12:04 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ, ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |




Λάβαμε μία επιστολή από Φλωρινιώτη που κατοικεί στην Αθήνα. Η επιστολή είναι 2 μηνύματα σε μία επιστολή. Το ένα μήνυμα αφορά στον δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο και το άλλο στους συντοπίτες Κολχικιώτες του κ. Στέλιου Κατικαρίδη  Επειδή τα γραφόμενα έχουν "βάρος" και επειδή μπορεί ολόκληρη η επιστολή να σας πέσει βάρος, την σπάνουμε στα δύο. 



Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο
και προς τους συγχωριανούς μου Κολχικιώτες που εμπλέκονται.
                                    
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
 είμαι κι εγώ απο την Κολχική,ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός (Φυσικός) και διαμένω μόνιμα τα τελευταία 30 χρόνια στο Γέρακα Αττικής με την οικογένειά μου. Το χωριό μου το επισκέπτομαι χωρίς διακοπή κάθε χρόνο για να δω τα αγαπημένα μου πρόσωπα αλλά και να χαρώ τα αγαπημένα μου μέρη.
Χαίρομαι με τα καλά νέα απ το χωριό και στενοχωριέμαι όταν είναι κακά. Και τον τελευταίο καιρό-κυρίως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές- τα νέα  είναι άσχημα γιατί δημιουργήθηκαν  αντιπαλότητες ανάμεσα σε παιδιά του χωριού μας ,που μέχρι χτες  ήταν φίλοι μεταξύ τους και  μαζί διασκεδάζαν και κάναν τις  πλάκες τους.

     Πρώτα πρώτα έχω να καταλογίσω ευθύνες στον Δήμαρχο κ.Βοσκόπουλο, ο οποίος ως νικητής των εκλογών δεν συμπεριφέρθηκε ως Δήμαρχος ΟΛΩΝ παρά  ταυτίστηκε με τη μια παρέα των  συγχωριανών μου και οδήγησε -ηθελημένα ή αθέλητα- τα πράγματα σε σημείο να έχουμε δυο ....αντίπαλα στρατόπεδα μέσα σε ένα χωριό των 300 ψυχών.

Έχω τη γνώμη,κ.Δήμαρχε, πως απο τη μεριά σας θα έπρεπε να επιδιώξετε να μονοιάσετε τον κόσμο και όχι να τον διαχωρίσετε σε καλούς και  κακούς. Προϋπήρχε μεν μια κάποια αντιπαλότητα στο χωριό κατά καιρούς-όπως και στα περισσότερα χωριά εξάλλου- αλλά τελευταία  μας προέκυψε και αυτού του τύπου η αντιπαλότητα μεταξύ των "μεν" (Βοσκοπουλικών) και των  "δε" (Κωνσταντινιδικών). 
Μετά τις εκλογές και τη νίκη σας επιλέξατε,κ.Δήμαρχε,  να   προσεταιριστείτε τους "μεν" και να οδηγήσετε το Δημοτικό σας Συμβούλιο σε αποφάσεις  υπέρ των "μεν" και σε βάρος των "δε".
 Η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" δεν τιμά φυσικά ούτε εσάς προσωπικά μα ούτε και τους συντοπίτες μου που απολαμβάνουν την εύνοιά σας .Τέτοιες πρακτικές ακόμα και σε διακρατικό επίπεδο έχουν καταδικαστεί απο την ιστορία,ας μη τις επαναφέρουμε σε μικρές κοινωνίες των 300 ψυχών της Κολχικής. Γι  αυτό και επιβάλλεται να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΑΜΕΣΩΣ οι αντιπαλότητες στο χωριό. 

Και εδώ ακριβώς θα μου επιτρέψετε να σας
κάμω την παρακάτω πρόταση: να καλέσετε τον κ. Κωνσταντινίδη (τον "ηττημένο" συνυποψήφιό σας) και οι δυο μαζί να πάτε στο χωριό ,να καλέσετε τους κατοίκους και να βρείτε τρόπο να επέλθει η ηρεμία. Μόνο έτσι ,χωρίς αντιπαλότητες  και με  ηρεμία μπορεί  να δημιουργηθεί το κατάλληλο πολιτισμένο περιβάλλον που θα μπορούν  να ευδοκιμούν  έργα δημιουργικά απο τους ανθρώπους του χωριού.
 Αν δεν κάμετε τίποτα απο αυτά και δε μονοιάσει το χωριό θα έχετε ακέραια την ευθύνη  και θα στιγματίζεστε ως ο Δήμαρχος -Αυτοκράτορας.

       

                                                                                          Κατικαρίδης  Στέλιος/ 19.02.΄15

To δεύτερο σκέλος της επιστολής, δημοσιεύετε με τίτλο ΚΟΛΧΙΚΗ ΑΚΟΥΣ; 

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

αυτό θα γινόταν κ αν έβγαινε δήμαρχος κ ο κύριος κωνστντινιδης θα έκαμνε γιαυτόυς που τον στήριξαν κ τους άλλους θα κυνηγούσε αυτό γίνετε σε κάθε χωρίο

Ανώνυμος είπε...

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης έχει δώσει δείγματα γραφής. Ατυχής η σύγκρισή σου. Φάε τώρα Βοσκόπουλο στη μάπα και σκάσε

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο χωριό που κάνει τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο βλάκες που σφάζονται για τον βοσκό! Τι να πει κανείς για την δημοκρατΐα;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΣΑΡΑΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙ..............ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ Χ.............

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην τον ακολουθούν... εδώ μέχρι άνεργους κόκκορες έβαλε σε δουλειά ως πρόεδρος στην διαδυμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΞΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΚΟΡΕΣ

Δημοσίευση σχολίου