12:06 π.μ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |









 Είναι γεγονός πως η κομματοκρατία στην Ελλάδα, κατάργησε το κράτος και το αντικατέστησε με το κόμμα. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ  και πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ θεοποιήθηκαν και το πολιτικό προσωπικό ετέθη υπεράνω των πάντων. Της πατρίδας, της οικονομίας, της κοινωνίας.

Θεός ο Καραμανλής και η ΝΔ, Θεός ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ, Θεός ο Τσίπρας  κλπ κλπ κλπ. Τέτοια πίστη οι ψηφοφόροι των κομμάτων!
Αυτή η κομματολατρεία τελικα  είναι το οξυγόνο επιβίωσης για δεκάδες χρόνια ενός πολιτικού συστήματος που έχει παταγωδώς αποτύχει να υπεραμυνθεί της χώρας και του λαού. Αλλά συντηρείται γιατί αυτό βολεύει το πολιτικό προσωπικό που έτσι έμαθε να πολιτεύεται  και τους ψηφοφόρους που έτσι έμαθαν να βολεύονται.

Τις τελευταίες ημέρες, ο στρουθοκαμηλισμός των νεοδημοκρατών για την ανικανότητα να στηθούν οι εσωκομματικές εκλογές και η άφεση αμαρτιών εν ονόματι της ενότητας του κόμματος, είναι πέρα για πέρα προκλητική. Υπεραμύνονται με κάθε τρόπο δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα και δεν τολμούν να παραδεχθούν πως το κόμμα τους είναι ανύπαρκτο σαν πολιτική πρόταση και σαν πολιτική ιδέα.


Το ίδιο βεβαίως ισχύει και με τους κομματικούς του κυβερνώντος κόμματος που ζούν με την ελπίδα που τους πούλησε ο Τσίπρας.

Και ενώ η πατρίδα μας ακολουθεί πλέον με γοργούς ρυθμούς τον δρόμο της οικονομικής υποδούλωσης, πτώχευσης και εξαθλίωσης ενώ προ-πολλού έχει πετύχει τον εθνικό της  εξευτελισμό,  πεισματικά μια μερίδα πολιτών, αρνείται  την εθνική και κρατική της υπόσταση για την κομματική, και αρνείται να δει την πραγματικότητα.

Ο πιστός του ενός ή του άλλου κόμματος εξουσίας διαπαιδαγωγείται έτσι ώστε να ταυτίζει την παράταξή του με τη δημοκρατία, την αλήθεια και το έθνος, να θεωρεί δε μιάσματα και εχθρούς της πατρίδας τους κομματικούς αντιπάλους. Για τον κομματικό πιστό η δημοκρατία υπάρχει για να απολαμβάνει ο ίδιος κατ' αποκλειστικότητα τα δωρήματά της. Για τούτο και το κράτος αντιμετωπίζεται σαν λάφυρο από τους εναλλασσόμενους στα ηνία του, σαν μια λεία που πρέπει να τη γευτούν μόνοι οι «σύντροφοι», κατ' αναλογία με την ισχύ τους βέβαια. Με τέτοια «κοσμοαντίληψη», λογικό είναι το ότι ο φανατικός κομματικός οπαδός θεωρεί «εκτροπή της δημοκρατίας», «χούντα» ή οτιδήποτε άλλο μια διακυβέρνηση που απομακρύνει τον ίδιο από τη λεία, από το λάφυρο. Στα μάτια του, η δημοκρατία δικαιούται να έχει ένα και μόνο χρώμα: το χρώμα του κόμματός του. Είναι «αντικαθεστωτικός» επειδή ονειρεύεται το δικό του καθεστώς.

Η πιο πάνω κατάσταση αποκαλύπτει τη δραματική πτυχή της κοινωνίας μας. Τον «κομματικό πατριωτισμό» και την μετατροπή του κομματικού αρχηγού σε ποντίφικα που διατηρεί το αλάθητο. Είναι σε τέτοιο βαθμό αναπτυγμένος ο «κομματικός πατριωτισμός» που πλέον δεν είναι υπεύθυνος για την απουσία κριτικής σκέψης, αλλά δυστυχώς για την απουσία λογικής σκέψης.

Μόνο με το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» μπορεί να παρομοιάσει κάποιος τον τρόπο λειτουργίας και πιστής υποταγής συγκεκριμένων (αν όχι των περισσοτέρων) κομματικών μελών.

Όλα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή της αναγέννησης μας. Ως έθνος, ως λαός, ως κοινωνία και ως άνθρωποι. Να πετάξουμε από πάνω μας το προσωπείο της κομματικής μας ταυτότητας, να αποτινάξουμε γεωγραφικούς προσδιορισμούς (δεξιά – αριστέρα – κέντρο και άκρα), φανατικούς τοπικισμούς και να κάνουμε ένα βήμα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας.  

3 comments :

ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος είπε...

Πολύ σωστό!!!!! Τα πρόβατα-ψηφοφόροι θα το διαβάσουν, θα συμφωνήσουν και θα επιστρέψουν στο μαντρί-κόμμα τους, με τσομπάνο τον κάθε φλούφλη, περιμένοντας να τους πετάξουν κανένα ρουσφετάκι τα λαμόγια που κρύβονται πίσω από τον φλούφλη. Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους.

kroya 12 είπε...

ntoris to sxolio toy 9.18 egrapse istoria misoy aiona soyroypon stin florina.

.918 EISE FOFEROS BRABO GIGANTA ta ipes orea alla ekeino oi tenekedes tis florinas sarose san odostrotiras !!!!...xaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

τωρα που το διάβασα έφερα στο μυαλό μου όλη τη δημοκρατία της Φλώρινας! Να αρχίσω πρώτα - πρώτα από τη δημοκρατία που μας δίδαξε ο θείος Λιάνης! Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η δική του βασιλεία και κατάφερε όλους τους κομματικούς πατριώτες να τον προσκυνήσουν ! Στραγγάλισε κάθε πολιτική πρόταση και ανέδειξε μόνο τις δικές του προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου για να συντηρεί τον μύθο του. Τι να πω για τη πασαρέλα της πολιτικής του τενεκέ της ΝΔ στη Φλώρινα! Παπαθανασίου, Κορτσάρη, Κωνσταντινίδη, Βοσκόπουλο και Αντωνιάδη! Ο Παπαθανασίου επεβιωσε με το σύνθημα το δικό μας το παιδί και ακόμα και σήμερα το ίδιο το παραμύθι το μασάνε τα πρόβατα! Ο άδειος τενεκές με πολιτικές θέσεις και προτάσεις του Κορτσάρη κουδούνιζε πιό πολύ απ όλους . Ο Κωνσταντινίδης το καλό και το δικό μας παιδί κέρδισε έτσι 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Όσο για το δίδυμο Αντωνιάδης - Βοσκόπουλος το ζούμε στο πετσί μας!

Δημοσίευση σχολίου