητας αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Κατά τα άλλα δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα Ο πολιτισμός είναι για όλους και μπορεί να μας ενώνει

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Eρωτηθής για το θέμα ο Δήμαρχος στο ραδιο Λέχοβο χθες προσπαθώντας να αποποιηθεί για αλλα μια φορα των ευθυνών του εθεσε το εξής ρητορικό ερώτημα.."Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι Αργοναύτες Κολχικής εχουν πρόβλημα στο να δημιουργήσει η Δοξα Κολχικής νεο μορφωτικό σύλλογο?"Και ρωτώ,πότε τέθηκε ενα τέτοιο θέμα?πότε ειπαν οι Αργοναύτες δεν θέλουν εναν δεύτερο σύλλογο?Το μόνο που ζήτησαν με ολους τους τρόπους ήταν το αυτονοητο,να κρατήσουν αυτο τον μικρό χώρο που επι μια δεκαετια στέγαζαν την περιουσία του χωριού.

Αυτό που προκαλεί αγανακτηση ειναι ότι ότι γίνεται γίνεται για λόγους διαφορών που προκύψανε από τις δημοτικές εκλογές,οι δύο σύλλογοι μπορούσαν μια χαρά να συνυπάρξουν κατέχοντας η Δοξα το μεγαλύτερο χώρο του σχολείου και οι Αργοναύτες ενα πολύ μικρό (αυτό τον οποίο εως τωρα κατείχαν νόμιμα με παλαιότερη αποφαση δημοτικού συμβουλίου) για τις ανάγκες του.

Επωφελούμενος ο φερόμενος(δεν εξελεγει ποτέ απο εκλογική διαδικασία) προεδρος την Δοξας Κολχικης και κάποιοι απο το μη νόμιμο διοικητικο του συμβούλιο απο την γνωστή συμεριφορά του Δημάρχου,κατέφυγαν σε αυτόν (αφου τον στήριξαν στις εκλογες) για να εκφράσει μάλλον τη δυσαρέσκειά του σε εκείνους που τόλμησαν να εχουν μια άλλη αποψη σχετικά με το ποιόν ηθελαν για Δήμαρχο της πόλης.

Το σίγουρο είναι ενα, επεται συνέχεια μείνετε συντονισμένοι......

6 Φεβρουαρίου 2015 - 1:40 μ.μ.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


1.Ο6 σ ευχαριτσούμε για το ενδιαφέρον. Δεν είπε κανείς πως η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση. Επειδή είχαν προηγηθεί προτάσεις για τη συστέγαση και κανένας δεν έφερε αντίρρηση όλοι μείνανε με την εντύπωση πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ήταν δίκαιη υπέρ των δύο σύλλόγων. Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά .μπορεί κανείς να ελέγξει το τι και το πως συζητήθηκε και με ποιες διαδικασίες η Πρόεδρος κ. Μούσιου πρότεινε τη ψήφιση της εισήγησης.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


1.Ο6 σ ευχαριτσούμε για το ενδιαφέρον. Δεν είπε κανείς πως η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση. Επειδή είχαν προηγηθεί προτάσεις για τη συστέγαση και κανένας δεν έφερε αντίρρηση όλοι μείνανε με την εντύπωση πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ήταν δίκαιη υπέρ των δύο σύλλόγων. Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά .μπορεί κανείς να ελέγξει το τι και το πως συζητήθηκε και με ποιες διαδικασίες η Πρόεδρος κ. Μούσιου πρότεινε τη ψήφιση της εισήγησης.

Ανώνυμος είπε...

1) Βγήκε ο σύλλογος από το χώρο που στεγάζεται τόσα χρόνια;
2) Αναφέρθηκε πότε κάποιος για το μουσείο που στεγάζεται σε χώρο του σχολείου;
3) Μήπως δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Κολχική όπου μπορούν να αποθηκευτούν τα τραπέζια και οι καρέκλες που ανήκουν στο σύλλογο (Αργοναύτες);
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι δημόσιοι χώροι ενός τόπου ανήκουν σε συγκεκριμένα άτομα/συλλόγους.. Και αν είναι καλύτερο για έναν τόπο να "χαλάμε" την εικόνα ενός σχολείου χρησιμοποιώντας το σαν αποθήκη και όχι με κάποιον καλύτερο τρόπο...

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνυμο 1:06

Φίλε αναγνώστη,για να βοηθήσω κι εγώ εσένα εχω να σου πω οτι ο εκπρόσωπος(πρόεδρος)της κοινότητας δεν ψήφισε ποτέ αυτό.

Η εισήγηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με απαίτηση της Δόξας Κολχικής εκανε λόγο για δύο συν δύο βοηθητικες αίθουσες του Δημοτικού σχολείου Κολχικής δηλ ολο το σχολείο.

Τα οσα διημείφθησαν κατα την διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου και στα οσα τελικά κατέληξαν να συμφωνήσουν ΟΛΟΙ οι δημοτικοι σύμβουλοι μαζί και ο προεδρος της κοινότητας με τον πρόεδρο των Αργοναυτών δεν εχουν καμια σχεση με την απόφαση που τελικά πάρθηκε.

Με λίγα λόγια ζήτησαν να τους παραχωρηθεί ι αίθουσα την οποία ηδη κατειχαν ωστε να παραμείνουν τα υπάρχοντας τους μεσα..ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ..

Μη γνωρίζοντας οι εκπρόσωποι(κοινοτητας και Αργοναυτών) αλλα και στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι οτι ασχετα απο το τι αναφέρεται στην αιθουσα αυτο που τελικα ψηφίζεται ειναι η εισήγηση,επεσαν θύματα αγνοιας για τη οποία ευθυνεται η Προεδρος του Δημοτικου συμβουλίου η οποία όφειλε να ενημερώσει βλέποντας πως αυτά στα οποιά συμφώνησαν απαντες οι παρευρισκώμενοι δεν εχουν καμία σχέση με την εισήγηση.

θα επρεπε να συνταχθει εκ νεου η εισήγηση αφου το τελικο ναι η οχι αφορα σε αυτην και μονο σε αυτην.

Κι επειδή τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά υπάρχουν κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ανακρίβειες του τύπου αυτα φήφισαν αυτα πήραν.

Ανώνυμος είπε...

2.51 εσύ που τα ξέρεις όλα, η αποθήκευση σε ενοχλεί; Τη συντήρηση που έκαναν τόσα χρόνια οι Αργοναύτες στο σχολείο τη ξέρεις; Αν έχει 4 αίθουσες το σχολείο και από τη στιγμή που δεν λειτουργεί ως σχολείο , να δοθεί σε 4 συλλόγους, όχι σε έναν. Δημόσια περιουσία είναι το σχολείο και ανήκει σε όλους. Μπήκες;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ΓΟΥΖΟΥΛΑ νομίζω οτι ο πολιτισμός δεν ειναι πεδιο αντηπαράθεσης ,απαντήσεις ας περιμενουμε να δοθούν . Ειναι κρίμα να γίνονται τετοια πράγματα. Φιλικά..

Ε. ΓΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ!ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ! ΘΥΜΑΤΑ ΑΓΝΟΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΤΟΜΑ (ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ) ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ & ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)!ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟ ΦΘΗΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ! ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΘΥΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΥΜΑ!!!ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ…ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε 2:51..

Στρέψατε ενα χωριο εναντίον σας για να δημιουργήσετε ενα χώρο στον οποίο θα ερχεται ποιος?

Διεκδικήσατε με τον πλέον απολίτιστο τρόπο το χώρο οπου θα δημιουργήσετε πολιτιστικό τόπο...

Και αν ετσι αντιλαμβάνεστε εσεις τη μόρφωση αναρωτιέμαι τι είδους μορφωτικός σύλλογος θα ειναι αυτός..

Για ποιά επιτεύγματα σας αισθάνεστε υπερήφανοι που με τόσο ζήλο θέλετε να μεταλαμπαδεύσετε στη νεολαία εκτός της ικανότητα σας να διαλύετε ενα χωριο?

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Επειδή αναφέρονται ορισμένοι σε ονόματα, θα σας παρακαλούσα σ αυτή τη περίπτωση τα σχόλιά σας να είναι επώνυμα. Το θέμα μας είναι πως ένας πολιτιστικός σύλλογος με πολύχρονη δραστηριότητα πετιέται στον δρόμο και δεν του παραχωρεί ο δήμος Φλώρινας μία αίθουσα για να προστατέψει τη περιουσία που τελικά αυτή η περιουσία ανήκει στα μέλη που είναι οι κάτοικοι της Κολχικής. Σ αυτό το θέμα να εστιάσετε και φτάνει βγάζετε τις προσωπικές σας διαφορές.

κ12 είπε...

ΚΡΟΥΑ δεν θέλω να εμπλακώ επι της ουσίας αλλα θέλω να κάνω άλλη μία διαπίστωση η οποία εφαρμόζεται σε πολλά επίπεδα σε πολλούς χώρους Εφαρμόζεται στην Φλώρινα άριστα το ......πρότζεκτ διαίρει και βασίλευε νόμος της σιωπής και στο τέλος καταλαβαίνεις πολύ καλά ποιος διαιρεί κοινωνίες συλλόγους χωριά για να απολαμβάνει την μερίδα του Λέωντος. Το,,, πρότζεκτ ειδικά στην Φλώρινα έχει μεγάλη εφαρμογή στην πράξη και όποιος ή όποια πάει αντίθετα στις διαθέσεις ξέρεις.,...τον έφαγε η μαρμάγκα . εν προκειμένω θα ήθελα να πώ ότι ....εάν πίσω από τους δεκάδες πολιτιστικομορφωτικοχορευτικοαθλητικούς συλλόγους κρύβοντε κομματικές σκοπιμότητες το αποτέλεσμα είναι αυτό .Όι δικοί μας δικοί μας και τα δικά σας δικά μας και μάλιστα με "ομόφωνο" το Δ.Σ. στην Φλώρινα. Ειδικά εν ονόματι του ....πολιτισμου με ή χωρίς <> πολλοί διέπραξαν διάφορα ανομήματα στην Φλώρινα....

Γυμνόπουλος Ηλίας είπε...

Η ανωνυμία, δείχνει ότι κάποιος φοβάται γι' αυτό που λέει, ως μέλος του Δ.Σ. των Αργοναυτών δεν έχω κάτι να φοβηθώ, ίσα ίσα μπορώ να απαντήσω σε οποιονδήποτε, επώνυμα, θέλει να τοποθετηθεί για την προηγούμενη κατάσταση και χρήση του Σχολείου και τις ενέργειες που έχουν κάνει οι Αργοναύτες, για το Λαογραφικό Μουσείο και για το αν οι δημοσίοι χώροι ανήκουν σε κάποιον σύλλογο/άτομο, κλπ. Αλλά εφόσον ο Δήμαρχος δηλώνει απορία για το αν υπάρχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει η Δοξα Κολχικής νεο μορφωτικό σύλλογο, να του απαντήσω ότι οι Αργοναύτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μάλιστα θα βοηθήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνετε για το καλό του χωριού και των κατοίκων του, άλλωστε οι Αργοναύτες έχουν βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν την Δόξα Κολχικής. Αλλά επειδή ο Δήμαρχος είχε μια απορία, έχω και εγώ μια, ας δώσει στην δημοσίοτητα τα πρακτικά και την απομαγνητοφώνηση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλιού, να μάθουν όλοι οι δημότες τι ακριβώς ειπώθηκε και απο ποιόν και τι απόφαση πάρθηκε στο τέλος. Τέλος θα ήθελα να μας απαντήσει, επιτέλους, η Δημοτική Αρχή στην επιστολή των Αργοναυτών στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσε να μάθει το Δ.Σ. της Δόξας Κολχικής ώστε να τους κοινοποίησει μια επιστολή.

Δημοσίευση σχολίου