ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5-7-2017:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΟΧΙ»;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΝΑΙ» Ή ΤΟ «ΌΧΙ»;

Εμείς εδώ στην «Κρουά» βλέπουμε ότι ο κοσμάκης δεν έχει καταλάβει πολλά πράγματα για το δημοψήφισμα. Δεν έχει καταλάβει ούτε καν το τι σημαίνει «Ναι» και το τι σημαίνει «Όχι» στο δημοψήφισμα. Οπότε, θέτουμε ερωτήματα και δίνουμε τις απαντήσεις.

(Α) Ερώτημα: Τι σημαίνει «ΝΑΙ» και τι σημαίνει «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα;






Απάντηση:
«Ναι» σημαίνει δέχομαι τις προτάσεις του Σώϋμπλε και της παρέας του.
«Όχι» σημαίνει ΔΕΝ δέχομαι τις προτάσεις του Σώϋμπλε και της παρέας του.

(Β)Ερώτημα: Ποιες είναι οι προτάσεις του Σώϋμπλε;


Απάντηση:
Οι προτάσεις του είναι κυρίως: 
1.     Να μειωθούν οι συντάξεις.
2.     Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
3.     Να μειωθούν οι μισθοί.
4.     Να γίνουν απολύσεις.
5.     Να μην φορολογηθούν οι πλούσιοι.
6.     Να γίνονται πιο εύκολα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, άρα οι τράπεζες να πάρουν πολύ εύκολα τα σπίτια μας.

Τα δέχεστε αυτά; Αν τα δέχεστε έχει καλώς και ψηφίστε «ΝΑΙ»! 
Αν δεν τα δέχεστε, και πάλι έχει καλώς και ψηφίστε «ΟΧΙ»!                                                            Δεν θα κάνουμε εμφύλιο για χάρη του Σώϋμπλε!!!!!

(Γ) Ερώτημα: Τι θα γίνει μετά το δημοψήφισμα; 
Τι θα γίνει μετά το «ναι» ή μετά το «όχι»;


Απάντηση:
Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών: Μετά το δημοψήφισμα θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις.
 Αν ο Ελληνικός λαός έχει πει «Ναι», θα πάμε στις διαπραγματεύσεις και θα πούμε «ναι» στις προτάσεις Σώϋμπλε. 
Αν ο Ελληνικός λαός έχει πει «Όχι» στις προτάσεις Σώϋμπλε, θα πούμε «όχι» στις προτάσεις Σώϋμπλε.

(Δ) Ερώτημα: Και αν πούμε «όχι» θα βγούμε από το ευρώ;

Απάντηση:
Ψηφίζοντας «ΟΧΙ» δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Ούτε η Ελληνική κυβέρνηση θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το θέλουν. Αν ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ, θα μας είχαν διώξει. (Βέβαια νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.)
Μας κρατάν στο ευρώ γιατί; Επειδή μας αγαπάνε; Μας κρατάν στο ευρώ επειδή τους συμφέρει να παραμείνουμε στο ευρώ.
Σκεφτείτε ότι χωρίς να βγούμε από το ευρώ, η τιμή του ευρώ κατρακύλησε. Και αυτή δεν είναι η χειρότερη συνέπεια για την υπόλοιπη Ευρώπη;



(Ε) Ερώτημα: Ποιες είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα αν δεν δεχτούμε τις προτάσεις Σώϋμπλε;


Απάντηση:

Πρώτα ποιες είναι οι συνέπειες ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ   
τις προτάσεις Σώϋμπλε:


Οι πολλοί θα φτωχύνουμε ακόμη περισσότερο και οι πλούσιοι θα πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

 Η σύνταξη θα πάει στα 270-300€ και οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Οι τράπεζες θα μας πάρουν τα σπίτια εύκολα.

Η ανεργία θα αυξηθεί κι’ άλλο, και άλλοι πολλοί θα χάσουν την δουλειά τους, και όσοι θα έχουν δουλειά θα πληρώνονται πολύ χαμηλούς μισθούς.

Ποιες θα είναι οι συνέπειες ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ  
τις προτάσεις Σώϋμπλε:

Ο Σώϋμπλε και η παρέα του θα υποχωρήσουν. Θα υποχωρήσουν, διότι αν ήθελαν να μας καταστρέψουν (π.χ. όπως λένε, διώχνοντάς μας από το ευρώ) θα το είχαν κάνει. Δεν θέλουν να καταστραφούμε. Και ιδίως δεν θέλουν να καταστραφούμε εκτός ευρώ. Αν καταστραφούμε μπορεί και να ξυπνήσουμε και να βρεθούν και άλλοι σωτήρες. Μάλιστα, αν καταστραφούμε εκτός ευρώ, είναι ακόμη πιο εύκολο να βρεθούν άλλοι σωτήρες εκτός από τον Σώϋμπλε και την παρέα του!

Θέλουν να ΦΤΩΧΥΝΟΥΜΕ και να μας σκλαβώσουν δια της φτώχειας.


Θέλουν δύο πράγματα: 
Πρώτον, να φτωχύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να αγοράσουν την γή μας και τα σπίτια μας όσο πιο φθηνά γίνεται.

Δεύτερον, να φτωχύνουμε τόσο πολύ ώστε να μας πάρουν εργάτες με φτηνά εργατικά να δουλεύουμε την γη που θέλουν να μας αρπάξουν.


6 comments :

bill tsalkos,(anastasios) είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την επόμενη βδομάδα να βγουμε απο την αδιέξοδο

Ανώνυμος είπε...

Θα βγούμε από το αδιέξοδο ή θα μείνουμε στο ίδιο το αδιέξοδο, αυτό μπορούμε να το καθορίσουμε μόνοι μας. Τόσα χρόνια τα φάγαμε μνημόνιο - αντιμνημόνιο . Οι άλλοι υπέγραφαν χωρίς να διαβάζουν τους όρους . Τώρα που ήρθε η 'ωρα για διαπραγμάτευση στην ουσία, κολώνουμε . Διότι όλα τα μνημόνια είχαν και έχουν όρους. Δεν τους υπογράφεις με η μία. Διαπραγματεύεσαι όσο σε παίρνει και με ότι τρόπο σε παίρνει. Αλλά στην Ελλάδα ων βολεμένων όλα τα έχουμε μάθει στο πιάτο. Και περιμένουμε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ έτσι απλά να μη μας χαλάσει την ηρεμία. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Τ'ωρα θα δούμε πόσο ηττοπαθής είναι ο ελληνικός λαός ή πόσο μαγκας, ανεξάρτητος και υπερήφανος.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το άρθρο. Τα πράγματα είναι έτσι. Τα πράγματα είναι απλά. Οι βολεμένοι που τόσα χρόνια τρώγανε κρατικά χρήματα θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είναι εμφανές πως ωθούν τον ελληνικό λαό με συνοπτικές διαδικασίες δηλ. ένα ΝΑΙ , χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις να τελειώνει το story. Αυτά που ξέρουν αυτά προπαγανδίζουν. Ότι κάνανε δηλαδή. Βάζανε υπογραφές χωρίς να διαβάζουν , θέλουν τώρα να το κάνει μερίδα του ελληνικού λαού. Είναι υποχρεωμένοι όσοι ψηφίσουν να διαβάσουν την πρόταση που έστειλαν και μετά απέσυραν οι ντεμέκ θεσμοί. Υπάρχει στο διαδίκτυο . Για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Και όλα τα κόμματα υποχρεούνται να προωθήσουν τη πρόταση , αναφέρεται χαρακτηριστικά . Ψάξτε το

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαμε μια σοβαρή και συγκροτημένη Κυβέρνηση που να εφάρμοζε τον έλεγχο κεφαλαίων πιο νωρίς κι έκανε τις καβαντζες της και τα πλάνα Β της κι ήταν κοινής αποδοχής να σκεπτόμασταν κι ένα σοβαρό και συγκροτημένο όχι, αφού μας άλεγε και τί θα προκύψει πόσο και πως!
Και κυρίως να είχε βάλει και κάποιο βέτο στα Σκόπια ή σε Νατο, κι όχι να υπάρχει ο φόβος μήπως παμε στο δολλάριο, μέσω δραχμής!
Την κυβέρνηση Τσίπρα όμως κανείς δεν την εμπιστεύεται ούτε σαν έμπειρη, ούτε σαν αντιατλαντική και δείχνει ο αντιευρωπαισμός της ότι είναι προϊόν ασχετοσύνης ή φιλοαμερικανοτητας!
Το όχι είναι επικίνδυνο πράγμα για τη χώρα στα χέρια ειδικά του Τσίπρα, γιαυτό και το δημοψήφισμα θα είναι μοιρασμένο 50-50...

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία...

ψηφίσαμε οχι και τα μέτρα του Σώυμπλε είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται!!!

Δημοσίευση σχολίου