Συμπέρασμα πρώτον: Οι εκλογές αυτές ήταν το βατερλό των δημοσκόπων. Θα συνεχίσουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες εταιρείες να κάνουν και στο μέλλον τις ίδιες προβλέψεις; Από το «ντέρμπι» που πρόβλεπαν πήγαμε στις εφτάμισι μονάδες διαφορά. Μεγάλη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Συμπέρασμα δεύτερον: Η χώρα θα κυβερνηθεί ξανά από τους ΑλέξηΤσίπρα και Πάνο Καμένο. Δεν χρειάζονται κανέναν συνεταίρο για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν, αλλά δηλώνουν ότι δεν το πιστεύουν. Το πώς θα εφαρμοστεί μένει να φανεί. Η πρώτη αξιολόγηση της τρόικας θα γίνει σε ενάμισι μήνα.
Συμπέρασμα τρίτον: Ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε ένα βασικό λόγο: οι περισσότεροι ψηφοφόροι, που τον ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου, δεν θα μπορούσαν να παραδεχθούν, μέσα σε εφτά μήνες, ότι έκαναν τόσο μεγάλο λάθος και να τον καταψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου.
Συμπέρασμα τέταρτον: Το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματοςεξαερώθηκε.

Συμπέρασμα πέμπτον: Η ΝΔ ηττήθηκε, αλλά παραμένει ο κορμός του αστικού κόσμου.
Είναι αυτή πουθα επανέλθει την εξουσία μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ φθαρεί από την εφαρμογή των μέτρων.

Συμπέρασμα έκτον: Το Ποτάμι υπέστη μια μικρή συντριβή, διότι μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του υπέκυψε στη θεωρία της χαμένης ψήφου και δεν αποδέχθηκε τη θεωρία του «παλιού» και του«νέου». Αντίθετα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι το «παλιό» αντέχει πιο πολύ. Επιβραβεύτηκε η πολιτική της συνεργασίας. Ισως ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου κόμματος στο χώρο του Κέντρου.

Συμπέρασμα έβδομο: Ο καταποντισμός της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας διαλύει κάθε απόπειρα να ευδοκιμήσει κόμμα δραχμής στην Ελλάδα. Η τιμωρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την υπερφίαλη συμπεριφορά είναι παραδειγματική.

Συμπέρασμα όγδοο: Τρεις μέρες μετά την παραδοχή του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία του Ρουπακιά και την πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, μερικές χιλιάδες περισσότεροι ψηφοφόροι πήγαν στην κάλπη της.
Συμπέρασμα ένατο: Παρά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που θα σχηματίσουν ξανά οι Τσίπρας και Καμένος θα είναι αδύναμη. Η μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοκιμαστεί στα πρώτα νομοσχέδια με τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που θα ‘ρθούν στη Βουλή. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Συμπέρασμα δέκατο: μια σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Αλλά τώρα όλα θα είναι δυσκολότερα γι’ αυτόν.

Συμπέρασμα δέκατο: μια σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Αλλά τώρα όλα θα είναι δυσκολότερα γι’ αυτόν.
Αναδημοσίευση Protagon


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου