10:48 π.μ.

ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |





Θέλουν να εξαφανιστεί ο δικηγόρος ως ανεξάρτητος ελεύθερος επαγγελματίας. Τον θέλουν εξαρτώμενο, είτε υπάλληλο μεγάλης εταιρίας είτε συμβεβλημένο με μεγάλη εταιρία. Και το δέλεαρ που προβάλλουν είναι η πτώση του κόστους για τον πελάτη του δικηγόρου.
Ένα σενάριο σχετικά με το που το πάνε είναι το εξής:
Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα πουλάν ασφάλειες νομικής κάλυψης και θα τις πουλάνε φθηνά. Οι πολίτες θα αγοράζουν αυτές τις ασφάλειες και δεν θα πηγαίνουν σε δικηγόρο της επιλογής τους, αλλά η ασφαλιστική εταιρία θα τους διαθέτει δικηγόρο που θα επιλέγει η ασφαλιστική εταιρία. Έτσι θα διασπάται η προσωπική σχέση δικηγόρου-πελάτη. Ο πραγματικός πελάτης του δικηγόρου θα είναι η ασφαλιστική εταιρία, αφού αυτή θα τον πληρώνει.
Και ο πολίτης-πελάτης θα αγοράζει δικηγορικές υπηρεσίες, ποιότητας ανάλογης με το πόσο πληρώνει η ασφαλιστική εταιρία τον δικηγόρο του πολίτη-πελάτη.

Κυρίως όμως........, τι θα γίνει εάν ο πολίτης-πελάτης έχει αντιδικία με την τράπεζά του; Και εάν η ασφαλιστική εταιρία (που πληρώνει τον δικηγόρο) έχει συνεργασία με την τράπεζα; Ή εάν η τράπεζα είναι μέτοχος της ασφαλιστικής εταιρίας; Πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ο πολίτης-πελάτης ότι ο δικηγόρος (τον οποίο πληρώνει η ασφαλιστική εταιρία) θα παραμείνει ανεπηρέαστος;

Παύλος Αλτίνης - Δικηγόρος 

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε κ. Αλτίνη αλλά οι κολλητοί του Δημάρχου παίρνουν παρανόμως πεντοχίλιαρα!!!!

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%98%CE%9D%CE%95%CE%A9%CE%97%CE%99-%CE%97%CE%95

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝ ΛΌΓΩ ΚΥΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΑΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 5000 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι αυτή η κυρία; το link δεν παραπέμπει κάπου

Ανώνυμος είπε...

https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΘΝΕΩΗΙ-ΗΕ2?inline=true

Δημοσίευση σχολίου