Δείγμα πολιτισμού, αποτελεί η πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών για τα αδέσποτα.       
Και επειδή πολύς ο λόγος στη Φλώρινα για τα αδέσποτα και το περίφημο κυνοκομείο, πάρτε ένα δείγμα για να ξέρετε τι γίνεται στον κόσμο και περισσότερο να καταλάβουμε τι μας γίνεται.                                                                                                                                ΝΑ ΠΆΨΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ αυτό το περίφημο σλόγκαν, έ εδώ είναι Φλώρινα και τίποτα δεν γίνεται.  Τα συμπεράσματα δικά σας.  



Δέκα ταΐστρες για αδέσποτα ζώα, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων, θα τοποθετήσει το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών το προσεχές διάστημα, ενώ προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις και στις Δημοτικές Ενότητες. 


Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Μπάμπης Μπρέχας, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ταΐστρες έχουν επιλεγεί προσεκτικά, με κύριο στόχο να υπάρχει διαχείριση των αδέσποτων ζώων και να απομακρυνθούν από σημεία που δημιουργούν προβλήματα, όπως για παράδειγμα από τα εστιατόρια και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Μπρέχας τόνισε αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι η κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων που επιλέγουν κάποιοι ασυνείδητοι.


4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι βάζουν ταΐστρες και εδώ κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα πετούν φόλες.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτά για να γίνουν στην Φλώρινα πρέπει να περάσουν έτη φωτός.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζώα είναι στοιχείο του πολιτισμού μας. Ταΐστρες, στειρώσεις κ.λ.π και κυρίως ασυνείδητοι να μην τα εγκαταλείπουν.

κρουα 12 είπε...

Πέρναγα καθημερινά πέρσι έξω απο ένα εγκαταλλελημένο΄νεοκλασσικό σπίτι στην Φλώρινα. Το κτήριο τέλειας αρχτεκτονικής νεοκλασσικό μα οι ιδιοκτήτες του το είχαν παρατήσει. Σε όλο το τετράγωνο υψώθηκαν πολυκατοικίες. Το κτήριο έστεκε σκυθρωπό και λυπημένο. Η αυλή του που άλλοτε εξέπεμπε αρχοντιά ακτινοβολούσε αύρα αριστοκρατίας μουντό σήμερα με χαλασμένα΄ξύλινα παντζούρια και αγριόχορτα να πνίγουν την αυλή . Οι μετέπειτα απαξιώθηκαν έστω να το συντηρήσουν να καθαρίσουν τα χόρτα στην αυλή . ¨Ανθρωποι στο κτήριο δεν έμειναν κι έτσι μέχρι πέρσι αποφάσισαν κάποια αδέσποτα γατάκια και μερικά σκυλάκια να φωλιάσουν στο ερηπωμένο παλε ποτέ αρχοντικό νεοκλασσικό κτήριο. Πολλοί σαν εμένα φιλόζωοι της πόλης άφηναμε λίγη τροφή . Τα γατάκια γέννησαν΄κι άλλα γατάκια ενώ τα σκυλάκια μοιράζονταν χωρίς να μαλωνουν με τα γατάκια στο ερείπιο εκείνο ειδικά όταν έβρεχε χιόνιζε η έκανε κρύο . Τα αδέσποτα όπως τα ονομάζουν οι άνθρωποι οι σημερινοί μέσα στο ερείπιο έκαμναν χωρίς να το ξέρουν οι αδιάφοροι ιδιοκτήτες του ερειπίου μία σημαντική δουλίτσα καθάριζαν το ερείπιο από τα ποντίκια ή ερπετά που είχαν εγκατασταθεί πρίν φωλιάσουν τα αδέσποτα στο ερείπιο. Κάποια ημέρα όμως ένα δίποδο ανθρωποειδές έριξε δηλητηριασμένη τροφή χαρίζοντας άσπλαχνα το θάνατο στα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια που δεν ενοχλούσαν κανέναν. Δεν έφτανε αυτό τα αδέσποτα δίποδα ανθρωπόμορφα κτήνη χωρίς να τα ενοχλήσει κανένας δολοφόνησαν περι τα 100 αδέσποτα σκυλάκια σε όλη την Φλώρινα . Ελάχιστοι ασχοληθήκαν ή εάν ασχοληθήκαν ασχοληθήκαν επιφανειακά με το θέμα ...΄Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων οι ψυχούλες των αδέσποτων όπως τα λέτε έφυγαν από κοντά μας. Κάπως έτσι το ερείπιο κτήριο έμεινε χωρίς αδέσποτα στην αυλίτσα του μα γεμάτο αδέσποτα ποντίκια ερπετά και ποντικοκόπρανα στο εσωτερικό του άλλωτε νεοκλασσικού αρχοντικού ( και κάθε "διατηρητέου" στην Φλώρινα που ισούται με σοβαρή εστία μόλυνσης στο κέντρο της Φλώρινας εκεί κοντα σε ένα παρκάκι του τΟΤΕ....

Δημοσίευση σχολίου